Le Cordon Bleu Paris

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan di Paris pada tahun 1895, Le Cordon Bleu telah menjadi salah satu institusi yang paling menonjol. Le Cordon Bleu menawarkan program-program yang terdiri daripada latihan masakan untuk kurikulum universiti dalam makanan dan minuman, hospitaliti dan pelancongan.

Bach

Le Cordon Bleu menyediakan bercita-cita profesional masakan peluang untuk menjadikan cita-cita mereka menjadi kenyataan. Tumpuan kepada penguasaan teknik memberikan keyakinan dan pengetahuan untuk menggunakan segala ilmu yang telah belajar untuk mana-mana gaya masakan pelajar. Graduan menerima diploma yang diiktiraf di seluruh dunia, pasport untuk kehidupan membuka pintu kepada kerjaya yang berjaya.

Paris adalah pilihan lokasi yang sesuai untuk mempelajari seni dan masakan teknik, menjamin satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan dalam budaya modal dunia gastronomi, fesyen dan mewah. Louvre, Menara Eiffel, Notre Dame dan Sacré Coeur semua bergabung dalam mengetengahkan warisan seni bina yang kaya dan unik di negeri ini of Light. Teater, konsert, koleksi seni, fotografi dan patung pameran dan festival tempatan kerap dan perayaan semua menetapkan tempat kejadian Paris, dengan tarikan romantis tambahan meneroka pasaran tempatan, penjual buku, teres kafe dan membintangi restoran.

ChefIns

Cordon Bleu School yang terletak di tebing kiri Sungai Seine di arrondissement ke-15 yang terkenal, adalah sebuah bangunan 4 tingkat dengan 2 bilik demonstrasi dan 3 bilik praktikal.

LGBNC

Sebab-sebab yang baik untuk memilih Le Cordon Bleu Paris

  • Kota Paris, tempat kelahiran Le Cordon Bleu, adalah salah satu ibu gastronomi di dunia. Pasar terbuka Its, bistro dan boulangeries menjadikannya lokasi yang sempurna untuk belajar tentang seni masakan dan menyerap budaya Perancis.
  • Ditubuhkan pada tahun 1895, Le Cordon Bleu Paris mempunyai lebih 100 tahun pengalaman dalam latihan seni masakan.
  • Pengajar Chef datang dari pelbagai latar belakang: ada yang telah dianugerahkan Bintang Michelin, yang lain telah menerima anugerah berprestij. Semua berdedikasi untuk mengajar kemahiran mereka.
  • Pengajaran kami metodologi "jam tangan, melakukan, belajar" disampaikan dalam demonstrasi diikuti dengan sesi praktikal diselia oleh chef kami.
  • Kelas demonstrasi diajar dalam bahasa Perancis dan diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris.
  • Pelajar-pelajar terbaik boleh mendapatkan latihan di pertubuhan Paris, satu pengalaman kerja yang tidak ternilai yang akan memudahkan usaha profesional di masa hadapan.
  • Belajar di Le Cordon Bleu Paris akan membolehkan anda untuk bertemu orang dari seluruh dunia; di mana lebih daripada 55 kewarganegaraan diwakili setiap penggal.
  • Sejak dilancarkan, kumpulan kami telah berkembang menjadi sebuah pertubuhan seluruh dunia dengan lebih 50 buah sekolah di 23 buah negara, mengajar lebih daripada 20 000 pelajar setiap tahun. Le Cordon Bleu International menawarkan kursus-kursus dalam kemahiran memasak, hospitaliti dan pelancongan dari permulaan ke tahap MBA.
gc2
This school offers programs in:
  • English
  • Perancis

Lihat Diploma » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Hautes études Du Goût De La Gastronomie Et Des Seni De La Table

Campus Sepenuh masa October 2017 Perancis Paris

Dunia kemahiran memasak dan seni makan mewah sedang menghadapi perubahan besar. Pengguna lebih berfikiran terbuka, lebih ingin tahu dan lebih mencabar tentang kualiti, perkhidmatan dan maklumat. [+]

