Amsterdam - Kajian Di Amsterdam

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Amsterdam - Kajian Di Amsterdam

IES Abroad

amsterdam

Gambaran Keseluruhan

Adakah anda tidak sabar-sabar untuk mengambil bebas, kelihatan segar di dunia dan pada diri sendiri? Biarkan Amsterdam mentakrifkan semula perspektif anda. bandar progresif ini terkenal dengan sumbangan canggih untuk seni, perniagaan, politik, dan dasar sosial, dan untuk kepentingannya dalam sejarah Eropah dan dunia.

Kajian kami dalam Program Amsterdam mengambil kesempatan daripada baki unik bandar sejarah dan budaya kontemporari, dan membolehkan anda menstrukturkan pengajian pada majlis berprestij Universiteit van Amsterdam (UVA) dan pada IES Abroad Center.

Dengan tumpuan kepada internasionalisme, UVA menawarkan pelbagai kursus untuk anda untuk mendaftar dalam, termasuk Konflik dan Kepelbagaian Budaya, Globalisasi dan Perhubungan Antarabangsa, dan Sosiologi. Anda juga boleh memilih daripada IES Luar Negara adalah penawaran kursus, dalam seni studio, bahasa Belanda, penyelidikan, dan mata pelajaran lain.

Amsterdam akan menjadi kelas anda. Beberapa kursus termasuk hands-on komponen untuk membantu anda meneroka Amsterdam dan kawasan sekitarnya sambil belajar tentang masa lalu di bandar ini dan sekarang. Mengkaji sejarah Amsterdam dengan melawat beberapa tempat-tempat bersejarah di bandar ini, termasuk rumah Anne Frank dan Rembrandt House. Meneroka muzium yang terkenal di bandar ini, seperti Rijksmuseum, Muzium Van Gogh dan Muzium Stedelijk. Mengetahui lebih lanjut mengenai budaya ini pelbagai dengan melompat di atas basikal dan melawat kawasan bersejarah di bandar ini. Bertemu rakyat Amsterdam dan mengetahui betapa pelbagai mereka.

Kami mahu anda berasa seperti di rumah di Amsterdam, jadi kita melakukan semua yang kita boleh untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam hidup di bandar. Daripada perumahan untuk acara kebudayaan, tugas kami adalah untuk memastikan anda mempunyai kajian yang paling sahih di luar negara pengalaman mungkin.

Fakta Cepat

 • Center: IES Abroad Amsterdam
 • Bandar: Amsterdam
 • Negara: Belanda
 • Kredit Program: 15-17 kredit
 • Bahasa Pengantar: Bahasa Inggeris
 • Bahasa Prasyarat: Tiada

Tarikh program

Selepas anda dimasukkan ke wad, merujuk kepada seksyen Tarikh Perjalanan Maklumat Predeparture dengan akaun MyIESabroad anda sebelum tempahan perjalanan.

Kejatuhan 2017

 • Ketibaan: Isnin Ogos 21, 2017
 • Berlepas: Sabtu Disember 23, 2017

Spring 2018

 • Ketibaan: Isnin, Januari, 29, 2018
 • Berlepas: Sabtu Jun 2, 2018

AKADEMIK

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda dengan kajian yang terbaik di luar negara program mungkin-yang merangkumi pengalaman akademik dan kebudayaan yang berkualiti tinggi.

Kami menawarkan kursus-kursus yang unik yang diterokai dalam bahasa Belanda, budaya dan seni. Profesor bertaraf dunia dan pilihan kursus di Universiteit van Amsterdam (UVA) meningkatkan pengalaman akademik anda dan memberi anda perspektif baru setiap hari di dalam kelas.

Semasa di Amsterdam, anda mengambil 15-18 kredit setiap semester. kursus UVA dan kursus Abroad IES adalah bernilai sehingga 6 kredit setiap satu.

Mewujudkan pengalaman akademik anda sendiri dengan memilih daripada komponen yang diperlukan dan pilihan berikut:

 • Universiteit van Amsterdam kursus (UVA) - (sekurang-kurangnya satu kursus UVA diperlukan)
 • Satu atau lebih IES Abroad kursus (s) - (pilihan)

Kursus

Ini adalah senarai penawaran kursus yang dirancang. Selepas anda diterima, anda akan melihat senarai penawaran kursus terakhir dalam akaun MyIESabroad anda.

sejarah seni

AH 315 - Sorotan Art Belanda: Dari Rembrandt untuk Mondriaan and Beyond (Musim Luruh, Spring)

Seni

AR 250 - Studio Rietveld: Pengenalan kepada Studio Seni di Amsterdam (Musim Luruh, Spring)

Kajian budaya

 • CU 101 - Belanda Bahasa dan Kebudayaan (Musim Luruh, Spring)
 • CU 211 - Dialog pada Perbezaan (Musim Luruh, Spring)

Bahasa Belanda

DU 101 - Belanda Bahasa dan Kebudayaan (Musim Luruh, Spring)

