Baca keterangan rasmi

amsterdam

Gambaran keseluruhan

Terangkan diri anda dalam makmal bio atau kuliah psikologi. Sekarang lihat-lihat anda-anda dikelilingi oleh pelajar Belanda dan antarabangsa. Kelas anda bukanlah salah satu daripada bangunan-bangunan lama yang ada di kampus rumah anda; ia terletak di salah satu bandar paling menarik dan unik di Eropah-Amsterdam-pada universiti penyelidikan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Dengan penawaran kursus yang kuat dalam psikologi dan sains, anda akan menemui kursus bahasa Inggeris yang diajar di VU untuk memohon utama anda, dari Biologi Sel Eksperimen ke Sejarah dan Falsafah Psikologi. Anda boleh menyelam jauh ke dalam utama anda, tetapi anda juga berpeluang untuk mengembangkan pengajian anda dengan pilihan kursus IES Abroad , seperti tawaran dalam bahasa dan budaya bahasa Belanda, seksualiti dan jantina, seni studio, dan sejarah seni.

Amsterdam akan menjadi kelas anda. Mempertingkatkan kemahiran penyelidikan anda secara bebas dengan keluar dan sukarela, memerhati, atau melawat organisasi untuk Seminar Penyelidikan IES Abroad . Atau mengamalkan kemahiran bahasa Belanda anda yang baru sambil anda membaca hasil segar dengan rakan-rakan di Noordermarkt yang popular. Sekiranya anda sedang mencabar dan bersedia untuk meneroka, anda akan merasakan apa yang ia suka hidup sebagai pelajar Belanda sebenar.

Kami mahu anda berasa di rumah di Amsterdam, jadi kami melakukan segala yang kami dapat untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam kehidupan di bandar. Dari perumahan ke acara kebudayaan, tugas kami adalah untuk memastikan anda mempunyai pengalaman yang terbaik, paling sahih di luar negeri yang mungkin pengalaman.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Amsterdam
 • Bandar: Amsterdam
 • Negara: Belanda
 • Kredit Program: 15-18 kredit
 • Bahasa arahan: bahasa Inggeris, bahasa Belanda
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Kejatuhan 2018

17 Ogos - 22 Disember

Spring 2019

28 Januari - 31 Mei

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

Spring 2019 - 14 September 2018

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin-termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Semasa di Amsterdam, anda mengambil 15-18 kredit setiap semester di VU University Amsterdam (VU), yang terkenal dengan persembahan yang kuat dalam bidang psikologi dan sains. Buat pengalaman akademik anda sendiri dengan memilih dari komponen yang diperlukan dan pilihan berikut:

 • Kursus psikologi atau sains di VU University Amsterdam (VU) (diajar bahasa Inggeris, 3 kredit setiap satu, diperlukan)
 • Kursus IES Abroad kursus kursus (pilihan, maksimum 6 kredit)

Kursus

Ini adalah senarai tawaran kursus yang dirancang. Selepas anda diterima, anda akan melihat senarai tawaran kursus terakhir dalam akaun MySpaceabroad anda.

Sejarah Seni

 • AH 315 - Highlights of Dutch Art: From Rembrandt to Mondriaan and Beyond (Fall, Spring)

Seni

 • AR 250 - Studio Rietveld: Pengenalan kepada Studio Art di Amsterdam (Kejatuhan, Musim Semi)

Kajian Kebudayaan

 • CU 101 - Bahasa dan Budaya Belanda (Jatuh, Musim Semi)
 • CU 211 - Dialog Perbezaan (Kejatuhan, Musim Semi)

Bahasa Dutch

 • DU 101 - Bahasa dan Budaya Belanda (Kejatuhan, Musim Semi)

Kajian Gender

 • SS / GS 315 - Pengenalan Kajian Seksualiti dan Gender dalam Konteks Amsterdam (Kejatuhan, Musim Semi)

Komunikasi Antara Budaya

 • IC / PS 311 - Cross Cultural Psychology (Fall, Spring)

Psikologi

 • IC / PS 311 - Cross Cultural Psychology (Fall, Spring)

Kajian Sosial

 • SS / GS 315 - Pengenalan Kajian Seksualiti dan Gender dalam Konteks Amsterdam (Kejatuhan, Musim Semi)

Mengenai Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

VU yang diasaskan pada tahun 1880, mendaftarkan kira-kira 25,000 pelajar, dan menawarkan kursus di sebelas fakulti yang meliputi bidang seni dan sains, dan bangga dengan gaya pengajaran yang sangat pelajar. VU terletak di kampus (tidak seperti kebanyakan universiti bandar raya Eropah), di luar pusat Amsterdam, berhampiran dengan daerah perniagaan di Amsterdam Selatan. Pada mulanya ditubuhkan sebagai institusi pendidikan tinggi yang berasingan dari gereja atau negeri, hari ini VU mengambil warisan ini dengan serius. Pelajar akan merasa selesa di kampus, dan boleh mengakses banyak sumber yang ada, termasuk bangunan dan infrastruktur moden, Pusat Kebudayaan Griffioen, kedai, kafe, dan perpustakaan yang luas. VU mempunyai persekitaran antarabangsa yang kuat; matlamatnya adalah untuk mempunyai satu daripada empat pelajar dalam program berbahasa Inggerisnya menjadi pelajar antarabangsa.

Lawatan Berkaitan Kursus

Lawatan yang berkaitan dengan kursus adalah perjalanan akademik yang berkaitan dengan kursus. Mereka dianjurkan untuk melengkapi kursus IES Abroad dan menyumbang kepada pengetahuan umum tentang budaya dan masyarakat Amsterdam. Penyertaan adalah berdasarkan pendaftaran kursus. Contoh lepas termasuk:

 • Pergi ke muzium penjagaan psikiatri
 • Lawati sebuah NGO pendidikan seks Belanda
 • Meraikan muzium dan galeri seni kontemporari
 • Lakukan lawatan berjalan kaki ke kawasan kejiranan Amsterdam

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Amsterdam, ia akan berasa seperti di rumah.

Apartmen Pelajar Pelajar

Menginap di bilik tunggal dalam suite apartmen jantina bercampur dengan lima pelajar lain. Anda berkongsi dapur, bilik mandi, dan ruang tamu. Terletak di Amsterdam Selatan, hanya lima minit dari bangunan akademik VU. Tiada makanan dimasukkan.

Dewan Kediaman Pelajar

Tinggal di bilik tunggal dengan bilik mandi peribadi. Anda berkongsi dapur dengan pelajar lain di atas lantai anda. Tiada makanan dimasukkan. Bangunan ini mempunyai penerimaan tetamu 24-jam dan gim. Bilik-bilik tunggal membawa kos tambahan.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Orientasi kami memperkenalkan anda kepada kakitangan IES Abroad Amsterdam, rakan-rakan pelajar anda, dan bandar Amsterdam. Topik seperti akademik, perumahan, pengangkutan, dan kesihatan dan keselamatan dilindungi pada masa ini. Anda turut mengambil bahagian dalam orientasi VU untuk mengenali kakitangan dan kemudahan VU, dan mempunyai pilihan untuk menyertai orientasi Rangkaian Pelajar Eropah (ESN) untuk pelajar antarabangsa, yang dipimpin oleh pelajar Belanda. Di samping itu, CORE ™, Orientasi Komprehensif IES Abroad

Aktiviti ko-kurikulum

Nyatakan semula cara hidup anda dan belajar di Amsterdam melalui acara kebudayaan, seperti:

 • Melihat kincir angin di Zaanse Schans
 • Mengunjungi pasar keju di Alkmaar, diikuti dengan kano di kanal Alkmaar
 • Melawat taman tulip Keukenhof (hanya musim bunga)
 • Melawat Taman Negara Hoge Veluwe
 • Berbasikal ke Volendam dan Marken
 • Meneroka muestolot istana abad pertengahan dan Isle of Pampus

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 3.0 IPK atau lebih baik pada skala 4.0
 • Kedudukan Junior atau kanan apabila program bermula
 • Keputusan kemasukan akhir terletak pada VU University Amsterdam (VU)
 • Sila ambil perhatian: Psikologi

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Warganegara Amerika yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan warganegara visa untuk memasuki Belanda. Selepas kemasukan, anda akan menerima lebih banyak maklumat mengenai mendapatkan permit kediaman yang diperlukan di tapak dan sebarang bayaran yang berkaitan. Warga bukan AS mungkin dikehendaki untuk mendapatkan visa sebelum ketibaan.

Kos

Kos

Kejatuhan 2018

Tuisyen: $ 14,855

Perumahan: $ 4,815

Insurans: $ 230

Jumlah: $ 19,900

Tahun akademik

Tuisyen: $ 26,725

Perumahan: $ 9,630

Insurans: $ 455

Jumlah: $ 36,810 Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

Program diajar dalam:
English
Belanda
IES Abroad

Lihat 132 lagi program yang ditawarkan oleh IES Abroad »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
19,900 USD
Jangka: Kejatuhan 2018
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Mei 31, 2019
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Mei 31, 2019