5 hari Certified Security Security Professional (CCSP)

International Management Forum Academy

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

5 hari Certified Security Security Professional (CCSP)

International Management Forum Academy

Profesional Keselamatan Awan Diperakui (CCSP) - mod pembelajaran

 • Opsyen 1: latihan awam 5 hari
 • Pilihan 2: latihan dalam syarikat

  Latihan alternatif: latihan CCSK 3 (Pengetahuan Keselamatan Awan Pengetahuan) dari Awan Keselamatan Alliance (CSA)

Dapatkan pengiktirafan Keselamatan Awan global dengan tajuk Keizinan Keselamatan Sijil Bersertifikat (CCSP)!

Banyak syarikat mempunyai kebimbangan mengenai penggunaan seni bina awan kerana risiko keselamatan yang wujud. Latihan dan pensijilan baru ini - dibangunkan oleh organisasi keselamatan maklumat terkemuka (ISC) 2 dengan kerjasama Cloud Security Alliance (CSA) - akan membuktikan kepakaran Cloud Cloud anda di peringkat global.

Dalam latihan Certified Security Professional Certified (CCSP) ini, anda akan mendapat kemahiran Keselamatan Awan yang anda perlukan untuk mengurus persekitaran Cloud dan membeli perkhidmatan Cloud.

Profesional Keselamatan Awan Diperakui (CCSP) - ikhtisar latihan

Latihan 5 hari yang baru ini memberikan ulasan komprehensif mengenai konsep Awan Keselamatan dan amalan terbaik industri, yang merangkumi 6 domain Badan Pengetahuan Umum (CCK) Awam Keamanan Profesional (CCSP) yang disahkan:

 • Konsep Senibina dan Keperluan Rekabentuk
 • Keselamatan Data Awan
 • Platform Awan dan Keselamatan Infrastruktur
 • Keselamatan Aplikasi Awan
 • Operasi
 • Undang-undang dan Pematuhan

Latihan ini akan membantu anda menyemak dan menyegarkan pengetahuan Keselamatan Awan anda dan membantu anda mengenal pasti kawasan yang anda perlukan untuk belajar untuk peperiksaan CCSP.

Profesional Keselamatan Awan Diperakui (CCSP) - yang patut hadir?

Kredensial Professional Certified Security Certified (CCSP) yang baru ini akan sesuai untuk pertengahan abad ke profesional lanjutan yang terlibat dengan seni bina IT, web dan Kejuruteraan Keselamatan Awan, keselamatan maklumat, tadbir urus, risiko dan pematuhan (GRC) dan pengauditan IT.

Latihan Profesional Keselamatan Awam (CCSP) yang diperakui - maklumat peperiksaan

Peperiksaan (ISC) 2 untuk menjadi Certified Security Security Professional (CCSP) terdiri daripada 125 soalan pilihan berganda. Peperiksaan mengambil masa 4 jam. Gred lulus adalah 700 daripada 1,000 mata. Penghantaran itu berasaskan komputer dan dipraktikkan oleh Pearson Vue di lebih daripada 4,000 pusat ujian global.

Latihan Keselamatan Awam Certified Certified (CCSP) di dalam rumah

Dengan sekurang-kurangnya 5 orang, satu latihan dalam syarikat di credential Certified Security Professional Certified (CCSP) boleh menjadi pilihan terbaik anda. Latihan dalaman mempunyai beberapa kelebihan:

 • Ia menjimatkan masa dan wang;
 • Membolehkan anda melatih dalam keselesaan persekitaran kerja anda sendiri;
 • Boleh diatur untuk kumpulan 5 orang atau lebih;
 • Akan berlaku pada satu masa yang dipilih dan mudah untuk anda; dan
 • Isu-isu sensitif boleh dibincangkan secara terbuka kerana tidak ada orang luar.

Profesional Keselamatan Awan Diperakui (CCSP) - objektif pembelajaran

Selepas melengkapkan latihan Profesional Keselamatan Aiskrim (CCSP), anda akan dapat:

 • Jelaskan blok bangunan yang diperlukan untuk membangunkan sistem berasaskan Awan, termasuk konsep yang berkaitan dengan pelanggan, penyedia, rakan kongsi, perkhidmatan yang diukur, skalabilitas, virtualisasi, penyimpanan, dan rangkaian. Anda juga akan dapat memahami arsitektur rujukan Awan berdasarkan aktiviti yang ditetapkan dengan memasukkan dokumen standard.

 • Kenal pasti jenis kawalan yang diperlukan untuk mentadbir pelbagai peringkat kerahsiaan, integriti dan ketersediaan, berkaitan dengan mengamankan data dalam Awan. Anda akan mendapat pengetahuan mengenai topik-topik penemuan data dan teknik klasifikasi, pengurusan risiko digital, privasi data, pengekalan data, pengesanan, pengarkiban, pembalakan peristiwa data, rangkaian penjagaan dan penolakan, dan penggunaan strategik maklumat keselamatan dan pengurusan acara (SIEM).

