Amsterdam - Psikologi & Sains

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Amsterdam - Psikologi & Sains

IES Abroad

amsterdam

Gambaran Keseluruhan

Membayangkan diri anda dalam makmal bio atau syarahan psikologi. Sekarang lihat di sekeliling anda-you're dikelilingi oleh pelajar Belanda dan antarabangsa. bilik darjah anda tidak dalam salah satu bangunan biasa lama di kampus utama anda; ia di salah satu yang paling menarik dan unik di Eropah bandar-Amsterdam-di sebuah universiti penyelidikan diiktiraf di peringkat antarabangsa, Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Dengan penawaran kursus yang kukuh dalam bidang psikologi dan sains, anda akan mendapati kursus Bahasa Inggeris-mengajar di VU untuk memohon kepada utama anda, dari Biologi Sel Eksperimen untuk Sejarah dan Falsafah Psikologi. Anda boleh menyelam jauh ke dalam utama anda, tetapi anda juga mempunyai peluang untuk mengembangkan pengajian dengan IES Abroad kursus pilihan, seperti persembahan dalam bahasa Belanda dan budaya, seksualiti dan gender, seni studio, dan sejarah seni.

Amsterdam akan menjadi kelas anda. Mengasah kemahiran penyelidikan bebas anda dengan mendapatkan keluar dan sukarela, memerhatikan, atau melawat organisasi untuk IES Abroad Seminar Penyelidikan. Atau mengamalkan kemahiran bahasa Belanda baru anda sebagai anda membaca dengan teliti produk segar dengan rakan-rakan di Noordermarkt yang popular. Jika anda sukakan cabaran dan bersedia untuk meneroka, anda akan merasa apa yang ia seperti untuk hidup sebagai seorang pelajar Belanda sebenar.

Kami mahu anda berasa seperti di rumah di Amsterdam, jadi kita melakukan semua yang kita boleh untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam hidup di bandar. Daripada perumahan untuk acara kebudayaan, tugas kami adalah untuk memastikan anda mempunyai terbaik, kajian yang paling sahih di luar negara pengalaman mungkin.

Fakta Cepat

 • Center: IES Abroad Amsterdam
 • Bandar: Amsterdam
 • Negara: Belanda
 • Kredit Program: 15-18 kredit
 • Bahasa Pengantar: Bahasa Inggeris, Belanda
 • Bahasa Prasyarat: Tiada

Tarikh program

Selepas anda dimasukkan ke wad, merujuk kepada seksyen Tarikh Perjalanan Maklumat Predeparture dengan akaun MyIESabroad anda sebelum tempahan perjalanan.

Kejatuhan 2017

 • Ketibaan: Isnin Ogos 21, 2017
 • Berlepas: Sabtu Disember 23, 2017

Spring 2018

 • Ketibaan: Isnin, Januari, 29, 2018
 • Berlepas: Sabtu Jun 2, 2018

AKADEMIK

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda dengan kajian yang terbaik di luar negara program mungkin-yang merangkumi pengalaman akademik dan kebudayaan yang berkualiti tinggi.

Semasa di Amsterdam, anda mengambil 15-18 kredit setiap semester di Universiti VU Amsterdam (VU), yang dikenali sebagai korban yang kukuh dalam bidang psikologi dan sains.

Mewujudkan pengalaman akademik anda sendiri dengan memilih daripada komponen yang diperlukan dan pilihan berikut:

 • Psikologi atau sains kursus di Universiti VU Amsterdam (VU) (diajar dalam bahasa Inggeris, 3 kredit setiap satu, diperlukan)
 • Salah satu kawasan Abroad IES mengkaji kursus (pilihan, maksimum 6 kredit)

Kursus

Ini adalah senarai penawaran kursus yang dirancang. Selepas anda diterima, anda akan melihat senarai penawaran kursus terakhir dalam akaun MyIESabroad anda.

sejarah seni

AH 315 - Sorotan Art Belanda: Dari Rembrandt untuk Mondriaan and Beyond (Musim Luruh, Spring)

Seni

AR 250 - Studio Rietveld: Pengenalan kepada Studio Seni di Amsterdam (Musim Luruh, Spring)

Kajian budaya

 • CU 101 - Belanda Bahasa dan Kebudayaan (Musim Luruh, Spring)
 • CU 211 - Dialog pada Perbezaan (Musim Luruh, Spring)

Bahasa Belanda

DU 101 - Belanda Bahasa dan Kebudayaan (Musim Luruh, Spring)

Pengajian Gender

SS / GS 315 - Pengenalan kepada Kajian Seksualiti dan jantina dalam Konteks Amsterdam (Musim Luruh, Spring)

Komunikasi antara budaya

IC / PS 311 - Cross Cultural Psychology (Musim Luruh, Spring)

psikologi

IC / PS 311 - Cross Cultural Psychology (Musim Luruh, Spring)

kajian sosial

SS / GS 315 - Pengenalan kepada Kajian Seksualiti dan jantina dalam Konteks Amsterdam (Musim Luruh, Spring)

Tentang Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

The VU, yang diasaskan pada tahun 1880, mendaftarkan kira-kira 25,000 pelajar, dan menawarkan kursus-kursus di fakulti sebelas meliputi seni dan bidang-bidang sains, dan berbangga dengan gaya pengajaran sangat studentcentric. The VU terletak di kampus (tidak seperti banyak bandar universiti Eropah), hanya di luar pusat bandar Amsterdam, berhampiran kawasan perniagaan di South Amsterdam.

Asalnya ditubuhkan sebagai sebuah institusi pengajian tinggi yang berasingan dari gereja atau negeri, hari VU semasa mengambil warisan ini dengan serius. Pelajar akan berasa selesa di kampus, dan boleh mengakses sumber-sumber yang banyak yang ada, termasuk bangunan moden dan infrastruktur, Pusat Kebudayaan Griffioen, kedai, kafe dan perpustakaan yang luas.

The VU mempunyai persekitaran antarabangsa yang kuat; matlamatnya adalah untuk mempunyai satu daripada empat pelajar dalam program-program yang diajar dalam bahasa Inggeris menjadi seorang pelajar antarabangsa.

Lawatan kursus-berkaitan

lawatan kursus berkaitan adalah perjalanan akademik yang berkaitan dengan kursus. Ia dianjurkan untuk melengkapkan kursus Abroad IES dan menyumbang kepada pengetahuan am tentang budaya dan masyarakat Amsterdam. Penyertaan adalah berdasarkan pendaftaran kursus.

contoh masa lalu termasuk:

 • Pergi ke muzium penjagaan psikiatri
 • Lawati pendidikan NGO seks Belanda
 • Melawat muzium seni kontemporari dan galeri
 • Buat lawatan berjalan kaki dari kawasan-kawasan perumahan di Amsterdam

PERUMAHAN

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah memutuskan tanda untuk melihat atau menemui kafe-bukan yang terbaik mencari tempat untuk hidup di mana anda berasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang menggambarkan bagaimana pelajar tempatan diami ini. Matlamat kami adalah bahawa apabila anda meninggalkan Amsterdam, ia akan berasa seperti di rumah.

Pelajar Apartment Suites

Tinggal di dalam bilik tunggal dalam campuran jantina suite apartmen dengan lima-enam pelajar lain. Anda berkongsi ruang dapur, bilik mandi, dan ruang tamu. Terletak dalam kejiranan South, hanya lima minit dari bangunan akademik VU. Tiada makanan dimasukkan.

Residence Hall pelajar

Tinggal di bilik single dengan bilik mandi peribadi. Anda berkongsi dapur dengan pelajar lain di tingkat anda. Tiada makanan disediakan. Bangunan ini mempunyai penerimaan tetamu 24-jam dan gimnasium. bilik bujang membawa bayaran tambahan.

Kehidupan pelajar

Haluan

orientasi kami memperkenalkan anda kepada IES Abroad kakitangan Amsterdam, rakan-rakan pelajar anda, dan bandar Amsterdam. Topik-topik seperti ahli akademik, perumahan, pengangkutan dan kesihatan dan keselamatan adalah dilindungi pada masa ini.

Anda juga mengambil bahagian dalam orientasi VU yang dipimpin untuk mengenali kakitangan dan kemudahan VU, dan mempunyai pilihan untuk menyertai (ESN) Orientasi Rangkaian Pelajar Eropah untuk pelajar antarabangsa, yang diketuai oleh pelajar Belanda.

Selain itu, TERAS ™, IES Luar Negara yang Komprehensif Orientation & Re-entry Pengalaman, bermula semasa orientasi dan berterusan sepanjang semester dengan menyertai aktiviti memberi tumpuan kepada pelarasan budaya, pencapaian matlamat, dan bersedia untuk pulang ke rumah.

Sebagai sebahagian daripada program TERAS ™, anda mengambil bahagian dalam aktiviti sukarelawan dalam masyarakat. Ini pengalaman sukarelawan mewujudkan rasa komuniti dengan rakan-rakan pelajar anda, menawarkan anda gambaran yang lebih mendalam ke dalam kehidupan di Amsterdam, dan memberikan anda satu titik hubungan jika anda ingin terus mengambil bahagian dalam projek-projek sukarelawan sepanjang semester.

lawatan lapangan juga dianjurkan untuk memperkenalkan anda kepada bahagian-bahagian lain dari Belanda dan riadah Belanda. perjalanan sejarah telah merangkumkan lawatan ke Zaanse Schans dan Utrecht.

Kurikulum Aktiviti & Acara Kebudayaan

Mentakrifkan semula cara hidup anda dan belajar di Amsterdam melalui acara kebudayaan, seperti:

 • Melihat kincir angin di Zaanse Schans
 • Melawat pasaran keju dalam Alkmaar, diikuti oleh kanu terusan Alkmaar
 • Touring tulip taman Keukenhof (musim bunga sahaja)
 • Melawat Taman Negara Hoge Veluwe
 • Berbasikal ke Volendam dan Marken
 • Meneroka Muiderslot istana zaman pertengahan dan Isle of Pampus

Syarat Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dalam kedudukan yang baik di sekolah rumah anda
 • 3.0 GPA atau lebih baik pada skala 4.0
 • Junior atau berdiri kanan apabila program bermula
 • kemasukan akhir keputusan terletak kepada VU University Amsterdam (VU)
 • Sila ambil perhatian: Psikologi & program Sains tidak akan menyemak pemohon dengan GPAs terkumpul di bawah 2.9. Pemohon yang GPAs adalah di antara 2.9 dan 3.0 akan dikaji berdasarkan kes demi kes (bahan-bahan permohonan tambahan di bawah adalah diperlukan).

Pasport & Visa Keperluan

Pasport yang sah untuk sekurang-kurangnya enam bulan selepas tarikh tamat program ini, dengan sekurang-kurangnya dua muka surat kosong diperlukan.

rakyat Amerika Syarikat memiliki pasport yang sah tidak perlu untuk mendapatkan predeparture visa untuk memasuki Belanda. Setelah masuk, anda akan menerima lebih banyak maklumat mengenai mendapatkan permit kediaman yang diperlukan di lokasi dan apa-apa fi yang berkaitan. rakyat bukan AS mungkin diperlukan untuk mendapatkan visa sebelum ketibaan.

Kos

Kejatuhan 2017

 • Yuran Pengajian: $ 14.745
 • Perumahan: $ 4780
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 19.755

Tahun akademik

 • Yuran Pengajian: $ 26,525
 • Perumahan: $ 9560
 • Insurans: $ 455
 • Jumlah: $ 36.540

Pertimbangkan harga ini sebagai satu titik permulaan. Kami menggalakkan anda untuk menghubungi pengajian di luar negara pejabat untuk menentukan kos sebenar kepada anda berdasarkan faktor dalam bantuan kewangan, biasiswa, dasar sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
 • Belanda
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini July 3, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Sept. 2018
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
19,755 USD
Locations
Belanda - Amsterdam
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula: Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 2, 2018
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
Belanda - Amsterdam
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sept. 2018
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Jan. 2019
Belanda - Amsterdam
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 2, 2018
Price
kos Program Fall 2017