Read the Official Description

Pada tahun 2013, Antai College Ekonomi dan Pengurusan, Universiti Jiao Tong Shanghai, menubuhkan Program Summer Global Antai (AGSP) untuk memenuhi keperluan yang semakin meningkat untuk membantu pelajar antarabangsa memahami China dari perspektif perniagaan. AGSP adalah program musim panas tiga minggu panjang, kredit-penganugerahan, diajar dalam bahasa Inggeris memberi tumpuan kepada perniagaan Pembelajaran dan Kebudayaan di China. Kira-kira 100 pelajar dari lebih 20 buah negara menyertai setiap kohort. Program memegang dua sesi berasingan pada bulan Mei dan Julai setiap tahun, untuk sepadan dengan kalendar musim panas-break di sekolah-sekolah yang berbeza.

Peserta akan mendapat pemahaman yang mendalam tentang ekonomi China dan budaya dengan kursus dalam kelas, lawatan syarikat, acara sosial dan lawatan. Di samping mempunyai fakulti yang mengajar di sekolah-sekolah perniagaan terkemuka di seluruh dunia, program musim panas menampilkan sesi diajar oleh orang eksekutif termasuk pakar kanan pengetahuan MNC top-jenama, eksekutif syarikat China berjaya, pengasas syarikat start-up dan sebagainya.

aktiviti keasyikan budaya juga merupakan kemuncak program. Dalam program itu, kita akan aturkan out-of-bandar lawatan, pertunjukan akrobatik, pelayaran sungai, teh-membuat, amalan Zen, pemodelan periuk, kelas masakan Cina dan lain-lain

Program ini menawarkan dua trek: trek ijazah dan trek siswazah. Trek ijazah bertujuan untuk membiasakan pelajar dengan sejarah Cina, budaya, dasar dan persekitaran perniagaan, manakala graduan trek tumpuan kepada membangunkan visi dan keupayaan untuk menjalankan perniagaan di China pelajar.

Struktur kurikulum

Diiktiraf sebagai salah satu sekolah perniagaan terkemuka China, Antai College Ekonomi & Pengurusan berpengalaman dalam mereka bentuk kurikulum komponen akademik kaya digabungkan dengan amalan rendaman perniagaan dunia sebenar. Selain pengajaran bilik darjah, ini program sekolah musim panas mempunyai lawatan lapangan syarikat, sesi speaker eksekutif, acara kebudayaan dan sosial yang unik.

komponen akademik

sesi akademik Inspirational menampilkan fakulti yang berkelayakan tinggi dan pakar-pakar yang terkenal di dunia. aktiviti pasukan yang mencabar tetapi ganjaran untuk mengasah kemahiran kepimpinan anda dan komunikasi abilities.Develop asas yang kukuh dalam perniagaan dan pengurusan thinking.Chinese latihan bahasa bersepadu.

pengalaman korporat

lawatan eksklusif untuk syarikat-syarikat terkemuka dalam pelbagai industri dan seluruh jenis syarikat .Lectures (MNC, usaha sama, SOE) oleh eksekutif industri dan pakar-pakar terkemuka dalam bidang masing-masing.

Aktiviti-aktiviti kebudayaan dan sosial

acara sosial mempunyai ciri-ciri budaya dan lawatan Cina dengan mercu tanda terkenal di salah satu bandar yang paling menarik dalam world.Acquire tangan pertama memahami budaya Cina.

Permohonan

Siapa yang patut memohon:

  • Terbuka kepada mahasiswa dan siswazah pelajar dari seluruh dunia.
  • lulusan perguruan tinggi baru-baru ini dan profesional yang berminat untuk belajar budaya dan perniagaan dinamik Cina di China juga dialu-alukan untuk memohon.
  • Peserta dikehendaki sekurang-kurangnya 18 tahun.
Program taught in:
English
This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
2,100 USD
berdasarkan pertukaran. $ 3680 bukan pertukaran berasaskan.
By locations
By date
Start Date
Julai 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date