Hautes Etudes du Goût de la Gastronomie et des Arts de la Table Adakah anda sudah bersedia untuk pengalaman yang unik? Dunia kemahiran memasak dan seni makan mewah sedang menghadapi perubahan besar. Pengguna lebih berfikiran terbuka, lebih ingin tahu dan lebih mencabar tentang kualiti, perkhidmatan dan maklumat; pada masa yang sama, profesional berhadapan dengan pesat berubah kerjaya dan perlu memilih antara maju dalam khusus mereka sendiri atau menukar arah. Hautes Etudes du Goût menyediakan yang unik, program pelbagai disiplin yang bertujuan untuk mengemukakan semua aspek saintifik, budaya, sosiologi dan ekonomi rasa, kemahiran memasak dan seni makan yang baik. Selepas kejayaan program pengajian, pelajar akan dianugerahkan DUGGAT (Diplome Universitaire du Goût, de la Gastronomie et des Arts de la Table), sebuah diploma rasmi disampaikan oleh Université de Reims Champagne-Ardenne. Bagi pelajar dalam Kesatuan Eropah, 60 ECTS kredit (Sistem Eropah Transfer Kredit) dikaitkan dengan DUGGAT 60 ECTS kredit mewakili sepenuh masa tahun akademik pengajian formal dalam sistem Eropah. Kelas diberi dalam bahasa Perancis dan diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris secara serentak. Selain itu, pelajar akan menerima sijil dari Le Cordon Bleu. Artikulasi antara program Hautes Etudes du Goût dan Le Cordon Bleu Master Pelancongan Gastronomi: Mana-mana graduan Hautes Etudes du Goût / DUGGAT yang ingin meneroka lagi semangat mereka untuk makanan dan wain dan mendaftar dalam program Sarjana Pelancongan Gastronomi akan menerima pengiktirafan untuk SATU (1) unit elektif MGT itu. 2016 SESI Tanya sekarang untuk mendapatkan borang permohonan anda untuk kursus 2016 kami (2 minggu pada bulan Oktober)! Program kursus Restoran kritikan: tindakan halus berdasarkan di lapangan sensitif rasa Fortunato da Camara, pengkritik makanan untuk akhbar Publico (Portugal) dan buku-buku masakan pengarang. HEG 2011 Siswazah. Kebudayaan dan Makanan: pendekatan perbandingan untuk makanan di 5 negara Eropah dan di Amerika Syarikat Estelle Masson adalah seorang pensyarah dalam bidang psikologi sosial di occidentale Université de Bretagne. Sosio-antropologi makanan - makanan dan etika Sosio-antropologi makanan - makanan dan etika. Disampaikan oleh Vincent Moriniaux, Pensyarah di Universiti Paris-Sorbonne Wain dan pemikiran ajaib Frédéric Brochet, Wain pengurus syarikat, winemaker Setelah dilukis semula pengembangan anggur dan anggur, yang berdasarkan unsur-unsur ekonomi dan ketamadunan, kursus ini akan memberi tumpuan kepada penciptaan wilayah dan "terroir" wain. Jawatan dilindungi asal (AOC dalam bahasa Perancis) menjawab projek sebenar masyarakat. Kemahiran memasak zaman pertengahan Bruno Laurioux, Profesor dalam sejarah zaman pertengahan di University of Versailles St Quentin en Yvelines Kebangkitan roti di Perancis hari ini Jean-Philippe de Tonnac, wartawan, penulis esei, dan Christophe Zunic, tuan roti Komunikasi Sensorial dan pemasaran Caroline Dusautoir, Pensyarah di Reims Pengurusan Pemasar sekolah menghadapi dilema Pendekatan sensorial membawa Emosi harapan baru, menemui semula bahasa mentah dan primitif Olfaction, diri dengan perubahan rasa Psikologi rasa: pengaruh pendidikan terhadap tingkah laku makanan kanak-kanak Natalie Rigal, Pensyarah di Universiti Paris-X Nanterre Makan: adat istiadat Anne Kolivanoff, pelelong, khusus dalam peralatan makan Kemahiran memasak dan identiti budaya Denis Saillard, profesor di University of Versailles Saint-Quentin en Yvelines Gastronomi dan industri perkhidmatan makanan pada abad ke-19 Denis Saillard, profesor di University of Versailles Saint-Quentin en Yveline Budaya makanan Dunia di Paris Gilles Fumey, Profesor dalam geografi budaya makanan di Universiti Paris bandar-bandar besar IV-Sorbonne menawarkan pelbagai yang semakin meningkat makanan dunia. Gilles Fumey membawa kita pada lawatan yang menyeronokkan dan pendidikan jalan-jalan di pusat bandar Paris di mana kita boleh menghargai kepelbagaian dan penumpuan tabiat makan bandar dan transformasi yang berikutnya. Evolusi penggunaan makanan: apa yang boleh analisis ekonomi mengajar kita? Pierre Combris, Pengarah Penyelidikan dengan Trend INRA dalam penggunaan makanan: faktor-faktor ekonomi dan sosial. Ini kebimbangan kelas trend dalam penggunaan makanan di Perancis dan di seluruh dunia dalam tempoh lima puluh tahun yang lalu. Ia menunjukkan kesan radikal yang berubah harga dan pendapatan yang ada di diet kita. Fizik Champagne Bubbles Gérard Liger-Belair, Pensyarah di Universiti Reims di rantau Champagne-Ardenne - Gérard Liger-Belair menjemput anda untuk "menyelam" ke dalam seruling champagne untuk analisis fizikokimia dan tafsiran pelbagai peringkat dalam kehidupan sekejap gelembung. Bahan cemar kimia Makanan: adalah kebimbangan pengguna wajar? Jean-Pierre Cravedi, penyelidik di INRA Contoh kesan terroir tulen: keju Jean-Baptiste Coulon, Pengarah Penyelidikan dengan INRA - Terroir, kawasan geografi, adalah satu konsep yang pelbagai dimensi dengan aspek-aspek fizikal, biologi dan manusia. Kimia aroma dalam masakan Hubert Richard, Profesor Emeritus Kimia Bahan Asli, ENSIA - Menggunakan data semasa dari fisiologi rasa dan olfaction, bahagian pertama daripada kelas yang akan menunjukkan perbezaan antara rasa, bau (bau) dan persepsi retronasal (aroma). Gastronomi molekul Hervé ini, Physicochemist di INRA - Collège de France - gastronomi molekul tidak terhad kepada hanya memasak (atau disiplin saintifik ini akan dipanggil "masakan molekul") tetapi termasuk fenomena fizikokimia yang berkaitan dengan pemakanan manusia. Keju Camembert, mitos Perancis Pierre Boisard, ahli sosiologi - keju Norman Purba, keju keju Camembert tiba di Paris pada awal revolusi perindustrian, terima kasih kepada kereta api. Pada separuh kedua abad ke-19, ia hadir di mana-mana di Perancis. Undang-undang, makanan dan kemahiran memasak: pengecualian undang-undang Perancis Jean-Paul Branlard, Pensyarah Undang-Undang Makanan di Universiti Paris-Sud - Dibentuk oleh sejarah mereka dan alam sekitar, dapur mereka dan kemahiran memasak di Perancis membentuk jenis ekspresi kebudayaan antara yang paling cemerlang di negara ini. Kemahiran memasak dalam rangka barang rasa - analisis ekonomi Christian Barrère, Profesor di Universiti Reims Champagne-Ardenne - Bagaimana anda menjelaskan kemahiran memasak yang menjadi satu fenomena massa manakala wakil-wakil profesional yang hanya memberi tumpuan kepada golongan elit yang terhad? Makanan pedagogi, lawatan dan bengkel 1. Makan malam Medieval Bruno Laurioux, Pensyarah dalam sejarah zaman pertengahan di University of Versailles St Quentin, dengan pasukan dari Grégoire Ferrandi Sekolah 2. Wain dan makanan berpasangan makan malam Jacques Puisais - Institut Français du Goût 3. Champagne dan makanan berpasangan makan malam Di bawah naungan Union des Oenologues de Champagne (Champagne Winemakers Association) 4. Bengkel Tasting dianjurkan oleh GH Mumm Champagne: Tasting daripada vins Clairs dan wain rizab Arak dan berpasangan makanan Pendidikan makan tengah hari berdasarkan champagne yang sama berkhidmat pada suhu yang berbeza dan di kaca mata yang berbeza 5. demonstrasi masakan dengan Le Cordon Bleu Chefs 6. Pengenalan kepada 'Nota oleh Nota' Masakan Oleh Christophe Lavelle, penyelidik di MNHN dan CNRS. 7. Lawatan berpandu Pasar Antarabangsa Rungis, pasar borong yang terbesar di dunia bagi produk segar (dengan Guy Chemla, Profesor di Universiti La Sorbonne-IV). "Apa yang gembira saya yang paling telah menemui semua sambungan menghubungkan rasa dengan semua topik yang kita telah pelajari. Saya betul-betul berpuas hati dengan pendekatan yang asal dan komprehensif kepada konsep "rasa", bersama-sama dengan kualiti ceramah dan permohonan mereka terima kasih praktikal untuk makanan pendidikan "Claire Debruille (Perancis) -. 2005 graduan [-]

Wain Dan Spirit Permulaan - Kursus Enologi Di Paris

Campus Sambilan

Wines dipilih dengan baik untuk menggambarkan setiap tema. Wine-tastings adalah peristiwa-peristiwa yang meriah, mesra tetapi rajin. Pelajar digalakkan untuk mengambil bahagian secara aktif dalam perbincangan. [+]

Wain dan Arak Permulaan - kursus enologi di Paris Le Cordon Bleu menawarkan Wain dan Arak Permulaan kepada semua yang ingin menyedarkan selera mereka untuk menikmati wain. Wines dipilih dengan baik untuk menggambarkan setiap tema. Wine-tastings adalah peristiwa-peristiwa yang meriah, mesra tetapi rajin. Pelajar digalakkan untuk mengambil bahagian secara aktif dalam perbincangan. Anda boleh dengan cepat akan membangunkan lebih lelangit arif, Untuk manfaat kejayaan profesional anda dan untuk kepuasan peribadi anda sendiri. Anda akan kagum berapa banyak yang anda belajar. Kursus diberikan dalam Perancis dan diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. Modul I - wain Perancis dan ladang anggur Satu siri wain tastings meneroka kekayaan dan kepelbagaian kawasan wain Perancis, termasuk Bordeaux, Burgundy, Champagne, Alsace dan Rhone Valley. Anda akan menghadapi pelbagai wakil wain Perancis, dari sebutan serantau untuk "crus besar". Bagaimana anda boleh melawan! Modul II - wain dunia Lebih 20 tahun yang lalu wain di seluruh dunia telah berubah secara dramatik dan kini terlibat dalam persaingan sengit dalam usaha mereka untuk mencapai kecemerlangan. Wain besar klasik Eropah telah tidak pernah menjadi lebih baik tetapi wain berkualiti dari Australia, California, Afrika Selatan, Chile, Argentina dan New Zealand kini bersaing dengan mereka. Modul ini adalah kira-kira meluaskan ufuk merasa anda, menemui wain yang luar biasa dari beberapa negara yang berbeza, dan juga termasuk "eaux-de-vie" dan likur. A semesta baru untuk meneroka! JADUAL Setiap modul terdiri daripada 7 tastings berlaku sekali seminggu dari 7 hingga 9 malam. HARGA Program Wain dan Arak kos 480 € untuk setiap modul. Sesyen Semua modul ditawarkan setiap trimester: Januari, April, Jun dan September. Nota penting untuk pelajar Jadual sekolah telah disesuaikan untuk membolehkan pelajar Cuisine dan Pastry untuk mengikuti modul Wine untuk tahap masing-masing. [-]

Diploma

Boulangerie Diploma

Campus Sepenuh masa 1 - 6  September 2017 Perancis Paris

Dibangunkan oleh Le Cordon Bleu Paris, Diploma Boulangerie melatih profesional masa depan dan usahawan dalam teknik boulangerie penting, dan juga trend baru [+]

Dibangunkan oleh Le Cordon Bleu Paris, Diploma Boulangerie melatih profesional masa depan dan usahawan dalam teknik boulangerie penting, dan juga trend baru dalam bidang ini. Objektif Program Program ini akan memberi pelajar semua kemahiran yang diperlukan untuk bekerja di boulangerie tradisional atau dalam perniagaan pengeluaran di Perancis atau di luar negara. Semasa pelajar program: Memperoleh teknik Prinsip yang digunakan dalam boulangerie artisanal Belajar proses pengeluaran dan bagaimana untuk bekerja dalam satu pasukan Memperoleh himpunan resipi boulangerie tradisional dan moden SIAPAKAH PROGRAM INI UNTUK? Sesiapa sahaja yang ingin memperoleh pengetahuan teori dan praktikal yang penting dalam boulangerie Untuk profesional mencari perubahan kerjaya Sesiapa sahaja yang ingin bekerja dalam profesion boulangerie sebagai tukang atau pekerja dalam syarikat breadbaking DIPLOMA Latihan ini adalah berdasarkan kepada amali kursus praktikal. Kelas teori, ceramah, dan lawatan ke tempat-tempat yang berkaitan dengan sektor boulangerie ini dimasukkan dalam program ini. Diploma ini terdiri daripada dua peringkat, Asas dan Lanjutan, dan latihan mandatori 2 bulan. Dalam program ini, pelajar mempunyai 280 jam kelas, termasuk: kelas teori, kelas amali, lawatan dan persidangan. Kelas-kelas yang diberi dalam bahasa Perancis dan diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. BASIC BOULANGERIE Dalam tahap ini, pelajar membiasakan diri dengan peralatan yang digunakan dalam boulangerie. Selepas pengenalan kepada peraturan kebersihan dan baking, mereka: Belajar untuk bekerja dengan pelbagai jenis tepung yang digunakan di Perancis Belajar kaedah yang berbeza menguli doh (manual dan mekanikal) Menyediakan resipi asas untuk membuat roti dan viennoiseries (pastri Danish) Diperkenalkan dengan Boulangerie hiasan Diperkenalkan untuk bekerjasama dengan doh dibuat dengan starter doh ditapai dan "poolish" (SPAN) (sejenis pra-penapaian) ADVANCED BOULANGERIE Pra-syarat: Sijil Boulangerie Asas Kursus ini tertumpu kepada belajar tentang jenis penapaian dan mengenai asas rasa dalam roti. Pelajar-pelajar belajar: Bagaimana untuk membuat dan menggunakan starter ragi semula jadi Bagaimana untuk bekerja dengan leavens cecair dan pepejal Bagaimana untuk bekerja dengan Farine de tradisi (tepung tradisional seperti yang ditakrifkan oleh undang-undang Perancis) Bagaimana untuk bekerja dengan puff pastry Bagaimana untuk membuat baguette, brioches, croissant, beignets (goreng dan donat), turnovers dan produk derivatif JADUAL, YURAN DAN KEMUDAHAN Jadual untuk Diploma Bakery adalah berdasarkan kepada 15 hingga 18 jam selepas kelas seminggu. Kursus biasanya berlaku pada waktu pagi 7:00-1:00 dan dapat dilakukan pada waktu malam dan / atau pada hujung minggu. Kursus akan diadakan di bangunan tambahan sekolah Le Cordon Bleu Paris di arrondissement ke-13 di Paris. Jumlah kos bagi Diplome de Boulangerie adalah 12 600 € (The seragam dan peralatan yang dimasukkan). [-]

Diplome Grand - Masakan Dan Pastri Diploma

Campus Sepenuh masa September 2017 Perancis Paris

Kursus ini menggabungkan pengajaran dalam masakan dan disiplin pastri. Tiada institusi masakan lain menyediakan seberapa banyak kursus-kursus praktikal di bawah pengawasan chef. [+]

