A Level

Umum

Penerangan Program

Perniagaan Tahap bermula dengan mengajar pelajar langkah praktikal memulakan perniagaan kecil. Ia selesai dengan membincangkan isu-isu terperinci yang terlibat dalam menjalankan sebuah syarikat besar seperti Dell Computer Plc.

Apakah Perniagaan di DLD?

Sebahagian daripada Fakulti Sains Sosial, Perniagaan Tahap di Kolej DLD membolehkan para pelajar membangunkan pemahaman holistik organisasi dalam pelbagai sektor dan persekitaran perniagaan, menggambarkan konteks tempatan, nasional dan global. Kami merangkul kreativiti dan berusaha untuk menanamkan pendekatan diukur untuk menangani soalan-soalan yang akhirnya membawa kepada penghakiman yang wajar yang mengelakkan pendekatan 'satu-ukuran-semua-semua'.

Pelajar akan menggunakan beberapa teknik analitikal seperti analisis putus-putus, alat penilaian pelaburan dan analisis nisbah untuk menyiasat peluang perniagaan dan masalah. Mereka akan dilengkapi untuk menentukan strategi perniagaan yang sesuai dalam pelbagai konteks. Tutor Perniagaan di DLD bertujuan untuk mewujudkan suasana yang dinamik dari segi penyampaian bahan subjek, merangsang dan satu yang memupuk kesedaran peristiwa dan isu dalam persekitaran komersial global.

Pelajar pada tahun pertama program ini akan berusaha ke arah kelayakan AS. Kandungan tahun pertama membentuk asas Eduqas A Level yang siap pada tahun kedua.

Dalam era digital hari ini, penting bagi pelajar untuk membuktikan masa depan pendidikan mereka.

Mengapa Pilih Perniagaan?

Perniagaan adalah bidang yang tidak dapat disangkal penting kepada masyarakat. Perniagaan dan pemimpin perniagaan telah menjadi arkitek utama era digital dan dunia global yang kami huni. Cabaran untuk menguruskan sumber yang terhingga dengan cara yang memenuhi rangkaian pihak berkepentingan mungkin lebih besar dan lebih menarik berbanding sebelum ini. Keupayaan untuk terlibat secara kritikal dengan perniagaan dan dunia komersil melengkapkan anak-anak muda dengan alat untuk mencapai kecemerlangan dalam karier mereka dan memberikan sumbangan bermakna kepada perkembangan masyarakat. Bagi ramai pelajar, Perniagaan Tahap A akan meletakkan asas untuk kerjaya yang menarik dan menguntungkan.

Apa yang saya perlukan?

Pelajar terbaik Perniagaan mempunyai set kekuatan akademik yang bulat. Pelajar harus yakin penulis esei kerana keupayaan mereka menulis akan diuji secara analitik. Pada masa yang sama, kursus ini memerlukan pelajar untuk memahami keyakinan diri dan kemampuan memanipulasi data untuk menyokong penghakiman rasional. Akhirnya, semangat dan minat sebenar dalam dunia komersial tidak ternilai dan akan membantu pelajar mempercepatkan perkembangan mereka.

Gabungan Subjek Baik

Sifat yang luas dari Perniagaan A Level bermaksud bahawa ia adalah pelengkap yang sangat baik untuk kebanyakan kursus A Level lain yang ditawarkan di Kolej. Terdapat tumpang tindih penting dengan Sains Sosial yang lain seperti Ekonomi , Geografi , Sosiologi , Kerajaan dan Politik tetapi juga dengan mata pelajaran lain seperti Psikologi , Pengajian Media , Drama dan juga Seni . Kepentingan kemahiran berfikir kritis dikongsi dengan bahasa Inggeris dan keperluan untuk analisis kuantitatif membuat A Level Mathematics menjadi gabungan yang bernilai.

Syarat Kemasukan Pelajar Antarabangsa

Untuk mengkaji Tahap A, keputusan peperiksaan semasa atau belum selesai harus bersamaan dengan atau lebih tinggi daripada GCSE (Sijil Umum Pendidikan Menengah) dalam sekurang-kurangnya 5 mata pelajaran dan tahap minimum bahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 5.0.

Pada permulaan setiap tahun pengajian pelajar akademik mengikuti kursus A-Level tanpa lulus di gred C dalam Bahasa Inggeris GCSE atau IGCSE atau dengan skor Bahasa Inggeris Akademik di bawah 6.5 secara keseluruhan mesti menyertai kursus latihan Bahasa Inggeris Akademik untuk tempoh akademik tahun yang akan menjadi jadual waktu bersama pelajaran A-Level.

Sekiranya tahap bahasa Inggeris anda tidak mencukupi untuk memenuhi kriteria penyertaan untuk program A-Level biasanya anda akan ditawarkan tempat di Abbey DLD Colleges One Year Pre-sessional (Pra A-Level) untuk membawa kemahiran Bahasa Inggeris anda ke tahap yang diperlukan.

Selepas DLD

Teori yang diajar di A Level Business berguna dalam semua lapisan masyarakat kerana kebanyakan daripada kita bekerja sebagai pekerja daripada menjadi usahawan. Pengetahuan bekerja tentang cara perniagaan beroperasi akan sentiasa membantu dalam menilai prospek firma tertentu dan oleh itu dalam perancangan kerjaya. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai kelayakan pendidikan tinggi berkaitan Perniagaan; kebanyakan daripadanya adalah darjah kepujian bersama yang melibatkan subjek lain. Ini sangat berharga dalam dunia perniagaan moden seperti derajat perniagaan yang melibatkan dimensi antarabangsa dalam bentuk magang di luar negara. Kursus 'Sandwich' yang berkaitan dengan perniagaan (di mana pelajar menyelesaikan penempatan kerja sebagai sebahagian daripada kursus ijazah) juga sangat popular.

Walaupun kebanyakan pelajar-pelajar DLD mengikuti jalan pendidikan tinggi, minoriti yang besar terus ke tempat kerja sebagai pelatih dalam perniagaan keluarga atau dalam aspek tertentu dari perkhidmatan kewangan dan industri hartanah.

Semua ini menunjukkan bahawa Perniagaan Tahap A boleh menjadi pos pementasan untuk universiti dan dunia bekerja.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

DLD is the oldest and one of the most prestigious colleges in the UK, which, since its foundation in 1931 has built a strong reputation among students, parents, schools and universities.

DLD is the oldest and one of the most prestigious colleges in the UK, which, since its foundation in 1931 has built a strong reputation among students, parents, schools and universities. Baca Ringkas