Baca keterangan rasmi

Modul di kampus dua minggu ini (6 ECTS) adalah kursus elektif program dalam talian Master of Leadership in Finance Pembangunan (MA). Pelajar dan peserta eksternal juga dialu-alukan untuk menyertai.

Program ini terbahagi kepada dua bahagian:

Bahagian I, minggu pertama, akan menjadi Akademi Winter Leadership Winter Frankfurt School , yang merupakan program eksekutif pendaftaran terbuka yang menargetkan profesional kewangan pembangunan di seluruh dunia. Eksekutif dari seluruh dunia boleh menukar pengalaman mereka berdasarkan latar belakang yang sama.

Bahagian IIis minggu lanjutan untuk pelajar-pelajar dariMaster Kepimpinan dalam Kewangan Pembangunan dan pelajar-pelajar lain dan peserta lain yang berminat. Pada minggu ini, kuliah hanya akan berlangsung pada waktu pagi, sementara waktu petang disediakan untuk persediaan / persembahan akhir.

Kumpulan sasaran

Sarjana, siswa pasca siswazah dan MBA, profesional dalam bidang kewangan pembangunan.

Program kami adalah ...

  • Profound: Masa mencukupi diberikan untuk membincangkan subjek teknikal yang rumit.
  • Interaktif: Metodologi pengajaran menggabungkan kuliah, kerja kumpulan, kajian kes, perbincangan, dan pembentangan.
  • Relevan: Fakulti telah dipilih tangan dan mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam bidang masing-masing untuk dikongsi.

Objektif Pembelajaran

Matlamat modul ini adalah untuk membiasakan pelajar dengan tema teoritis dan penerapan utama dalam kepimpinan dan pengurusan perubahan. Menggunakan kesusasteraan dan kajian kes sebagai bahan latar belakang, pelajar mempunyai peluang untuk bekerja mendalam dalam topik dan mendapat kepakaran mendalam dalam bidang kepemimpinan dan pengurusan perubahan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Frankfurt School of Finance & Management »

Tarikh Akhir Kemaskini June 18, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
5,900 EUR
termasuk yuran pengajian, bahan-bahan latihan, kemudahan, papan penuh (kecuali pada akhir pekan 02/03 Dis), penginapan selama 12 malam di bilik tunggal hotel bertaraf tinggi dan aktiviti sosial.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date