Filter
A-levels
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

{academiccourses-a-level:plural} dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa 2020

Mencapai skor tinggi di peringkat A adalah penting bagi pelajar UK yang ingin memasuki universiti. Institusi pengajian tinggi menggunakan keputusan peperiksaan ini untuk menentukan sama ada pelajar bersedia untuk belajar di program mereka.  

Kewartawanan merujuk kepada menulis tentang peristiwa-peristiwa semasa untuk siaran berita di radio atau televisyen, atau barang yang dicetak untuk surat khabar dan penerbitan lain. Wartawan membantu merangsang dan melibatkan orang ramai dan membantu memaklumkan pembaca dan penonton di dunia di sekeliling mereka.

{academiccourses-a-level:singular} dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa

Kingston College

Anda akan memperdalam pemahaman, penghayatan dan kesenangan filem anda, dari awal abad ke-20 hingga ke hari ini. Anda juga akan melihat bagaimana industri berfungsi. ... [+]

Kajian Filem Tahap A

Anda akan memperdalam pemahaman, penghayatan dan kesenangan filem anda, dari awal abad ke-20 hingga ke hari ini. Anda juga akan melihat bagaimana industri berfungsi. Pengajian Filem adalah subjek yang anda akan dapat menggabungkan dengan berkesan dengan campuran subjek lain. Dalam menonton pelbagai filem, anda akan membangunkan kemahiran pemerhatian, analisis kritikal, pantulan peribadi, kemahiran membuat filem praktikal dan kemahiran menulis yang sangat dihargai oleh universiti dan majikan. Pengajian Filem adalah subjek untuk pelajar yang mengambil keseronokan sebenar dalam filem dan membuat filem.

Kandungan kursus

Empat unit diperiksa, dua untuk AS dan dua lagi untuk A Level penuh. Tahap A ini menyediakan asas menyeluruh dalam subjek ini. Anda akan mengkaji bidang-bidang seperti teknik pembuatan filem, filem Inggeris, pawagam dunia dan pawagam bebas. Penekanan pada tahun pertama adalah untuk menerokai bagaimana cerita filem diberitahu dan bagaimana industri berfungsi. Pada tahun kedua, anda akan mempelajari teks lanjut dan penekanan akan melihat genre yang berbeza dan meneroka cara yang berbeza untuk menghasilkan dan membaca teks filem, di dalam dan di luar Hollywood. Anda akan meluaskan dan mengembangkan kemahiran intelek anda dalam subjek ini. Anda akan belajar bagaimana untuk berkomunikasi dengan jelas dan menulis dengan lancar, dan anda akan membincangkan dan menonton pelbagai filem, yang meliputi pelbagai genre. Anda akan digalakkan untuk mengambil bahagian dalam perbahasan yang aktif mengenai teks dan untuk membangunkan penghargaan terhadap pandangan kritis alternatif.... [-]

United Kingdom Kingston upon Thames
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu