All Inclusive 5 Week Program in Italian Cuisine

Manuelina Culinary

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

All Inclusive 5 Week Program in Italian Cuisine

Manuelina Culinary

Gambaran Keseluruhan Program

Program Sarjana kami adalah program kuliner yang paling komprehensif di luar Itali. Pelajar dan Profesional Kuliner diberikan perspektif Masakan Serantau Itali yang boleh digunakan secara efektif dan mudah di semua kawasan di dunia. Ia mengambil pandangan yang mendalam pada bahan mentah yang diperlukan untuk melaksanakan menu lengkap dan jauh melampaui pengulangan resipi mudah yang kita lihat di kebanyakan sekolah. Program ini menggabungkan kedua-dua demonstrasi dan kaedah-kaedah tangan yang mempamerkan Masakan Serantau yang kontemporari dan tradisi tradisional dan memusatkan prinsip-prinsip asas rasa yang berbeza, warna, teknik dan nilai nutrisi dalam masakan, dan yang lebih penting, memberikan semua peserta peluang untuk melihat dan mencicipi , dan keupayaan untuk membangun dan mengembangkan teknik masing-masing. Program ini merangkumi semua aspek masakan Itali, termasuk pasta dan risotto, pastri dan pencuci mulut, gelato, produk sembuh dan dipelihara, dan kursus utama Itali, dengan analisis mendalam tentang teknik, kimia dan sains lanjutan di belakang setiap komponen.

Apabila selesai kursus kami, bukan sahaja anda mempunyai kemahiran untuk menyertai mana-mana pasukan kuliner atau keyakinan untuk memulakan perniagaan masakan anda sendiri, anda akan menerima sijil penyiapan dari Institut Manuelina Culinary dan mendapatkan hubungan industri eksklusif di seluruh Itali dan dunia.

Tarikh: Feburary 3 2019 hingga 9 Mac 2019.

Ini untuk siapa?

Sama ada anda pelajar atau profesional dari industri makanan dan wain, koki profesional yang ingin melatih atau melatih semula dalam masakan Itali, peminat makanan untuk mencari pengalaman makanan yang unik, atau seorang usahawan yang melihat pembukaan atau menubuhkan makanan khas Itali perniagaan; Program induk kami adalah program perendaman penuh yang direka untuk merangkumi semua aspek masakan Itali.

Program Sarjana kami adalah program masakan Itali yang paling komprehensif di luar Itali. Ia direka untuk memberi respons kepada keperluan untuk program 'pendek', yang masih menyampaikan hasil, dan oleh itu kami telah mencipta satu program yang berintensif tinggi tetapi direka mengikut keperluan dan permintaan pelajar individu. Pelajar diberi perspektif Masakan Serantau Itali yang boleh digunakan secara berkesan dan mudah diterapkan di semua kawasan di dunia.

Kenapa Pilih Program ini?

 • Gaya pengajaran kami adalah unik. Sama ada anda seorang chef profesional, peminat makanan atau hanya ingin membuka perniagaan baru, pada akhir kursus, semua orang berakhir pada tahap latihan yang sama .
 • Kami bersama anda dari masa anda tiba di Itali sehingga anda pergi. Dengan 'Pilihan semua inklusif', semua makanan, pemindahan dan penginapan dimasukkan, supaya anda dapat merasa selamat, selesa di negara baru dan tidak bimbang tentang apa-apa. Tidak ada perbelanjaan yang tersembunyi .
 • Bukan sahaja pengalaman pembelajaran ini, tetapi anda juga dapat mengalami Itali dan budayanya . Profesional, tetapi banyak ruang untuk ketawa dan keseronokan.
 • Ini bukan sekadar pengulangan resipi. Untuk belajar menghargai bagaimana pemahaman tentang teknik dan bahan mentah yang digunakan dengan baik boleh membuat hidangan yang luar biasa semata-mata.
 • Jurulatih kami adalah pemimpin dan inovator dalam bidang mereka. Pelajari teknik dan perspektif baru, walaupun anda telah mempelajari topik sebelum ini.

Butiran Program

 • MINGGU 1 - Asas, Tradisi, Kreativiti dan Rekaan Makanan
 • MINGGU 2 - Pasta Artisan
 • MINGGU 3 - Artisan Roti, Pizza dan Focaccia
 • MINGGU 4 - Pastri dan Pencuci mulut Itali
 • MINGGU 5 - Artisan Gelato untuk Restoran dan Perniagaan Baru

Kos Program Master Masakan Itali adalah 8.000 Euro

Jadual perjalanan selama 5 minggu termasuk:

 • 5 kajian menyeluruh termasuk di Itali
 • Pelajaran teoritis dan praktikal oleh Manuelina Culinary dan pasukannya termasuk semua perbelanjaan yang berkaitan
 • Manual kursus lengkap, yang ditulis oleh Master Chefs Itali dengan semua teori dan resipi termasuk
 • 25 makan tengah hari
 • Sijil Penyelesaian
 • Mesin Pasta
 • Kit Chef Peribadi Alat-alat Itali Asli
 • Jaket Chef oleh Manuelina Culinary
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini December 5, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Apr. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
8,000 EUR
Locations
Itali - Brescia, Lombardy
Tarikh mula : Apr. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Apr. 2019
Itali - Brescia, Lombardy
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat