Baca keterangan rasmi

Akademi Profesional (AP) dalam bidang Pengurusan Perkhidmatan Awam

Sarjana Muda Public Service Management IBCM

Yang Pengurusan Perkhidmatan Awam IBCM (PSM) program sarjana muda memberikan pelajar kemampuan untuk menghadapi cabaran pengurusan sektor awam yang moden dan pembaharuan. Ia meliputi pelbagai konsep sosial, demokrasi dan ekonomi seperti hak asasi manusia, inovasi, pembangunan, dan integrasi Eropah. Kami berhasrat untuk melengkapkan pelajar-pelajar kita dengan pemikiran penyelesaian masalah dan set nilai yang jelas untuk membantu mereka untuk memenuhi cabaran yang dihadapi oleh pegawai-pegawai awam dan rakyat moden hari ini.

darjah Antarabangsa dan bertauliah

Program ini diajar dalam bahasa Inggeris dan adalah berdasarkan kepada Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Kursus-kursus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan boleh dipindah milik.

Semua Pelajar IBCM menerima ijazah berganda. Ini bermakna mereka mendapat diploma dari IBCM dan diploma daripada institusi rakan kongsi kami, Lillebaelt Akademi Pengajian Tinggi Profesional di Denmark.

Jabatan Pentadbiran Awam menawarkan dua kelayakan:

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perkhidmatan Awam: 3.5 tahun / 7 semester (210 ECTS) Akademi Profesional (AP) dalam bidang Pentadbiran Awam: 2 tahun / 4 semester (120 ECTS)

pengalaman kerja yang sebenar

Semua pelajar melengkapkan 5-6 bulan panjang, latihan sepenuh masa di semester ke-6 pengajian. Pengalaman ini memberikan pelajar peluang untuk praktikal melaksanakan pengetahuan mereka dan memperoleh pemahaman yang menyeluruh dan bermakna di dunia sebenar kerja, dan anda akan mempunyai peluang untuk memberi tumpuan kepada satu isu yang menarik untuk anda.

program kajian yang kaya dan pelbagai

Sebagai pelajar PSM, anda akan memperolehi pengetahuan dan kemahiran dalam pelbagai bidang yang berkaitan dengan pentadbiran awam yang moden dan pengurusan. Pada semester pertama dan kedua, unit dikaji termasuk: Komunikasi Berkesan, Pengajian Kesatuan Eropah, Kemiskinan dan Pembangunan, Pembangunan Insan dan Pembangunan Dasar. Pada semester ketiga dan keempat, kamu akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam mata pelajaran seperti: Hak Asasi Manusia dan Pentadbiran, Applied Inovasi, Pengurusan Projek, Intercultural Communication, dan Individu Sosialisasi dan Pembelajaran. Pada semester kelima anda, anda akan belajar subjek-subjek seperti Pertubuhan Profesional dan Citizens, dan Perundangan Systems, sebelum memulakan mandatori 5-6 bulan latihan anda dalam semester keenam. Untuk menyimpulkan kajian anda, dalam semester yang ketujuh akan menyiapkan projek tesis sarjana muda anda.

prospek kerjaya yang pelbagai dan menarik

Prospek kerjaya termasuk pelbagai besar pekerjaan dalam sektor kerajaan, antarabangsa dan bukan keuntungan. graduan kita pergi untuk menjadi pentadbir awam, penasihat dasar, penganalisis penyelidikan pasaran, pengarah agensi awam, pengurus bandar, dan pegawai-pegawai kerajaan tempatan, dan banyak lagi!

Lawatan lapangan

Sebagai sebahagian daripada program kajian anda, anda akan mendapat peluang menyertai lawatan lapangan yang melengkapkan dan meningkatkan pengajian di dalam kelas. Kos perjalanan ini biasanya dilindungi oleh IBCM.

peluang pertukaran kajian

IBCM mampu menawarkan bilangan yang terhad peluang pertukaran kajian antarabangsa setiap tahun. Ini dibuat mungkin melalui perkongsian kami dengan Erasmus +, yang dari segi kewangan menyokong pertukaran ini.

Apa yang anda tunggu?

Daftar sekarang untuk menghidupkan semangat anda untuk perubahan sosial masuk ke kerjaya!

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh International Business College Mitrovica (IBCM) »

This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date