Read the Official Description

Akademi Profesional (AP) dalam bidang Alam Sekitar dan Pengurusan Pertanian

Alam Sekitar dan Pertanian Pengurusan IBCM

Yang IBCM Alam Sekitar dan Pengurusan pertanian (EAM) program menyediakan pelajar dengan pengalaman antara disiplin dalam pengurusan isu-isu alam sekitar yang kritikal seperti pengeluaran pertanian, kepelbagaian biologi, sumber asli dan tenaga boleh diperbaharui. Sebagai pelajar EAM, anda akan mendapat pandangan dunia sebenar ke dalam amalan alam sekitar dan agro-perniagaan moden dan trend, menyediakan anda dengan kemahiran yang anda perlukan untuk kerjaya yang berjaya.

darjah Antarabangsa dan bertauliah

Program ini diajar dalam bahasa Inggeris dan adalah berdasarkan kepada Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Kursus-kursus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan boleh dipindah milik.

IBCM menawarkan dua kelayakan:

Ijazah Sarjana Muda: 3.5 tahun (bersamaan dengan 210 ECTS) Profesional ijazah Academy (AP): 2 tahun (bersamaan dengan 120 ECTS).

Semua pelajar IBCM menerima ijazah berganda. Ini bermakna bahawa anda akan mendapat diploma dari IBCM dan diploma daripada institusi rakan kongsi kami, Lillebaelt Akademi Pengajian Tinggi Profesional di Denmark.

Graduan daripada program IBCM EAM juga boleh mendapat ijazah tambahan yang diiktiraf oleh rakan kongsi kami Kesatuan Nikola Tesla University di Belgrade, dengan tajuk rasmi "Analyst untuk Perlindungan Alam Sekitar". Dengan menulis empat peperiksaan tambahan pelajar boleh menerima diploma Union dalam Perlindungan Alam Sekitar dan Ekologi (bernilai 180 ECTS).

pengalaman kerja yang sebenar

Anda akan melengkapkan dua tiga bulan, latihan sepenuh masa semasa semester keempat dan ketujuh pengajian anda, memastikan bahawa anda mempunyai kemahiran dunia sebenar untuk berjaya dalam kerjaya anda.

program kajian yang kaya dan pelbagai

Jabatan EAM menawarkan kursus holistik dan pelbagai disiplin, yang meliputi pengurusan serta kawasan alam sekitar dan pertanian utama. Pada semester pertama dan kedua, unit dikaji termasuk: Komunikasi Berkesan, Pengajian Eropah, Asas Pertanian dan Alam Sekitar dan Ekosistem. Pada semester ketiga (sebelum latihan pertama dalam semester keempat) anda akan meliputi subjek seperti: perancangan alam semula jadi, pemuliharaan / pemulihan, pengurusan habitat, teknologi hijau, tenaga boleh diperbaharui dan pengurusan sisa, pengeluaran makanan dan perancangan perniagaan. Dalam semester kelima dan keenam, anda akan memperolehi pengetahuan dan kemahiran dalam pelbagai bidang, termasuk: biokimia, pengeluaran makanan, kelestarian, pertanian mampan, pengurusan projek, dan strategi dan pembangunan perniagaan. Dan membuat kesimpulan kajian anda, dalam semester ketujuh anda akan melengkapkan latihan dan sarjana muda tesis kedua dan terakhir anda.

prospek kerjaya yang pelbagai dan menarik

Terdapat banyak prospek kerjaya yang menarik untuk pelajar Sarjana Muda dalam EAM dari IBCM. Kemungkinan untuk pekerjaan masa depan termasuk: penilaian alam sekitar pengamal, pengurus alam sekitar, ekonomi pertanian dan perunding, perunding keselamatan makanan, pengurus ladang, dan lain-lain lagi.

Lawatan lapangan

Sebagai sebahagian daripada program kajian anda, anda akan mendapat peluang menyertai lawatan lapangan yang melengkapkan dan meningkatkan pengajian di dalam kelas. Kos perjalanan ini biasanya dilindungi oleh IBCM.

peluang pertukaran kajian

IBCM mampu menawarkan bilangan yang terhad peluang pertukaran kajian antarabangsa setiap tahun. Ini dibuat mungkin melalui perkongsian kami dengan Erasmus +, yang dari segi kewangan menyokong pertukaran ini.

Apa yang anda tunggu?

Daftar sekarang untuk menghidupkan semangat anda untuk persekitaran ke dalam kerjaya!

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by International Business College Mitrovica (IBCM) »

This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date