Le Grand Diplome - Masakan dan Pastry Kelayakan Le Grand Diplome® adalah program yang paling komprehensif dalam Perancis pendidikan masakan yang ditawarkan oleh Le Cordon Bleu. Kursus ini menggabungkan arahan dalam kedua-dua masakan DAN Pastri disiplin. Tiada institusi masakan lain menyediakan seberapa banyak kursus-kursus praktikal di bawah pengawasan chef. Le Cordon Bleu komited untuk menyediakan pelajar dengan rangkaian seluruh teknik masakan dan untuk mengembangkan kreativiti mereka sendiri dan ungkapan seni. Kursus-kursus ini memberi peluang untuk menguasai masakan Perancis DAN teknik pastri yang kemudiannya boleh digunakan untuk lain masakan di dunia. Kelas diberi dalam bahasa Perancis dan diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. PROGRAM LE GRAND Diplome Le Grand Diplome menggabungkan dua kursus yang berbeza: masakan DAN Pastri. Setiap kursus terdiri daripada 3 tahap yang berbeza: Asas, Pertengahan dan Superior. sijil A diperolehi setelah selesai setiap peringkat. Mereka yang berjaya daripada tiga peringkat sijil pelajar akan dianugerahkan Diplome de Cuisine, yang Diplome de Pâtisserie dan Le Grand Diplome. Program untuk Le Grand Diplome adalah seperti berikut: JADUAL Rancangan setiap minggu boleh disusun seperti berikut: Diplome de Cuisine: 3 demonstrasi, 3 kelas praktikal Diplome de Pâtisserie: 2 demonstrasi, 2 kelas praktikal. The jadual kursus berubah setiap minggu. Demonstrasi dan kelas praktikal dijadualkan antara Isnin dan Sabtu di mana-mana masa-masa berikut: 8:30, 12:30 pm, 3:30 petang dan 6:30 petang. Jadual yang dipaparkan untuk sesi penuh pada permulaan penggal. Jumlah kos untuk Le Grand Diplome adalah 49.200 €. Peluang kerjaya Selepas mendapat Le Grand Diplome, mengikut tahap pelajar, peluang kerjaya yang mungkin termasuk: masakan Chef Chef pastri Gastronomy Pengkritik Pengajar Chef usahawan wartawan Culinary stylist makanan Chef peribadi Pelajar Testimoni "Setiap hari adalah tidak dapat dilupakan, terutamanya perjalanan di mana kita dapat mencari pasaran tempatan dan pasaran Rungis besar yang membekalkan Paris. The Chefs juga meninggalkan saya dengan kenangan yang berkekalan: anda benar-benar dapat merasakan bagaimana ghairah mereka tentang kerja dan pengajaran mereka. kenangan yang luar biasa yang lain ialah pengajaran yang menakjubkan pada gula dan coklat ukiran. Akhir sekali, hari yang lain dilupakan adalah satu acara khas:. Parti koktel di Petit Palais di mana saya telah berpeluang untuk mengambil bahagian "Patricia Lombardi, Grand Diplome lulusan 2009 o = o Cuisine -" Le Cordon Bleu adalah titik permulaan saya kerjaya. Ia telah membuka banyak pintu dan diberi peluang kepada saya untuk berjumpa dengan ramai orang yang menarik dalam bidang masakan Perancis. Saya kini bekerja untuk salah satu yang paling berprestij restoran di dunia. " Weimar Gomez, Le Cordon Bleu Paris Grand Diplome alumni [-]

Masakan Diploma

Campus Sepenuh masa September 2017 Perancis Paris

The Diplome de Cuisine Le Cordon Bleu menawarkan pelajar program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik masakan Perancis yang terdapat hari ini. [+]

Diploma Cuisine - A Kelayakan unik masakan Yang Diplome de Cuisine Le Cordon Bleu menawarkan pelajar program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik masakan Perancis terdapat hari ini. The Diplome de Cuisine diberikan apabila pelajar telah berjaya menamatkan peringkat Asas, Pertengahan dan Superior. Pelajar hanya boleh mendaftar satu peringkat (contoh: Asas) dan boleh terus ke tahap yang lain di kemudian hari (dalam jangka masa yang terhad). Walaupun dengan sebelumnya Pengalaman profesional, Pelajar mesti bermula dengan peringkat asas sebelum mengakses peringkat seterusnya. Pelajar akan menerima sijil untuk setiap peringkat selesai. Selepas kejayaan yang Diplome de Cuisine dan Diplome de Pâtisserie Le Grand Diplome diberikan. Kelas diberi dalam bahasa Perancis dan diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. CUISINE BASIC * (B) Program ini memperkenalkan teknik tradisional masakan Perancis. Pelajar-pelajar akan mempelajari: Perancis terma dan definisi masakan Organisasi, kebersihan dan keselamatan di dapur Pengendalian pisau profesional dan pengenalan kepada pelbagai luka teknik Perancis klasik asas-asas pembelajaran: saham, sos, forcemeats & doh kaedah penyimpanan INTERMEDIATE CUISINE (I) Pra-syarat: Sijil Cuisine asas Tahap ini meletakkan ke dalam amalan semua teknik-teknik yang diperoleh pada peringkat asas, memperkenalkan berbeza perisa DAN pengaruh daripada masakan serantau Perancis. Dalam kajian mendalam masakan klasik dan masakan serantau Perancis Asal-usul produk dan pengaruh pada masakan serantau Menyempurnakan kemahiran dapur profesional Lebih luka teknikal lanjutan dan pembentangan Analisis rasa dan penggunaan bahan perisa & perasa Pengenalan kepada kombinasi warna, rasa dan tekstur CUISINE SUPERIOR (S) Pra-syarat: Intermediate Cuisine Sijil Ketepatan dan kecekapan di dapur Penguasaan teknik yang rumit dan kaedah pengeluaran resipi dengan yang jarang berlaku, hasil berkualiti tinggi Penguasaan masakan klasik Adaptasi daripada menu berdasarkan musim dan produk ketersediaan Pembangunan kreativiti peribadi JADUAL Jadual untuk program masakan ini adalah berdasarkan kepada 3 hingga 4 demonstrasi dan 3 hingga 4 kelas praktikal seminggu, dan perubahan setiap minggu. Kelas dijadualkan antara Isnin dan Sabtu di mana-mana masa-masa berikut: 8:30, 12:30 pm, 3:30 petang dan 6:30 petang. Jadual yang dipaparkan untuk sesi penuh pada permulaan penggal. Le Cordon Bleu menawarkan 2 kursus intensif setahun: pada bulan Jun untuk peringkat asas dan pada bulan November untuk semua peringkat. Kursus ini mengikut kurikulum yang sama seperti program standard. Program-program ini intensif (6 hingga 12 jam setiap hari), dan pelajar hanya boleh mengambil satu disiplin pada satu masa: masakan atau pastri. Jumlah kos untuk Le Diplome de Cuisine 26 100 € (The seragam dan peralatan yang disediakan.) Peluang kerjaya Selepas mendapat Le Diplome de Cuisine, mengikut tahap pelajar, peluang kerjaya yang mungkin termasuk: Chef pastri Gastronomy Pengkritik Pengajar Chef usahawan wartawan Culinary stylist makanan Chef peribadi [-]

Pastri Diploma

Campus Sepenuh masa September 2017 Perancis Paris

The Diplome de Pâtisserie Le Cordon Bleu menawarkan pelajar program yang paling ketat dan menyeluruh dalam teknik Pastry Perancis klasik yang terdapat hari ini. [+]

Diploma Pastry - Pastry Asas, Pertengahan dan Kelayakan Superior Yang Diplome de Pâtisserie Le Cordon Bleu menawarkan pelajar program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik Pastry Perancis terdapat hari ini. Yang Diplome de Pâtisserie diberikan apabila pelajar telah berjaya menamatkan peringkat Asas, Pertengahan dan Superior. Pelajar hanya boleh mendaftar satu peringkat (contoh: Asas) dan boleh terus ke tahap yang lain di kemudian hari (dalam jangka masa yang terhad). Walaupun dengan pengalaman profesional sebelumnya, pelajar mesti bermula dengan peringkat asas sebelum mengakses peringkat seterusnya. Pelajar akan menerima sijil untuk setiap peringkat selesai. Selepas kejayaan yang Diplome de Cuisine dan Diplome de Pâtisserie Le Grand Diplome diberikan. Kelas diberi dalam bahasa Perancis dan diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. PASTRY BASIC * (B) Tahap ini adalah pengenalan kepada pâtisserie Perancis dan membentangkan asas teknik pastri doh, krim dan tampalan yang perlu untuk mencapai ciptaan berjaya. doh asas Pengenalan kepada krim dan tampalan pencuci mulut dan kuih-muih tradisional teknik klasik, hiasan asas Pelekat dan kaca Pengenalan kepada doh yis (croissant dan brioches) Asas Perancis pâtisserie istilah PATISSERIE INTERMEDIAIRE (I) Pra-syarat: Basic Pastry Sijil Di peringkat ini, pelajar menyempurnakan kemahiran mereka dalam hiasan dan persembahan. Mereka dipandu oleh chef dalam merealisasikan ciptaan pastri seni mereka. Dalam program ini: kemahiran hiasan seni Variasi pada pencuci mulut restoran petits enak merangkak Pengenalan kepada roti penaik Menguasai krim Bavaria dan mousses Caramel dan nougatine Pengenalan kepada coklat: pembajaan & mencelup PATISSERIE supérieure (S) Pra-syarat: Intermediate Pastry Sijil Tujuan kursus ini adalah untuk membolehkan pelajar untuk mengembangkan kreativiti peribadi mereka sendiri, untuk menyempurnakan bakat seni mereka dan menyediakan mereka untuk kehidupan profesional mereka. Mereka akan mempelajari: Moden, tradisional dan berprestij pencuci mulut Restoran: entremets moden, tart, log Yule dan Petits merangkak. Penekanan kepada hiasan dan persembahan Mendalam kajian perisa, aroma dan rempah. Chocolate Art: Tempering, gula-gula coklat acuan, pencampuran coklat dan tekstur yang berbeza, kotak coklat dan bunga, membentuk bentuk coklat dan ukiran untuk keping pusat. Artistic Sugar Creations: Teknik memasak, mewarna dan menarik gula Ditarik gula bunga & reben. gula ditiup sfera. Le Cordon Bleu menawarkan 2 kursus intensif setahun: pada bulan Jun untuk peringkat asas dan pada bulan November untuk semua peringkat. Kursus ini mengikut kurikulum yang sama seperti program standard. Program-program ini intensif, (6 hingga 12 jam setiap hari) dan pelajar hanya boleh mengambil satu demi satu: masakan atau pastri. Jumlah kos bagi Diplome de Pâtisserie adalah 22 800 € (The seragam dan peralatan yang disediakan.) Peluang kerjaya Selepas mendapat Le Diplome de Pâtisserie, mengikut tahap pelajar, peluang kerjaya yang mungkin termasuk: Chef pastri Gastronomy Pengkritik Pengajar Chef usahawan wartawan Culinary stylist makanan Chef peribadi Janice Wong belajar ekonomi dan kewangan di Melbourne, Australia sebelum mengikuti semangat zaman kanak-kanak beliau: pastri. Beliau belajar di Le Cordon Bleu Paris dan berkelulusan diploma pastri pada tahun 2006. Ia adalah batu loncatan sebenar untuk menjadi Pastry Chef. [-]

Pengurusan Restoran Diploma

Campus Sepenuh masa March 2017 Perancis Paris

Ini baru Diploma Pengurusan Restoran telah dibangunkan untuk menyediakan profesional masa depan dan usahawan untuk trend baru dan inovasi teknologi dalam dunia kemahiran memasak. [+]

Restoran Diploma Pengurusan Ini baru Diploma Pengurusan Restoran telah dibangunkan untuk menyediakan profesional masa depan dan usahawan untuk trend baru dan inovasi teknologi dalam dunia kemahiran memasak. Program ini memberi pelajar semua kemahiran yang perlu untuk membangunkan perniagaan mereka dan menjayakannya. Ia merupakan satu program yang lengkap dan intensif untuk menjadi pemimpin dalam perniagaan restoran di peringkat antarabangsa. Kursus ini juga sesuai untuk Le Cordon Bleu graduan dalam seni masakan yang ingin melanjutkan pelajaran mereka dalam bidang perniagaan masakan. Kelas disediakan dalam Bahasa Inggeris. OBJEKTIF: Program ini memberi pelajar: Pemahaman yang global dan menyeluruh pengurusan restoran. Kemahiran pengurusan asas yang diperlukan untuk membuat perniagaan yang berjaya. Kefahaman tentang trend baru dan inovasi teknologi dalam industri restoran. Tangan untuk latihan untuk membangunkan kemahiran kepimpinan sebenar. PROGRAM Program satu tahun terdiri daripada 6 bulan kursus dibahagikan kepada 2 trimester, diikuti dengan latihan 6 bulan dalam perniagaan masakan. Program ini memberi tumpuan kepada 4 kemahiran: Pengurusan Restoran dan Kewangan Dalam modul ini, pelajar akan mempelajari asas-asas perakaunan, menganalisis keuntungan, dan mengurus sumber manusia dalam industri restoran. Pengurusan Makanan & Minuman Pengurusan kewangan Pengurusan Sumber Manusia Pengenalan kepada Undang-undang Perniagaan strategi syarikat Pelan Perniagaan Membuat dan menjalankan restoran Dalam modul ini, pelajar akan mempelajari asas-asas menjalankan restoran, daripada organisasi dapur untuk konsep menu. Modul ini terdiri daripada kursus-kursus berikut: Restoran organisasi - operasi stesen jualan dan invois Mewujudkan menu restoran Kebersihan dan Keselamatan Bahan mentah: dari pengeluar kepada pengguna Memantau kualiti dan produktiviti restoran Pemasaran dan Komunikasi Dalam modul ini, pelajar menilai kepentingan pemasaran dalam industri restoran. Modul ini terdiri oleh kursus-kursus berikut: Pemasaran dalam industri restoran Trend dan pasaran sasaran dalam industri restoran Komunikasi dalam industri restoran Strategi jualan Cuisine, Wain dan Perkhidmatan Modul ini memberi tumpuan kepada teori restoran dan pendekatan teknikal. Anda akan membangunkan kemahiran pengurusan ruang makan dan menimba ilmu dalam operasi dapur. Modul ini terdiri oleh kursus-kursus berikut: Pembentangan Masakan dan Pastry teknik Pengenalan kepada Enologi Pengenalan kepada perkhidmatan ruang makan Makanan dan wain berpasangan Restoran (kemahiran praktikal) YURAN PENGAJIAN DAN TARIKH-TARIKH SESI Terdapat 2 sesi setiap tahun. Anda boleh mula memuat Mac atau pada bulan September. Jumlah yuran pengajian program pengurusan Restoran 15 900 € Tuisyen penuh termasuk bayaran permohonan dan seragam pelajar: 2 sut, 1 apron, 1 t-shirt, tuala 1 teh dan 1 topi. Siapakah program ini direka untuk? Program ini bertujuan untuk usahawan yang ingin memuat belajar kemahiran yang diperlukan untuk memulakan perniagaan mereka, atau menyertai satu pasukan pengurusan, industri restoran. Program ini juga bertujuan untuk profesional yang mencari perubahan kerjaya dan yang ingin menjadi pemimpin dalam industri restoran. Peluang kerjaya Program ini membolehkan usahawan untuk memulakan perniagaan mereka atau menyertai pasukan pengurusan sesuatu establishement masakan, contohnya: Restoran: tradisional, gourmet, Bistrot Bar, trak makanan, restoran pop-up Caterer, Chef swasta Kedai pastri, kafe, kedai teh "Program Restaurant Management adalah sangat menyeluruh. Ia memberikan saya semua pengetahuan yang diperlukan untuk membuat rancangan perniagaan untuk restoran masa depan saya. Selain itu, program ini mempunyai banyak sesi praktikal yang, pada pendapat saya, adalah cara terbaik untuk belajar. Enam bulan latihan juga sesuai jika anda memilih tempat yang betul di mana untuk melakukannya. Ia adalah cara yang terbaik untuk meletakkan apa yang anda telah belajar di Sekolah ke dalam amalan. "Pamela Pimentel, lulusan Restoran Program Pengurusan [-]

Wain Dan Pengurusan Program

Campus Sepenuh masa 10  September 2017 Perancis Paris

Kursus komprehensif memberikan anda kefasihan untuk menjadi seorang pakar wain dan pengetahuan untuk memahami bagaimana perniagaan wain bekerja, membuka pintu kepada kerjaya dalam kedua-dua wain dan kemahiran memasak. [+]

Wain dan Pengurusan Program Program ini berlangsung di Paris, ibu negara Perancis budaya, kemahiran memasak, dan seni hidup halus. Kebun-kebun anggur Perancis kekal rujukan di seluruh dunia, menjadikannya negara yang sesuai untuk kajian wain yang mendalam. Kursus komprehensif memberikan anda kefasihan untuk menjadi seorang pakar wain dan pengetahuan untuk memahami bagaimana perniagaan wain bekerja, membuka pintu kepada kerjaya dalam kedua-dua wain dan kemahiran memasak. Kursus ini juga sesuai untuk mereka yang sedang mempertimbangkan kerjaya dalam perniagaan restoran atau bagi mereka yang ingin menjadi seorang usahawan dalam perniagaan wain berkaitan seperti bar wain, kedai arak atau wain import / eksport. OBJEKTIF Pelajar memperoleh pengetahuan dan kemahiran melalui kedua-dua teori dan latihan praktikal kepada: Menilai kualiti wain oleh analisis organoleptik dan dapat menganalisis wain di peringkat seluruh dunia; Pengurusan induk, perniagaan dan teknologi kewangan kemahiran; Mencari makanan dan pasangan wain dengan cara yang ingin tahu dan berfikiran terbuka dan belajar bagaimana untuk membuat pasangan anda sendiri; Menimba ilmu daripada pelbagai ladang anggur di seluruh dunia. PROGRAM KAJIAN negara viticultural Program ini dibahagikan sama rata sepanjang sembilan bulan dan memberi tumpuan kepada wain Perancis, dengan gambaran keseluruhan ladang anggur di Eropah dan Dunia Baru. Mata pelajaran yang terkandung termasuk amalan budaya, iklim dan persatuan terroir setiap wilayah. Selain kuliah dan pengajian, pelajar akan mempunyai peluang untuk mencuba pilihan presentative wain dari setiap ladang anggur dalam banyak sesi merasa profesional yang dianjurkan di pelbagai lokasi di seluruh Paris. Beberapa pakar dalam bidang (sommeliers, broker wain, penanam anggur, penceramah, pedagang wain dan lain-lain) akan menyediakan anda dengan yang paling up-to-tarikh dan maklumat yang komprehensif dalam bidang yang sentiasa berubah. MAKANAN DAN ARAK PAIRING, LAWATAN VINEYARD Semasa demonstrasi masakan oleh Le Cordon Bleu Chefs, pelajar mengamalkan makanan dan pasangan wain dengan analisis deria satu hidangan dan wain yang merasai. Lawatan lapangan yang banyak memberi pelajar peluang untuk menemui pelbagai aspek ladang anggur Perancis. PERNIAGAAN DAN TEKNOLOGI Ini sebahagian daripada program yang menangani cabaran perakaunan dan pengurusan kewangan dalam perniagaan arak. Pemasaran, pengkomersilan, pelan perniagaan, sasaran, strategi lokasi dan sumber manusia semua diliputi. Pelajar akan mempelajari bagaimana untuk membina sebuah menu wain yang seimbang dikira untuk mengoptimumkan jualan dan keuntungan. Pengalaman organoleptik merasa wain melengkapkan pelajar dengan teknik penilaian deskriptif dan perbandingan yang boleh digunakan untuk mana-mana jenis wain mana-mana sahaja di dunia. Enologi Pelajar-pelajar menumpukan kepada cara wain dan wain berkembang (vitikultur), yang sangat diperlukan untuk menguasai seni merasa wain. Kelas diberi dalam bahasa Perancis dan diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. DIPLOMA "Seni, Sains Pengurusan et du Vin" diploma dianugerahkan oleh Le Cordon Bleu Yayasan Antarabangsa, setelah berjaya menyelesaikan peperiksaan dan latihan siswazah. YURAN TUISYEN Wain dan Pengurusan program: 19 800 € tuisyen penuh termasuk yuran permohonan, lawatan lapangan, dan seragam pelajar (2 saman). Peluang kerjaya Selepas mendapat "Seni, Sains Pengurusan et du Vin" diploma, mengikut tahap pelajar, peluang kerjaya mungkin termasuk: Sommelier Perunding Wain Pengimport / Pengeksport Pemilik Bistro Wartawan "Latihan yang saya terima di Le Cordon Bleu institut memberi peluang kepada saya untuk menyatukan rangkaian terima kasih kepada penceramah yang berbeza kita bertemu (sommeliers, ejen, wakil gelaran, dan lain-lain). Tidak lupa juga, sudah tentu, lawatan ke ladang anggur Perancis, pameran profesional yang saya telah mengambil bahagian dalam semasa program latihan, pelbagai sesi merasa dijalankan dalam pelajaran dan wain yang dipilih oleh Encik Ramage. Hari ini, saya sama ada bekerja secara langsung dengan winegrowers atau melalui ejen mereka. "Stéphane Lecenes, Wain dan Program Pengurusan alumni [-]

Video

Le Cordon Bleu Paris

Unveiling Le Cordon Bleu Paris new institute | Le Cordon Bleu Paris

Contact

Le Cordon Bleu Paris - arts culinaires et management hôtelier

Alamat Quai André Citroën 15
Paris 75015, France
Website http://www.cordonbleu.edu/paris
Telefon +33 1 85 65 15 00