Amsterdam - Undang-undang

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Amsterdam - Undang-undang

IES Abroad

amsterdam

Gambaran keseluruhan

Anda sedang mempertimbangkan untuk menghadiri sekolah undang-undang selepas tamat pengajian-tidakkah anda dapat melihat sekilas sekolah undang-undang sebelum anda pergi dan juga mencari tahu jenis kerjaya undang-undang yang anda cari? Program ini menawarkan anda kesempatan itu. Ketahui tentang undang-undang perbandingan dalam konteks antarabangsa semasa belajar di luar negara dengan kami di Belanda, di mana pelajar tempatan memulakan ijazah undang-undang mereka di peringkat Sarjana Muda.

Dengan mendaftarkan diri dalam program ini, anda menambah pengalaman undang-undang dan kriminologi antarabangsa ke transkrip anda-satu titik bercakap hebat ketika menemuramah sekolah undang-undang atau pekerjaan pertama anda. Mendaftar dalam kursus teras IES Abroad , dan tiga hingga empat kursus berkaitan undang-undang atau kriminologi di Vrije Universiteit Amsterdam (VU) yang terkenal. Dengan pelajar Belanda dan antarabangsa sebagai rakan sebaya anda dalam tugasan seperti seluar kes dan pengadilan, anda mendapat perspektif antarabangsa yang berharga yang hanya datang dengan belajar di luar negara.

Belanda akan menjadi kelas anda. Perhatikan beberapa undang-undang Eropah yang paling progresif dalam tindakan dan mempunyai akses kepada profesional dan pakar yang boleh membantu anda meletakkannya dalam konteks. Bayangkan melawat Mahkamah Antarabangsa di The Hague, duduk di atas arbitrase di mahkamah Belanda, atau bercakap dengan profesional di NGO yang bekerja di atas hak asasi manusia. Dari perjalanan lapangan yang membawa anda keluar jalan terpencil ke tempat-tempat seperti Rotterdam, Maastricht, atau Pulau Texel untuk lawatan yang berkaitan dengan kursus di dalam dan sekitar Amsterdam, anda juga akan mendapat maklumat berharga mengenai apa yang anda sedang belajar di dalam kelas.

Kami mahu anda berasa di rumah di Amsterdam, jadi kami melakukan segala yang kami dapat untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam kehidupan di bandar. Dari perumahan di kampus VU ke acara budaya, tugas kami adalah untuk memastikan anda mempunyai pengalaman yang paling sahih di luar negara yang mungkin pengalaman.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Amsterdam
 • Bandar: Amsterdam
 • Negara: Belanda
 • Kredit Program: 15-17 kredit
 • Bahasa arahan: bahasa Inggeris, bahasa Belanda
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Kejatuhan 2018

 • 17 Ogos - 22 Disember

Spring 2019

 • 28 Januari - 31 Mei

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

 • Spring 2019 - 14 September 2018

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin-termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Melancarkan undang-undang dan kriminologi dari perspektif Belanda dengan mendaftarkan diri di VU University Amsterdam (VU). Profesor kelas dan pilihan kursus universiti meningkatkan pengalaman akademik anda dan memberikan anda pengalaman baru di dalam dan di luar kelas. Direka untuk pelajar yang berminat untuk melanjutkan ke sekolah undang-undang selepas tamat pengajian, program ini mendekati Undang-undang dari perspektif interdisipliner untuk memberi pelajar pemahaman yang luas mengenai undang-undang antarabangsa perbandingan. Anda mengambil kredit 15-17 setiap semester. Buat pengalaman akademik anda sendiri dengan memilih dari komponen yang diperlukan dan pilihan berikut.

Kursus Teras Yang Diperlukan

LW / PO350: Isu-isu Utama dalam Undang-undang dan Masyarakat: Satu Konteks Perbandingan (6 kredit) Seminar yang diumumkan oleh IES Abroad adalah pengenalan kepada undang-undang antarabangsa dan Belanda, dengan perbandingan dengan undang-undang AS, yang memuncak dalam projek penyelidikan yang diawasi. Kursus ini termasuk lawatan ke mahkamah Belanda dan antarabangsa.

Kursus elektif berkaitan Undang-undang dan Kriminologi dan / atau Bahasa Belanda dan Bahasa Belanda atau kursus Sejarah Belanda di VU (3 kredit setiap satu) Kajian Kebudayaan

 • CU 211 - Dialog Perbezaan (Kejatuhan, Musim Semi)

Bahasa Dutch

 • DU 101 - Bahasa dan Budaya Belanda (Kejatuhan, Musim Semi)

Undang-undang

 • PO / LW 350 - Isu Utama dalam Undang-undang dan Masyarakat: Satu Konteks Perbandingan (Kejatuhan, Musim Semi)

Sains Politik

 • PO / LW 350 - Isu Utama dalam Undang-undang dan Masyarakat: Satu Konteks Perbandingan (Kejatuhan, Musim Semi)

Mengenai Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

VU yang diasaskan pada tahun 1880, mendaftarkan kira-kira 25,000 pelajar, dan menawarkan kursus di sebelas fakulti yang meliputi bidang seni dan sains, dan bangga dengan gaya pengajaran yang sangat pelajar. VU terletak di kampus (tidak seperti kebanyakan universiti bandar raya Eropah), di luar pusat Amsterdam, berhampiran dengan daerah perniagaan di Amsterdam Selatan. Pada mulanya ditubuhkan sebagai institusi pendidikan tinggi yang berasingan dari gereja atau negeri, hari ini VU mengambil warisan ini dengan serius. Pelajar akan merasa selesa di kampus, dan boleh mengakses banyak sumber yang ada, termasuk bangunan dan infrastruktur moden, Pusat Kebudayaan Griffioen, kedai, kafe, dan perpustakaan yang luas. VU mempunyai persekitaran antarabangsa yang kuat; matlamatnya adalah untuk mempunyai satu daripada empat pelajar dalam program berbahasa Inggerisnya menjadi pelajar antarabangsa.

Lawatan Berkaitan Kursus

Lawatan yang berkaitan dengan kursus adalah perjalanan akademik yang berkaitan dengan kursus. Mereka dianjurkan untuk melengkapi kursus IES Abroad dan menyumbang kepada pengetahuan umum kebudayaan Belanda dan masyarakat / Penyertaan didasarkan pada pendaftaran kursus. Contoh lepas termasuk:

 • Lawatan ke mahkamah jenayah Amsterdam untuk membandingkan dan membezakan perbuatan sebuah mahkamah jenayah Belanda vs mahkamah AS
 • Lawatan ke Mahkamah Keadilan Antarabangsa di The Hague untuk menghadiri kes
 • Penyertaan di mahkamah rayuan

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Amsterdam, ia akan berasa seperti di rumah.

Apartmen Pelajar Pelajar

Menginap di bilik tunggal dalam suite apartmen jantina bercampur dengan lima pelajar lain. Anda berkongsi dapur, bilik mandi, dan ruang tamu. Terletak di Amsterdam Selatan, hanya lima minit dari bangunan akademik VU. Tiada makanan dimasukkan.

Dewan Kediaman Pelajar

Tinggal di bilik tunggal dengan bilik mandi peribadi. Anda berkongsi dapur dengan pelajar lain di atas lantai anda. Tiada makanan dimasukkan. Bangunan ini mempunyai penerimaan tetamu 24-jam dan gim. Bilik-bilik tunggal membawa kos tambahan.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Orientasi kami memperkenalkan anda kepada kakitangan IES Abroad Amsterdam, rakan-rakan pelajar anda, dan bandar Amsterdam. Topik seperti akademik, perumahan, pengangkutan, dan kesihatan dan keselamatan dilindungi pada masa ini. Anda turut mengambil bahagian dalam orientasi VU untuk mengenali kakitangan dan kemudahan VU, dan mempunyai pilihan untuk menyertai orientasi Rangkaian Pelajar Eropah (ESN) untuk pelajar antarabangsa, yang dipimpin oleh pelajar Belanda. Di samping itu, CORE ™, Orientasi Komprehensif IES Abroad

Aktiviti ko-kurikulum

Nyatakan semula cara hidup anda dan belajar di Amsterdam melalui acara kebudayaan, seperti:

 • Melihat kincir angin di Zaanse Schans
 • Mengunjungi pasar keju di Alkmaar, diikuti dengan kano di kanal Alkmaar
 • Melawat taman tulip Keukenhof (hanya musim bunga)
 • Melawat Taman Negara Hoge Veluwe
 • Berbasikal ke Volendam dan Marken
 • Meneroka Muerslot istana zaman pertengahan

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 3.0 IPK atau lebih baik pada skala 4.0
 • Kedudukan Junior atau kanan apabila program bermula
 • Keputusan kemasukan akhir terletak pada VU University Amsterdam (VU)
 • IES Abroad tidak akan mengkaji Undang-Undang

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Warganegara Amerika yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan warganegara visa untuk memasuki Belanda. Selepas kemasukan, anda akan menerima lebih banyak maklumat mengenai mendapatkan permit kediaman yang diperlukan di tapak dan sebarang bayaran yang berkaitan. Warga bukan AS mungkin dikehendaki untuk mendapatkan visa sebelum ketibaan.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 14,855
 • Perumahan: $ 4,815
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 19,900

Tahun akademik

 • Tuisyen: $ 26,725
 • Perumahan: $ 9,630
 • Insurans: $ 455
 • Jumlah: $ 36,810

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
 • Belanda
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini May 20, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 28, 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
19,900 USD
Kos program Fall 2018
Locations
Belanda - Amsterdam, North Holland
Tarikh mula : Jan. 28, 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Mei 31, 2019
Dates
Jan. 28, 2019
Belanda - Amsterdam, North Holland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Mei 31, 2019