Pengajian Gender

SS / GS 315 - Pengenalan kepada Kajian Seksualiti dan jantina dalam Konteks Amsterdam (Musim Luruh, Spring)

Komunikasi antara budaya

IC / PS 311 - Cross Cultural Psychology (Musim Luruh, Spring)

psikologi

IC / PS 311 - Cross Cultural Psychology (Musim Luruh, Spring)

kajian sosial

SS / GS 315 - Pengenalan kepada Kajian Seksualiti dan jantina dalam Konteks Amsterdam (Musim Luruh, Spring)

Mengenai Universiteit van Amsterdam

The Universiteit van Amsterdam berbangga dengan pelbagai luas menawarkan pelbagai disiplin dan fokus yang kuat pada pengantarabangsaan. Kualiti ini ditunjukkan dalam jumlah besar pelajar antarabangsa dan belajar di luar negara di Universiteit itu. Berakar umbi dalam abad ke-17 Amsterdam, universiti terkenal dengan sejarah intelektual, seni, dan komersil yang kaya, dan bagi sumbangannya kepada biasiswa kontemporari, perniagaan dan politik.

Penyelidikan dalam Program Amsterdam adalah sebahagian daripada Program Amsterdam Exchange - Sains Sosial (Sains Aexp-Social) sebelum ini dikenali sebagai Program Sijil Sarjana Muda (UCP) di Kolej Sains Sosial (CSS) di UVA.

Kursus

Sebagai pelajar IES Luar negara, kursus pengajian anda jatuh sebahagian besarnya di bawah Program Pertukaran Amsterdam - Sains Sosial (Sains Aexp-Social) dalam Kolej Sains Sosial (CSS). Permintaan untuk mengambil kursus di luar Aexp-Scocial Sains dikendalikan atas dasar kes demi kes, sebagai jabatan individu di UVA mempunyai keputusan kemasukan akhir setiap kursus tertentu.

Lawati Sains Aexp-Social katalog kursus untuk mendapatkan rasa kursus yang boleh ditawarkan sepanjang tempoh anda di luar negara. (Nota: Pastikan anda klik pada "kelompok" yang berbeza untuk melihat komitmen kepada apa yang mungkin ada.) Kursus di UVA disenaraikan dalam ECTS kredit. 2 ECTS kredit bersamaan 1 US / IES Abroad kredit. Sebagai contoh, kursus bernilai 12 ECTS bernilai 6 IES kredit Luar Negara.

Anda boleh memilih daripada kursus dalam:

 • Antropologi
 • Seni
 • Konflik dan Kepelbagaian Budaya
 • Belanda Society
 • Etnik, Migrasi, dan Nasionalisme
 • Jantina dan Seksualiti
 • Globalisasi dan Hubungan Antarabangsa
 • Media dan komunikasi
 • Perancangan dan pembangunan
 • Politik, Tadbir Urus, dan Demokrasi
 • sosiologi
 • Pengajian Bandar dan Kesihatan Global

Jika anda layak dan mempunyai latar belakang yang betul, anda mungkin mengambil masa sehingga dua kursus di Fakulti Ekonomi dan Perniagaan yang Amsterdam sekolah perniagaan (ASB) adalah EQUIS bertauliah. Pra-syarat dan keperluan lain dikenakan.

Bergantung kepada ketersediaan, anda juga mungkin boleh mengambil kelas di Fakulti Kemanusiaan dalam salah satu bidang berikut:

 • Seni dan Pengajian Media
 • Kajian Eropah dan Amerika Syarikat
 • SEJARAH
 • kesusasteraan
 • Falsafah dan Wacana

Sila ambil perhatian bahawa peluang-peluang ini adalah terhad.

Lawatan kursus-berkaitan

lawatan kursus berkaitan adalah perjalanan akademik yang berkaitan dengan kursus. Ia dianjurkan untuk melengkapkan kursus Abroad IES dan menyumbang kepada pengetahuan am tentang budaya dan masyarakat Amsterdam. Penyertaan adalah berdasarkan pendaftaran kursus.

contoh masa lalu termasuk:

 • Lawatan muzium seni kontemporari dan galeri
 • Lawatan berjalan kejiranan Amsterdam
 • Lawatan berpandu Daerah Merah-cahaya
 • Lawatan ke Haarlem dan Hague

PERUMAHAN

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah memutuskan tanda untuk melihat atau menemui kafe-bukan yang terbaik mencari tempat untuk hidup di mana anda berasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang menggambarkan bagaimana pelajar tempatan diami ini. Matlamat kami adalah bahawa apabila anda meninggalkan Amsterdam, ia akan berasa seperti di rumah.

Anda boleh memilih daripada dua pilihan pangsapuri yang berbeza. Kedua-dua pilihan mempunyai bilik mandi en suite dengan pancuran mandian.

Shared Studio Apartments

Berkongsi bilik double yang luas di sebuah apartmen studio dengan IES Luar Negara atau pelajar antarabangsa yang lain. Setiap bilik dilengkapi dengan dapur kecil sendiri dan bilik mandi. Sebagai sumber kepada anda, pembantu penduduk tempatan tinggal di pangsapuri untuk memberikan bantuan.

Bilik Single

Anda mempunyai ruang anda sendiri dalam sebuah blok apartmen dan akan berkongsi dapur dengan pelajar lain di tingkat anda. Bangunan ini mempunyai kaunter penerimaan tetamu 24-jam. bilik bujang membawa bayaran tambahan.

Makanan tidak termasuk dalam pilihan sama ada, tetapi kebanyakan pelajar memasak makanan di pangsapuri mereka atau makan di kantin pelajar dan restoran yang berdekatan.

Kehidupan pelajar

Haluan

Program ini bermula dengan orientasi yang memperkenalkan anda kepada kakitangan IES Abroad Amsterdam, rakan-rakan pelajar anda, dan bandar Amsterdam. Topik-topik seperti ahli akademik, perumahan, pengangkutan dan kesihatan dan keselamatan adalah dilindungi pada masa ini.

Anda mempunyai pilihan untuk menyertai (ISN) Orientasi Rangkaian Pelajar Antarabangsa, yang diketuai oleh pelajar Dutch Selain itu, TERAS ™, IES Luar Negara yang Komprehensif Orientation & Re-entry Pengalaman, bermula semasa orientasi dan berterusan sepanjang semester dengan menyertai aktiviti memberi tumpuan kepada pelarasan budaya , pencapaian matlamat, dan bersedia untuk pulang ke rumah.

Sebagai sebahagian daripada program TERAS ™, anda mengambil bahagian dalam aktiviti sukarelawan yang mencipta rasa masyarakat dengan rakan-rakan pelajar anda, menawarkan anda gambaran yang lebih mendalam ke dalam kehidupan di Amsterdam, dan memberikan anda satu titik hubungan jika anda ingin terus mengambil bahagian dalam projek sukarelawan sepanjang semester.

lawatan lapangan juga dianjurkan untuk memperkenalkan anda kepada bahagian-bahagian lain dari Belanda dan riadah Belanda. perjalanan sejarah telah merangkumkan lawatan ke Zaanse Schans dan Utrecht.

Kurikulum Aktiviti & Acara Kebudayaan

Mentakrifkan semula cara hidup anda dan belajar di Amsterdam melalui acara kebudayaan, seperti:

 • Melihat kincir angin di Zaanse Schans
 • Melawat pasaran keju dalam Alkmaar, diikuti oleh kanu terusan Alkmaar
 • Touring tulip taman Keukenhof (musim bunga sahaja)
 • Melawat Taman Negara Hoge Veluwe
 • Berbasikal ke Volendam dan Marken
 • Meneroka Muiderslot istana zaman pertengahan dan Isle of Pampus

Syarat Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dalam kedudukan yang baik di sekolah rumah anda
 • 3.0 GPA atau lebih baik pada skala 4.0
 • Junior atau berdiri kanan apabila program bermula
 • kemasukan akhir keputusan terletak kepada Universiteit van Amsterdam
 • Sila ambil perhatian: program Kajian Amsterdam tidak akan menyemak pemohon dengan GPAs terkumpul di bawah 2.9. Pemohon yang GPAs adalah di antara 2.9 dan 3.0 akan dikaji berdasarkan kes demi kes (bahan-bahan permohonan tambahan di bawah adalah diperlukan).

Pasport & Visa Keperluan

Pasport yang sah untuk sekurang-kurangnya enam bulan selepas tarikh tamat program ini, dengan sekurang-kurangnya dua muka surat kosong diperlukan.

rakyat Amerika Syarikat memiliki pasport yang sah tidak perlu untuk mendapatkan predeparture visa untuk memasuki Belanda. Setelah masuk, anda akan menerima lebih banyak maklumat mengenai mendapatkan permit kediaman yang diperlukan di lokasi dan apa-apa fi yang berkaitan. rakyat bukan AS mungkin diperlukan untuk mendapatkan visa sebelum ketibaan.

Kos

Kejatuhan 2017

 • Yuran Pengajian: $ 14.745
 • Perumahan: $ 4780
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 19.755

Tahun akademik

 • Yuran Pengajian: $ 26,525
 • Perumahan: $ 9560
 • Insurans: $ 455
 • Jumlah: $ 36.540

Pertimbangkan harga ini sebagai satu titik permulaan. Kami menggalakkan anda untuk menghubungi pengajian di luar negara pejabat untuk menentukan kos sebenar kepada anda berdasarkan faktor dalam bantuan kewangan, biasiswa, dasar sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini July 3, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Sept. 2018
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
19,755 USD
Locations
Belanda - Amsterdam
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula: Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 2, 2018
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
Belanda - Amsterdam
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sept. 2018
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Jan. 2019
Belanda - Amsterdam
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 2, 2018
Price
kos Program Fall 2017