Filter
A-levels
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik {academiccourses-a-level:plural} dalam Pengajian Teknologi 2019/2020

Mencapai skor tinggi di peringkat A adalah penting bagi pelajar UK yang ingin memasuki universiti. Institusi pengajian tinggi menggunakan keputusan peperiksaan ini untuk menentukan sama ada pelajar bersedia untuk belajar di program mereka.  

Penggabungan teknologi ke dalam masyarakat moden sering menjadi punca perdebatan politik dan falsafah. Kebimbangan utama ialah sama ada teknologi benar-benar membantu atau membahayakan manusia. Beberapa berpendapat bahawa terlalu sering menggunakan teknologi berbahaya kepada alam sekitar, manakala yang lain percaya ia adalah satu aspek yang perlu pembangunan manusia.

{academiccourses-a-level:singular} dalam Pengajian Teknologi

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengajian Teknologi

Richard Huish College

Pengkomputeran bertujuan untuk memberikan pengenalan kepada asas-asas pengkomputeran dan mempunyai elemen program praktikal yang kuat. Ia diajar di dalam bilik pengkomput ... [+]

Sains Komputer

A Level sepenuh masa Meneliti Lembaga: AQA

Pengkomputeran bertujuan untuk memberikan pengenalan kepada asas-asas pengkomputeran dan mempunyai elemen program praktikal yang kuat. Ia diajar di dalam bilik pengkomputeran pakar menggunakan Visual Studio 2008. Jika anda bercadang untuk menjadi seorang profesional pengkomputeran anda dinasihatkan untuk sambung pengajian ke peringkat universiti.

Kursus A Level hanya ditawarkan sebagai program dua tahun.

Anda mungkin telah belajar mengira kursus IT yang berkaitan di sekolah tetapi ini bukanlah satu keperluan untuk kemasukan ke kursus ini. Anda seharusnya mempunyai kepentingan dalam semua perkara yang berkaitan dengan komputer dan kursus ini akan melanjutkan kemahiran anda ke dalam pengaturcaraan dan kemahiran lanjutan termasuk bagaimana kerja-kerja komputer.... [-]

United Kingdom Taunton
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu