Read the Official Description

Kursus ini amat relevan bagi mereka yang mempunyai disiplin yang tidak relevan yang berada dalam kedudukan pengurusan. Kursus ini sesuai untuk pengurus dalam organisasi komersil, perkhidmatan awam, bekerja sendiri atau industri dan direka untuk menjadikan pengurus bukan kewangan celik kewangan.

Diploma dalam Pengurusan Kewangan ACCA (dahulu Diploma Bertauliah Perakaunan dan Kewangan) adalah diploma pascasiswazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang direka untuk memberikan pengetahuan praktikal yang anda perlukan untuk mengambil ketakutan akauntan dan memastikan penyertaan yakin dalam perbincangan kewangan. Kelayakan ini ditujukan kepada pengurus pertengahan dan kanan dengan tanggungjawab kewangan dan dibina di sekitar program unik, satu tahun.

Diploma merangkumi pelbagai bidang utama, termasuk cara mentafsir penyata kewangan, merancang, mengurus dan mengukur prestasi menggunakan belanjawan dan teknik kewangan lain, membuat keputusan kewangan dan menguruskan semua jenis risiko kewangan.

Program Diploma terdiri daripada dua modul, setiap modul meliputi dua bidang subjek.

Kelas kami adalah saiz yang membolehkan anda mengenali satu sama lain dan mewujudkan identiti kursus. Kami sentiasa memuji kepakaran dan kefleksibelan kakitangan kami dan usaha yang mereka lakukan untuk membantu pelajar mereka berjaya.

Syarat Kemasukan

Anda mesti mempunyai ijazah yang diiktiraf, sijil / diploma negara yang lebih tinggi atau kelayakan profesional bukan perakaunan. Individu yang tidak memegang kelayakan ini boleh diterima berdasarkan pengalaman kerja mereka. Dalam keadaan ini, anda biasanya dikehendaki berumur sekurang-kurangnya 23 tahun.

Tempoh dan Mod Kehadiran

Satu petang seminggu selama dua tahun atau dua malam setiap minggu selama satu tahun.

Pengiktirafan Profesional

Penyelesaian kursus ini berjaya membawa kepada penghargaan Diploma Pengurusan Kewangan ACCA.
Program taught in:
English

See 2 more programs offered by University of Ulster, Faculty of Business and Management »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
Sambilan
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline