Butte College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Butte

Tentang Kolej Butte

Kolej Butte

Butte College berfungsi 13,000 pelajar setiap semester dan kolej komuniti yang diiktiraf di rantau ini terletak hanya 75 batu ke utara Sacramento, terletak di kaki bukit Sierra Nevada. Kampus utama adalah tempat perlindungan hidupan liar yang ditetapkan, dan terletak di atas 928 ekar menjadikannya salah satu yang terbesar kampus kolej komuniti di California.

Butte College menawarkan pendidikan yang berkualiti di mana pelajar boleh memilih dari lebih 160 program akademik. Kolej ini juga menawarkan ijazah dengan pemindahan dijamin California State Universiti-dengan lebih daripada 25 Madya di Arts Pemindahan Dan Madya Sains untuk darjah Transfer. Kolej Butte mempunyai kadar pemindahan tertinggi kepada CSU, Chico, dan ramai alumni kami mempunyai kerjaya yang berjaya dalam api, kejururawatan, penguatkuasaan undang-undang, kimpalan, perniagaan, sains komputer dan banyak lagi. Melalui program pendidikan luar biasa dan teknologi yang mengagumkan, Kolej telah memperoleh reputasi yang sangat baik untuk kualiti tinggi umum dan pemindahan pendidikan dan kerjaya dan penyediaan kemahiran teknikal.

Penyata Misi Kolej

Kolej Butte

Butte College menyediakan pendidikan berkualiti, perkhidmatan dan latihan tenaga kerja kepada pelajar yang bercita-cita untuk menjadi ahli masyarakat yang pelbagai, yang mampan, dan global. Kami menyediakan pelajar kita untuk pembelajaran sepanjang hayat melalui penguasaan kemahiran asas, pencapaian darjah dan sijil, dan mengejar kerjaya dan pemindahan laluan.

Pemimpin Negara di Sustainability

Kolej Butte

Kolej Butte mempunyai sejarah yang panjang kemampanan.

Pada tahun 2011, Kolej Butte menjadi kolej pertama yang menjadi 'grid positif,' yang bermaksud bahawa College mempunyai kapasiti untuk menjana tenaga elektrik yang cukup dari array solar untuk mengimbangi sepenuhnya kos elektriknya.

Kolej ini adalah rumah kepada 25,000 panel solar dan mempunyai keupayaan untuk menjana 6.4 juta kilowatt jam elektrik setahun atau 4.5 megawatt DC - cukup untuk kuasa ke atas 920 rumah.

Kolej ini adalah seorang pemimpin negara bagi kolej komuniti dalam kemampanan kerana penglibatan pelajar di kedua-dua kolej dan dalam masyarakat, penyerapan kelestarian dalam kurikulum, pembangunan tenaga kerja memberi tumpuan kepada pekerjaan hijau, LEED disahkan bangunan, mampan pengurusan penggunaan tanah, tenaga boleh diperbaharui dan kecekapan tenaga.

Membantu Pelajar Berjaya

Kolej Butte

The Butte College Foundation ialah bukan keuntungan, 501 (C) (3) organisasi amal dan berfungsi sebagai lengan mengumpul dana untuk Butte College. Sumbangan kepada Yayasan membantu menyokong pelajar dan program Butte College. Biasiswa boleh dinamakan sebagai penghormatan kepada orang yang dikasihi untuk meninggalkan legasi yang berkekalan.

BUDAYA

Apabila menghadiri Butte College, majoriti pelajar antarabangsa kami memilih untuk tinggal di bandar Chico. Chico adalah sebuah bandar kecil yang terdiri daripada kira-kira 100,000 orang. Dengan kedua-dua Butte College dan California State University, Chico di bandar, Chico adalah yang paling pasti "bandar kolej". Hasil daripada begitu ramai pelajar, Chico dipenuhi dengan seni, kecergasan, kepelbagaian dan budaya di bandar yang lebih besar ke bandar yang selamat jika tidak kecil. mesra rakyat boleh didapati berbual dengan kawan-kawan di salah sebuah rumah-rumah banyak bersama ffee tempatan, berjemur di bawah matahari atau mendaki bersama-sama dalam Bidwell Park, salah satu daripada Amerika Syarikat taman perbandaran terbesar.

Sama ada anda menikmati mendaki, berbasikal, sukan air, fotografi atau hanya bermain di luar rumah dengan kawan-kawan, terdapat pelbagai pilihan untuk anda untuk mengambil bahagian dalam. Musim panas dan musim sejuk sukan dan aktiviti-aktiviti yang boleh didapati dengan mudah. Lassen Peak, Mount Shasta, Lake Oroville dan Bidwell Park semuanya terletak berhampiran dan mengandungi beberapa yang terbaik tempat rekreasi luar di sekeliling. Mempunyai cukup sifat untuk seketika? bandar-bandar besar seperti San Francisco hanya lawatan sehari jauh untuk membeli-belah hujung minggu dan menyeronokkan!

Sertailah kami untuk hidup dan belajar di salah satu daripada bandar-bandar terbaik untuk hidup dalam Unites Syarikat. Kami akan senang untuk mengalu-alukan anda!

Masih ada soalan? - Salah satu cara terbaik untuk mendapatkan rasa budaya bandar adalah untuk meminta seorang penduduk tempatan! Sila berasa bebas untuk e-mel ahli kakitangan Kolej Butte, Rachel Wood di woodra@butte.edu atau daftar keluar kami halaman Club International Facebook dan menghantar topik perbincangan atau daftar keluar gambar-gambar yang diambil oleh ahli-ahli kelab kami.

PERUMAHAN

Butte Kolej Antarabangsa Pelajar mempunyai pelbagai pilihan perumahan. Untuk membantu anda dalam mendapatkan tempat tinggal semasa belajar di Chico, kami menyediakan beberapa pilihan perumahan dan maklumat kenalan untuk setiap pilihan.

Home Stay / Rumah Kongsi tempat-tempat anda dengan keluarga tempatan yang telah pra-ditapis oleh agensi penempatan homestay swasta tempatan, International Homestay California untuk kebersihan dan keselamatan dan menunjukkan keinginan untuk menempatkan pelajar antarabangsa ...

Craig Pelajar Tamu / Perumahan Pelajar adalah popular untuk banyak mahasiswa kali pertama. Craig Student Living terletak di bandar Chico dan bas kerap disediakan untuk membawa anda ke kampus utama Kolej Butte ...

Apartment Living Swasta adalah popular untuk pelajar-pelajar yang bebas dan mendapatkan ruang mereka sendiri. Kebanyakan pelajar memilih pilihan ini selepas mereka telah mewujudkan sambungan di kawasan itu dan telah membuat rakan-rakan pada tahun pertama mereka ...

Mana Butte College?

Kolej Komuniti Butte terletak hanya 75 batu ke utara Ibu Negeri California, Sacramento.

Butte

Testimonial

Butte

Murat Karatekeli

Laman depan Bandar dan Desa: Istanbul, Turki

Utama: sistem maklumat perniagaan

perkara yang terbaik mengenai Butte College: Saya menghargai jumlah kepelbagaian di kampus iaitu di sekeliling saya. Yang datang dari bandar yang sangat besar dan metropolitan, ia adalah penting untuk saya akan dikelilingi oleh orang-orang dari budaya dan latar belakang lain.

perkara yang terbaik tentang Chico: Bandar ini begitu mesra.

perkara yang terbaik tentang profesor: Mereka sangat profesional dan bersedia untuk membantu pelajar dengan apa-apa.

Memindahkan kepada: Chico Negeri

Nasihat kepada pelajar berfikir untuk belajar di luar negara: Lakukan sahaja! Anda akan melihat perbezaan yang hanya belajar di luar negara boleh membuat di dalam kamu.

Butte

Shiori Tamaki

Laman depan Bandar dan Desa: Okinawa, Jepun

Utama: KEJURURAWATAN

perkara yang terbaik mengenai Butte College: Tutoring sangat membantu di kampus; makmal dan perkhidmatan perpustakaan boleh diakses. Persekitaran semula jadi kampus yang tenang dan indah dan membuat ia mudah untuk menumpukan perhatian kepada belajar. The LRC adalah tempat yang hebat untuk belajar dan mempunyai pemandangan indah lembah. Sistem bas College adalah boleh dipercayai dan mudah untuk sampai ke.

profesor: profesor saya amat menggalakkan, terutamanya profesor ucapan saya, David Payne. kelasnya yang menarik dan membuat saya berfikir tentang banyak topik. Sabar dengan halangan bahasa saya dan sentiasa membantu saya untuk berasa selesa.

perkara yang terbaik tentang Chico: Ia adalah mudah untuk melakukan banyak perkara di Chico. Anda boleh membeli-belah atau pergi ke Bidwell Park untuk berehat. Saya suka menggunakan perpustakaan CSU, Chico untuk belajar pada waktu malam. Rides Chico Safe adalah percuma dan membuat saya berasa selamat apabila saya mahu pulang ke rumah lewat malam dari pusat bandar. Kawan saya dan saya suka membeli-belah di Khazanah Attic di pusat bandar untuk mencari pakaian vintaj sejuk, perabot lama dan aksesori.

Pemindahan: Saya akan berpindah ke Yavapai College di Arizona untuk meneruskan lesen Nursing saya.

iklim: Saya suka iklim di Chico; rasanya hampir sama dengan Okinawa musim sejuk dan musim panas yang panas.

komen: kejutan terbesar saya adalah bagaimana mesra rakyat di Chico berada. Ia telah menjadi begitu mudah untuk berkawan dengan orang lain.

nasihat: Kepada mereka yang sedang mempertimbangkan belajar di luar negara, saya akan berkata, "Adakah ia." Terdapat pengalaman unik yang anda boleh mempunyai dengan belajar di negara lain. pengalaman saya telah menarik dan mencabar dan saya tahu mereka telah membangunkan watak saya dan kekuatan dalaman.

Butte

Belkis Briceño

Laman depan Bandar dan Desa: Caracas, Venezuela

Utama: fesyen

perkara yang terbaik mengenai Butte College: Saya suka makmal bahasa. Para profesor dan kakitangan semua sangat friendly. Bangunan Chico Center adalah sangat selesa dan bagus untuk belajar di. profesor saya sangat baik pada mendapatkan semua orang untuk mengambil bahagian.

perkara yang terbaik tentang Chico: Orang-orang di Chico sangat ramah, ada yang sangat sedikit lalu lintas berbanding rumah saya dan ia berasa sangat selamat dan bersih. Saya rasa Chico adalah tempat yang baik untuk belajar bahasa Inggeris kerana penduduk di sini begitu mesra dan sabar dengan saya. Ia juga baik bahawa Chico mempunyai University di bandar; ia membawa budaya dan banyak orang yang menarik.

komen: Saya memberitahu rakan-rakan saya dan keluarga yang Butte College dan Chico berasa serupa dengan kawasan luar bandar di Venezuela, jenayah adalah rendah, ia tenang dan selamat.

nasihat: Kepada pelajar mempertimbangkan belajar di luar negara, saya akan memberitahu mereka bahawa ia mewujudkan peluang untuk belajar budaya lain bahawa anda tidak boleh mempunyai dengan tinggal di rumah. Anda boleh meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris anda lebih cepat dan mendapatkan pengalaman baru engkau tidak dapat dengan tinggal di rumah. Belajar di luar negara membuka minda anda untuk pengalaman yang baru.

Butte

Jun Nakamiya

Laman depan Bandar dan Desa: Tokyo, Jepun

Utama: PERNIAGAAN

Perkara terbaik mengenai Butte College: Kerana Chico adalah sebuah bandar kecil, godaan dan gangguan bandar besar seperti Tokyo tidak ada untuk mengalihkan perhatian saya daripada kajian saya. Para profesor begitu berguna dengan perbezaan bahasa saya. Saya juga suka pilihan kelas sukan yang berbeza seperti bola keranjang dan snowboarding.

Pemindahan: Saya sedang mempertimbangkan memindahkan ke UCLA, University of Oregon atau University of Washington.

Perkara yang terbaik dalam Chico: Suasana yang aman menjadikannya mudah untuk belajar dan orang yang begitu bagus di sini.

nasihat: Jika anda ingin meningkatkan kemahiran Bahasa Inggeris anda, Northern California adalah tempat yang hebat untuk belajar, terdapat banyak orang yang baik di sini untuk bercakap dengan dan mudah untuk menumpukan perhatian dan belajar di sini itu.

Butte

Kishani Kirubaharan

Laman depan Bandar dan Desa: Kandy, Sri Lanka

Utama: sosiologi

perkara yang terbaik mengenai Butte College: Kakitangan dan fakulti di sini keluar dari jalan mereka untuk membantu saya. Suasana di kampus adalah sangat tenang dan damai. Saya suka kelas drama saya; ia telah mendedahkan saya kepada sesuatu yang sama sekali baru. Di Sri Lanka, tidak ada permainan dengan skala yang sama seperti di sini di Chico dan mengambil bahagian dalam mereka telah memberikan saya satu pengalaman yang baru.

perkara yang terbaik tentang Chico: Penduduk di sini begitu mesra. Saya telah mendengar bahawa sebelum saya datang daripada orang lain di Sri Lanka yang dikaji di sini, dan benar, ia adalah sebab yang paling besar saya memilih untuk tinggal di sini. Saya suka bergaul dengan kawan-kawan saya pada waktu malam atau hujung minggu dan pergi ke filem atau bermain boling.

Pemindahan: sekarang saya sedang mempertimbangkan memindahkan ke CSU, Chico.

iklim: Datang dari iklim yang berubah sangat sedikit dari musim ke musim, saya suka semua warna musim luruh dan warna perubahan musim.

nasihat: Dengan belajar di luar negara, anda belajar untuk hidup secara bebas; Saya telah belajar untuk membuat lebih banyak keputusan pada saya sendiri dan telah belajar untuk menguruskan kebebasan saya masa. Bekerja sambil pergi ke sekolah juga baru bagi saya dan ia telah pengalaman yang baik untuk belajar untuk menguruskan bajet saya dan saya menyimpan lebih banyak wang sekarang bahawa saya seorang yang mendapatnya. Hanya dengan memberikan yang belajar di negara lain cuba anda boleh mendapat pengalaman yang akan membuat anda berdiri di atas dua kaki anda sendiri. Ramai orang memberitahu saya untuk tidak melakukannya sebelum saya pergi; mereka memberitahu saya ia akan menjadi sukar. Kadang-kadang, ia adalah sukar, tetapi ia berbaloi setiap hari.

Butte

Ana Assis

Laman depan Bandar dan Desa: Rio de Janeiro, Brazil

Utama: teater

perkara kegemaran mengenai Butte College: Kakitangan dan fakulti di sini kelihatan sangat tidak formal di approachability mereka. Walaupun tidak pasti menghormati kedudukan mereka, mereka membuat saya berasa seperti rakan dan sentiasa membantu saya menjadi sebaik mungkin. Saya juga suka bahawa ia adalah sebuah kolej kecil; ini secara langsung menyebabkan perhatian yang lebih dari fakulti dan kakitangan juga. Pada Butte, kakitangan dan fakulti tahu nama anda; mereka tahu anda sebagai orang bukan hanya nombor dalam orang ramai yang. Ia juga sangat mudah untuk membuat kawan-kawan di sini di Chico; ramai orang muda di sini dan bersedia untuk membantu anda.

perkara kegemaran tentang Chico: Datang ke sini dari sebuah bandar yang sangat besar, saya terkejut saya suka suasana bandar kecil. Walaupun terdapat kurang orang di seluruh daripada di Brazil, saya masih boleh berjumpa dengan ramai orang dan saya telah membuat beberapa rakan-rakan yang terbaik yang pernah saya ada. Saya mempunyai rakan-rakan yang besar dari negara-negara yang berbeza.

Memindahkan kepada: Belum membuat keputusan

Cabaran terbesar: Cabaran yang paling besar untuk saya pergi ke sekolah dan terlibat dalam olahraga pada masa yang sama. Oleh kerana saya dalam pasukan bola sepak wanita, kita sering perjalanan dan jadi saya perlu berdisiplin tentang masa yang saya belanjakan dalam olahraga dan belajar. Terlibat dalam pasukan bola sepak itu juga telah membolehkan saya untuk perjalanan lebih. Saya sedar betapa mudahnya adalah untuk pergi ke San Francisco dan lain-lain bandar-bandar Bay Area pada hujung minggu.

Nasihat kepada pelajar memandangkan belajar di luar negara: Saya akan berkata kepada mana-mana pelajar mempertimbangkan belajar di luar negara bahawa ia adalah berbaloi. Nasihat saya adalah untuk datang dengan hati yang terbuka; anda mesti terbuka kepada idea-idea dan pengalaman baru. Anda perlu dapat meninggalkan sebahagian daripada diri sendiri dan budaya anda di belakang tetapi itu tidak bermakna kehilangan ia. Saya mempunyai peluang untuk berkongsi saya sehari-hari, tetapi jika saya tidak membuka berfikiran, saya tidak akan dapat belajar tentang budaya lain. Saya tinggal pelajar berhampiran dari seluruh dunia dan saya suka bahawa. Jika anda ingin datang ke sini dan hanya makan makanan dari negara asal anda dan hanya mahu bercakap dalam bahasa ibunda anda, anda juga mungkin tinggal di rumah kerana anda tidak akan mengalami apa yang belajar di luar negara ini boleh tawarkan.

This school offers programs in:
  • English

Video

Butte College official video