Baca keterangan rasmi

Georgetown University (GU) - HCS Academy (HCS)

ADVANCED PROFESSIONAL KELAYAKAN (APQ) DALAM KEPIMPINAN PERNIAGAAN GLOBAL DAN HUBUNGAN ANTARABANGSA

Georgetown University (GU) telah membangunkan direka khas Program Pengurusan Lanjutan, yang membawa kepada Kelayakan Profesional Lanjutan (APQ) dalam Perniagaan Global Kepimpinan dan Perhubungan Antarabangsa. Program ini berpunca daripada inisiatif awal oleh HCS mengenai Program Penyerapan Global, yang telah dilancarkan oleh Menteri Heng Swee Keat pada November 2013. APQ ini bertujuan untuk menyokong agenda SkillsFuture Singapura dan kemajuan ekonomi Singapura bergerak ke fasa seterusnya dalam pembangunan ke arah ekonomi maju dan masyarakat inklusif.

Program APQ juga pertama seumpamanya dibangunkan khas untuk PKS di Singapura dan di peringkat antarabangsa. HCS Academy memang bernasib baik untuk mempunyai GU sebagai rakan kongsi yang dihargai. Sejajar dengan teras SkillsFuture, iaitu APQ mewakili program sempadan yang menggabungkan berikut dalam mengejar pembangunan keupayaan dan pertumbuhan produktiviti dalam syarikat:

 • Proses pemikiran reflektif;
 • Orientasi pemikiran proaktif;
 • Perolehan set kemahiran dan pengetahuan dalam globalisasi perniagaan;
 • Mereka semula dan transformasi perniagaan dan budaya;
 • Inovasi produk; dan
 • Perluasan pasaran melalui pengantarabangsaan.

The APQ dijalankan dalam Bahasa Inggeris dengan serentak tafsiran Cina oleh Interpreters Profesional. Bahan-bahan pembelajaran adalah dalam bahasa Inggeris dan Cina. Peserta akan dinilai berdasarkan projek capstone pasukan masing-masing.

KENAPA APQ DALAM KEPIMPINAN PERNIAGAAN GLOBAL DAN HUBUNGAN ANTARABANGSA?

Apakah jenis kerjaya yang atur APQ ini menyediakan anda untuk?

APQ ini membolehkan peserta untuk mendapatkan pengetahuan dan pemahaman terkini dalam bidang perniagaan dan kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk menilai, mengambil kesempatan dan berkembang maju di peluang perniagaan serantau dan global. Ia sesuai untuk peserta yang sudah berada di dalam atau yang bercita-cita untuk turut serta dalam persekitaran perniagaan global dan cabaran.

Siapa yang akan mendapat manfaat daripada program ini?

Program APQ akan membantu PME, pemimpin korporat dan perniagaan, serta pemilik perniagaan mengenal pasti peluang dan cabaran menjalankan perniagaan di negara-negara lain untuk lebih bersaing dalam ekonomi global hari ini. Kepakaran dan rangkaian Universiti Georgetown, digabungkan dengan kekuatannya dalam strategi perniagaan antarabangsa, pengurusan, dasar, hubungan antarabangsa, dan kepimpinan, membuat program yang benar-benar luar biasa. Georgetown University telah membangunkan kurikulum yang memberi tumpuan kepada konsep, teknik, alat, dan mata pelajaran yang paling relevan dengan eksekutif kanan yang mempunyai kepentingan khas dalam perniagaan global. Apakah jenis kerjaya yang atur APQ yang menyediakan anda untuk?

APQ ini membolehkan peserta untuk mendapatkan pengetahuan dan pemahaman terkini dalam bidang perniagaan dan kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk menilai, mengambil kesempatan dan berkembang maju di peluang perniagaan serantau dan global. Ia sesuai untuk peserta yang sudah berada di dalam atau yang bercita-cita untuk turut serta dalam persekitaran perniagaan global dan cabaran.

AKREDITASI

Bolehkah anda beritahu saya lebih lanjut mengenai Universiti Georgetown dan Sekolah McDonough iaitu Perniagaan? Ditubuhkan pada tahun 1789, Georgetown tertua Katolik dan Jesuit universiti negara. Georgetown diasaskan kepada prinsip Jesuit kesaksamaan, hormat, dan cura personalis, atau pendidikan orang-galanya, dan nilai-nilai sama menentukan sekolah hari ini.

Pendekatan antara disiplin Georgetown untuk perniagaan global dan politik antarabangsa bermula dengan program-program pengajian perdagangan dan diplomasi yang dipelopori oleh Pusat Pengajian Perkhidmatan Luar pada awal abad kedua puluh. Pada masa apabila sekolah-sekolah perniagaan tertumpu hampir secara eksklusif pada perdagangan dalam negeri, Georgetown menyedari bahawa dunia perniagaan menjadi semakin global. Dari awal lagi, McDonough Sekolah Universiti Georgetown Perniagaan telah terus mengukuhkan pendekatan inovatif kepada pendidikan eksekutif. Lebih daripada satu dekad yang lalu, sekolah ini diperkenalkan residensi antarabangsa dan kursus integratif sebagai komponen utama yang program Eksekutif MBA.

Hari ini, McDonough Sekolah Perniagaan dikenali di seluruh dunia untuk kekuatannya dalam strategi, perniagaan antarabangsa, logistik global, dan Kewangan McDonough Sekolah Perniagaan telah disenaraikan No. 3 di Amerika Syarikat dan No. 17 di seluruh dunia untuk Pendidikan Program Customised Eksekutifnya oleh Financial Times pada 2014. The Georgetown McDonough Eksekutif Pendidikan juga dinamakan No. 1 di Amerika Syarikat untuk program antarabangsanya. Antarabangsa kaji selidik sekolah perniagaan telah kedudukan universiti menjelang beberapa pesaing dihormati termasuk Harvard, INSEAD, Wharton, Universiti Oxford: Said, Kellogg dan MIT.

Negara dan akreditasi antarabangsa:

Tengah Syarikat Suruhanjaya Pengajian Tinggi & AACSB (Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan)

Kedudukan Kebangsaan atau Antarabangsa di negara asalnya:

 • Georgetown University # 20 (US News & World Report)
 • McDonough Sekolah Perniagaan
 • Global Executive MBA # 12 (Economist - Kedudukan Global)
 • MBA Eksekutif # 14 (Economist - US Rankings)
 • Full Time MBA # 23 (US News & World Report)
 • Separuh Masa MBA # 11 (US News & World Report)

KRITERIA KEMASUKAN & TARIKH JANGKA

Apakah syarat-syarat kemasukan umum?

Ini adalah keperluan umum kemasukan bagi kemasukan ke program APQ yang: - Ijazah Sarjana Muda yang baik atau yang setaraf dengannya (Calon dengan HR WSQ Diploma Profesional / Pakar Diploma layak. Kelayakan lain yang akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes, tertakluk kepada HCS Akademi Lembaga Akademik dan kelulusan Universiti Georgetown).

 • Pengalaman kerja yang relevan - Kompetensi dalam Bahasa Inggeris atau Cina

PENGAJARAN FAKULTI / KAEDAH PEMBELAJARAN / PEDAGOGI

Apakah bentuk tidak mengambil pengajaran?

Penekanan kepada Kemahiran Praktikal dan Perolehan Pengetahuan ('Pracademic')

Program ini akan memberi tumpuan kepada penguasaan kemahiran dan membangunkan minda untuk terus berusaha ke arah mencapai kecemerlangan yang lebih besar melalui penggunaan pengetahuan, aplikasi dan pengalaman. Penggunaan kemahiran akan dilindungi di bawah projek kumpulan, dan kajian kes berdasarkan cabaran perniagaan yang sebenar.

Rangka kerja program dan sukatan pelajaran akan membolehkan peserta: a) Explore cabaran perniagaan dan transformasi b) Memeriksa "amalan terbaik" dan memohon mereka dalam konteks global. c) Membina kecekapan untuk mengenal pasti keadaan sensitif dan berdaya saing. d) Menilai dan melaksanakan strategi pengembangan global.

Siapakah yang akan menjadi pengajaran Program?

Program yang terdiri daripada 200 jam pengajaran kursus dan kerja projek akan diketuai oleh ahli-ahli fakulti terkemuka dari Universiti Georgetown McDonough Sekolah Perniagaan dan Sekolah Perkhidmatan Luar Negeri. Pengarah Akademik program APQ adalah Profesor Marc L. Busch.

Apakah jadual seperti?

Kursus ini akan dijalankan sepanjang 4 Istilah di 3 lokasi seperti yang ditunjukkan di bawah:

Lokasi Jangka Contoh

1 Pengambilan 2015

 • Singapura Term 1, 13-18 April
 • Singapura Jangka 2, Jun 01-6
 • China Penggal 3, 24-26 ogos
 • Washington DC Penggal 4, 16-24 NOVEMBER

Pengambilan 2 2016

 • Singapura Term 1, 7 - 12 Mac 2016
 • Singapura Jangka 2, 20 - 25 Jun 2016
 • China Penggal 3, 22 - 24 Ogos 2016
 • Washington DC, Amerika Syarikat Penggal 4, 14 - 20 Nov 2016

Apakah yang akan berlaku sekiranya peserta tidak dapat menyelesaikan program ini?

Secara umumnya, semua peserta mesti mengikut kohort pengambilan. HCS Akademi Lembaga Akademik dan Universiti Georgetown McDonough Sekolah Perniagaan akan mempertimbangkan kes-kes khas penangguhan atas dasar kes demi kes.

Adakah terdapat satu majlis tamat pengajian?

Ya. Akan ada satu majlis tamat pengajian di Universiti Georgetown, Washington DC, Amerika Syarikat

Program diajar dalam:
English
Cina
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
60,000 SGD
tidak termasuk GST
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date