American Conversational English

Umum

Penerangan Program

American Conversational English

Luangkan masa 3 minggu pada musim panas atau musim sejuk dan belajar di jantung Washington, DC, dan melibatkan rakan sekelas dari lebih daripada 30 buah negara. Program Bahasa Inggeris Percakapan Amerika tiga minggu kami memberikan anda arahan pakar dalam tatabahasa, perbualan, dan kemahiran mendengar. Tumpuan program adalah menggunakan bahasa Inggeris dalam kehidupan seharian sambil belajar mengenai budaya Amerika.

Kelas pagi membangun kemahiran mendengar dan berbicara dengan penekanan kepada perbendaharaan kata dan tatabahasa, manakala kelas petang memberi peluang untuk mendengar dan bercakap mengenai topik minat dalam suasana yang santai dan tidak formal. Aktiviti-aktiviti ekstrakurikuler dan perjalanan lapangan akan memberi anda kesempatan untuk mengamalkan kemahiran bahasa anda di dunia yang menarik di Washington, DC.

Sebaik sahaja anda diterima masuk ke dalam program, anda akan dinilai untuk menentukan keperluan pengajaran khusus anda. Kami kemudian akan menempatkan anda dalam kelas dengan pelajar lain pada tahap kecekapan yang sama, memastikan bahawa anda menerima pengalaman pembelajaran terbaik sesuai dengan keperluan anda.

Ciri-ciri Program

  • Saiz kelas kecil
  • Penekanan terhadap kemahiran komunikasi melalui pengenalan budaya dan orientasi Amerika ke Washington, DC
  • Kelas pagi yang membangunkan kemahiran mendengar dan berbicara
  • Kelas petang yang memberi tumpuan kepada komunikasi rentas budaya melalui perjalanan lapangan, tugasan kelas, dan projek individu.
  • Profesor yang mempunyai kepakaran dalam linguistik dan pengajaran bahasa
  • Aktiviti kebudayaan dan peluang ekstrakurikuler

Kurikulum

Dalam program Bahasa Inggeris Pembicaraan Amerika, anda akan menghadiri pengaturcaraan antara pukul 9 pagi dan 3:30 malam pada hari kerja, yang akan merangkumi kelas, aktiviti tangan, perbincangan kumpulan, dan bengkel. Di samping arahan kelas, anda akan mengambil bahagian dalam perjalanan dan pengalaman di seluruh masyarakat Washington, DC. Setiap minggu, anda akan mempunyai peluang untuk menyertai aktiviti program dan budaya, di mana anda boleh menggunakan kemahiran yang anda pelajari di kelas, memenuhi pelajar dalam program lain, dan mengamalkan Bahasa Inggeris anda dalam suasana sosial yang selesa.

Tarikh Program 2020-2021

  • 10 Julai 2020 – 31 Julai 2020
  • 7 Januari 2021 – 29 Januari 2021
  • 19 Julai 2021 – 6 Ogos 2021
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Georgetown University's School of Continuing Studies (SCS) offers graduate programs in professional and liberal studies, more than 30 professional certificate programs, custom and corporate training a ... Baca lebih lanjut

Georgetown University's School of Continuing Studies (SCS) offers graduate programs in professional and liberal studies, more than 30 professional certificate programs, custom and corporate training and education, summer school and special programs, and the University’s only part-time bachelor’s program. Baca Ringkas
Washington , USA Online , London , Singapura , Morro de São Paulo + 4 Lagi Kurang