Anugerah Yayasan dalam Teologi, Kementerian dan Misi

Umum

Penerangan Program

Kursus paruh waktu satu tahun ini direka khas untuk mereka yang belum belajar di peringkat universiti sebelum ini. Ia telah disahkan oleh Durham University sebagai sebahagian dari skim Anugerah Biasa dan merupakan pengenalan tahap 4 kepada kursus ijazah dalam teologi, kementerian, dan misi.

Kami tahu bahawa ramai pelajar berpotensi mempunyai latar belakang akademik yang sedikit atau tidak dan mencari kursus yang boleh diakses dan menarik. Dalam Anugerah ini, kami memastikan bahawa kata kunci dan konsep dijelaskan, dan tidak ada pembelajaran teologi yang terdahulu.

Semua bahan pembelajaran disediakan dalam talian, jadi sesetengah kemahiran TI diperlukan. Anda akan bekerjasama dengan tutor peribadi anda dan mempunyai peluang untuk berbincang dengan pelajar lain melalui internet, jadi mungkin untuk melakukan kursus ini di mana saja di dunia pada satu masa dan masa yang sesuai dengan anda. Juga, bergantung kepada bilangan kursus, kami akan menawarkan beberapa sesi pengajian sama ada pada waktu petang atau pada hujung minggu bagi mereka yang boleh hadir - ini bukan keperluan tetapi peluang untuk meningkatkan pembelajaran anda.

Apabila selesai, pelajar boleh membuat keputusan untuk maju ke Sijil HE atau Diploma HE dan akhirnya BA (Hons). Anugerah ini sesuai untuk mereka yang ingin mula menerokai teologi Kristian sebagai mata pelajaran akademik yang diterapkan secara langsung kepada kehidupan.

Jika anda ingin membincangkan kandungan atau kesesuaian kursus ini, sila hubungi Revd Dr. John Tomlinson, Pengarah Pengajian.

Modul Anugerah Yayasan

Untuk Anugerah Yayasan, anda akan mengkaji tiga modul. Modul teras dalam Pengajian Alkitabiah dan Kementerian dan Misi dalam Konteks adalah perkenalan asas kepada kepercayaan dan amalan Kristian utama. Anda akan diperkenalkan kepada tafsiran ilmiah ilmiah dan mengalami bagaimana teks berkaitan dengan kehidupan sezaman. Anda akan meneliti komuniti atau jemaah dan merenungkan pengalaman dan amalan misi dalam konteks. Anda kemudian boleh memilih modul mengenai Doktrin Kristian atau Pembangunan Manusia, belajar untuk secara kritis menghubungkan konsep-konsep moden kepada tradisi Kristian.

Penilaian ini berbeza-beza mengikut modul dan termasuk tugas, penciptaan sumber, refleksi, dan portfolio. Tutor peribadi anda akan membantu anda mempersiapkan diri untuk ini dan memberikan nasihat tentang cara untuk membangunkan pembelajaran anda. Setiap modul akan ditandakan dan menyumbang kepada tanda keseluruhan untuk Anugerah.

Sila hubungi kami jika anda memerlukan lebih banyak maklumat mengenai modul atau penilaian.

Cara memohon

Permohonan kemasukan ke kursus ini diterima pada bila-bila masa, tetapi kami mendaftarkan pelajar baru pada musim luruh setiap tahun. Kelayakan yang diperlukan sebelum ini termasuk 1 A-Level atau pengalaman hidup bersamaan atau sesuai. Selepas permohonan anda diterima, anda akan diperuntukkan tutor yang akan membimbing anda melalui pengajian anda. Juga, anda akan mempunyai akses ke laman Moodle dalam talian kami dengan bahan kajian, forum, borang maklumbalas dan butiran mengenai penilaian untuk setiap modul. Cukup lengkapkan borang permohonan dan kembalikan melalui e-mel kepada registry@stjohns-nottm.ac.uk.

Sebagai sebahagian daripada proses permohonan pelajar luar negara perlu membekalkan bukti bahawa sebarang kajian / pendidikan luar negeri terdahulu adalah setanding dengan kelayakan UK. Ini boleh dilakukan melalui NARIC href = "https://www.naric.org.uk/naric/Individuals/Default.aspx

NARIC juga boleh memberikan bukti Penilaian Bahasa Inggeris yang merupakan keperluan Durham University bagi sesiapa sahaja yang bahasa pertamanya bukan Bahasa Inggeris. Keperluan untuk program sarjana dan pasca siswazah href = "https://www.dur.ac.uk/learningandteaching.handbook/1/3/3/1/

Bayaran 2018/19

Kami menjaga kos kami berdaya saing kerana kami mahukan ramai untuk mengakses semua kursus kami. Pada 2018/19 yuran tahunan untuk Anugerah Yayasan adalah £ 1860. Ini meliputi tutor jarak jauh anda, mana-mana kelas atau kumpulan, bahan dalam talian dan pengesahan universiti.

Kami menawarkan diskaun 5% kepada semua orang yang memohon dan membayar yuran tahunan pada 31 Ogos. Ini mengurangkan yuran tahunan dari £ 1860 hingga £ 1767.

Bagi mereka yang mempunyai bajet yang lebih ketat, kami menawarkan bayaran secara ansuran. Untuk Anugerah Yayasan, anda akan membayar £ 620 pada 31 Ogos, £ 620 pada 31 Disember dan £ 620 pada 31 Mac.

Malangnya, kami tidak dapat menawarkan bayaran balik jika anda meninggalkan kursus sepanjang tahun. Walau bagaimanapun, adalah mungkin dalam keadaan khas untuk berehat dari pelajaran anda, tertakluk kepada yuran penangguhan sebanyak £ 80, dan kembali ke kursus pada tahun berikutnya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our vision here at St John’s is to equip Christians for mission in a world of change. For more than 150 years we’ve pioneered innovation in ministerial training, and we continue to form disciples for ... Baca lebih lanjut

Our vision here at St John’s is to equip Christians for mission in a world of change. For more than 150 years we’ve pioneered innovation in ministerial training, and we continue to form disciples for front-line leadership through programmes that are context-based, integrated and relevant. Baca Ringkas