A-Levels

Umum

Penerangan Program

A-level adalah kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Universiti di banyak negara akan menerima tiga gred AC peringkat A sebagai memenuhi kriteria kemasukan dalam pelbagai kursus.

A-level semuanya diajar dalam kumpulan kecil tuisyen bersama.

Di Greene, terdapat senarai utama tahap CIE A - ditunjukkan dalam jadual di bawah - dari mana pelajar boleh memilih mana-mana tiga.

Tahap Tahap subjek

Matematik

Tahap Sains juga memerlukan masa tambahan untuk kerja praktikal - biasanya kira-kira tiga jam seminggu.

CIE Peperiksaan peringkat berlaku pada bulan November dan Mei / Jun setiap tahun dan setiap kursus peringkat A dibahagikan kepada dua bahagian: Bahagian tahun pertama yang dipanggil "AS" dan bahagian tahun kedua dipanggil "Tahap A". Pelajar umumnya mengambil peperiksaan AS pada akhir tahun pertama mereka di peringkat A dan peperiksaan A peringkat pada akhir tahun kedua mereka. Sekiranya diperlukan, peperiksaan AS boleh diambil semula pada bulan November atau Mei / Jun berikutnya semasa tahun kedua kajian A level di Greene.

Tambahan CIE Pilihan tahap yang ada termasuk: Perniagaan, Jerman, Perspektif Global, Undang-Undang, Bahasa Portugis, Sosiologi, Bahasa Sepanyol.

Greene juga boleh menerima pelajar untuk subjek Tahap yang tidak ditawarkan oleh CIE tetapi ditawarkan oleh papan peperiksaan A level lain seperti AQA, Edexcel atau OCR.

Yuran bagi mata pelajaran tambahan dan papan peperiksaan pada umumnya lebih tinggi dan semua tuisyen adalah individu. Bagi beberapa subjek tambahan ini, ketersediaan bergantung kepada kemudahan yang sesuai dan pengaturan tutor mungkin. Makanan tambahan akan dikenakan untuk mata pelajaran yang memerlukan kursus dan bahan

Apabila anda datang ke Greene, Pengetua Kolej akan bertemu dengan anda untuk temu duga dan penilaian awal untuk membincangkan minat dan matlamat anda dan mengesahkan pemilihan subjek Tahap. Penilaian subjek mungkin ditetapkan untuk menentukan tahap sokongan yang anda perlukan dan yuran yang sepadan. Pengetua Kolej kemudiannya akan memberikan anda Tutor Peribadi yang akan menjadi mentor akademik anda sepanjang kursus anda. Tutor Peribadi kami bertanggungjawab untuk menyediakan panduan strategik dengan kajian anda, memantau kemajuan akademik anda melalui pertemuan mingguan, membantu anda mengembangkan kemahiran belajar mandiri dan memastikan kebajikan umum anda.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Greene’s has a core of full-time academic and administrative staff supported by a network of carefully selected and trained tutors. This body of talent encompasses a wide range of academic achievemen ... Baca lebih lanjut

Greene’s has a core of full-time academic and administrative staff supported by a network of carefully selected and trained tutors. This body of talent encompasses a wide range of academic achievement, teaching expertise and experience with the tutorial method of learning. Baca Ringkas