 • Kenal pasti komponen maya dan fizikal infrastruktur Awan berkenaan dengan analisis pengurusan risiko, termasuk alat dan teknik yang diperlukan untuk mengekalkan infrastruktur Awan yang selamat. Sebagai tambahan kepada analisis risiko, anda akan mendapat pemahaman bagaimana untuk mempersiapkan dan memelihara Kesinambungan Perniagaan dan rancangan pemulihan bencana, termasuk teknik dan konsep untuk mengenal pasti sistem kritikal dan pemulihan data yang hilang.

 • Menunjukkan pemahaman tentang kitaran hayat pembangunan perisian. Anda akan mendapat pemahaman dalam jaminan dan pengesahan perisian Awan, menggunakan perisian yang selamat, dan kawalan yang diperlukan untuk membangunkan persekitaran Cloud yang selamat berkenaan dengan antaramuka program, arsitektur aplikasi Awan, dan bagaimana memastikan integriti data, kerahasiaan, dan ketersediaan melalui identiti dan penyelesaian pengurusan akses.

 • Menunjukkan keupayaan untuk membangun, merancang, melaksanakan, menjalankan dan menguruskan infrastruktur Cloud fizikal dan logik melalui pemahaman mengenai kawalan dan sumber yang diperlukan, amalan terbaik dalam pemantauan dan pengauditan, dan kepentingan penilaian risiko dalam infrastruktur Cloud fizikal dan logik .

 • Kenal pasti isu privasi dan proses audit yang digunakan dalam persekitaran Awan, termasuk kawalan pengauditan, isu jaminan, dan sifat pelaporan tertentu. Topik yang dibincangkan termasuk tingkah laku etika dan pematuhan yang diperlukan dengan rangka kerja pengawalseliaan, termasuk teknik penyiasatan untuk analisis jenayah dan kaedah pengumpulan bukti.

Professional Security Cloud Certified (CCSP) - bilangan peserta yang terhad

Oleh kerana sifat interaktif latihan ini dan untuk mengoptimumkan faedah untuk peserta dari pelbagai latihan, bilangan peserta adalah terhad.

Persijilan Profesional Awan Certified Certified (CCSP) - prasyarat

Latihan Keselamatan Awam Profesional Bersertifikat (CCSP) direka untuk profesional keselamatan maklumat berpengalaman dengan sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman IT sepenuh masa, termasuk 3 tahun keselamatan maklumat dan sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman Keselamatan Awan.

Sila ambil perhatian: anda boleh menggantikan pensijilan CISSP (ISC) 2 untuk semua prasyarat pengalaman CCSP.

Professional Security Cloud Certified (CCSP) - bahan kursus

Latihan CCSP selama 5 hari terdiri daripada teori, contoh praktikal dan sesi latihan dalam pelajaran. Sesi makmal direka untuk membolehkan anda memanfaatkan pengetahuan yang diperoleh sepanjang latihan dalam persekitaran yang diterapkan oleh pengajar. Anda akan menerima perisian yang memberi inspirasi.

Mengenai Alliance Security Awan (CSA)

Latihan Keselamatan Awam Certified Professional (CCSP) dikembangkan oleh organisasi keselamatan maklumat terkemuka (ISC) 2 dengan kerjasama Cloud Security Alliance (CSA).

CSA adalah organisasi bukan keuntungan dengan misi untuk mempromosikan penggunaan amalan terbaik untuk menyediakan bantuan keselamatan dalam Pengkomputeran Awan dan untuk menyediakan pendidikan mengenai penggunaan Pengkomputeran Awan untuk membantu menjamin semua bentuk pengkomputeran yang lain. Perikatan Keselamatan Awan diketuai oleh gabungan besar pengamal industri, syarikat, syarikat bersekutu dan pihak berkepentingan yang lain. Lembaga pensijilan CSA adalah kumpulan pelbagai pakar Keselamatan Awan dari seluruh dunia.

Mengenai (ISC) 2 - Konsortium Persijilan Keselamatan Sistem Maklumat Antarabangsa

(ISC) 2 adalah pemimpin global, bukan keuntungan dalam mendidik dan memperakui profesional siber, maklumat, perisian dan keselamatan infrastruktur sepanjang karier mereka. (ISC) 2 menyediakan produk pendidikan neutral vendor, perkhidmatan kerjaya dan kelayakan Standard Emas kepada lebih 160 negara profesional. Sertai rangkaian elit ini dengan lebih 110,000 profesional industri yang disahkan di seluruh dunia dengan mendapatkan gelaran Profesional Awan Keselamatan Bersertifikat (CCSP)!

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini February 5, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Mei 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
3,980 EUR
(Tidak termasuk VAT) bagi setiap orang. Bayaran termasuk penginapan, makan tengah hari, kopi, teh, bahan kursus dan sesi tangan. Kos peperiksaan CCSP tidak dimasukkan dan € 480, - setiap orang.
Locations
Belanda - Eindhoven, North Brabant
Tarikh mula : Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Mei 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019
Belanda - Eindhoven, North Brabant
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Mei 2019
Belanda - Eindhoven, North Brabant
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Ogos. 2019
Belanda - Eindhoven, North Brabant
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat