Baca keterangan rasmi

Anugerah ini membolehkan individu membangunkan pemahaman teori, di samping kebolehan praktikal pelbagai disiplin perniagaan di semua peringkat struktur perniagaan. Anugerah ini sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin meluaskan pemahaman mereka tentang perniagaan secara keseluruhan atau mereka yang ingin membangun kemahiran tempat kerja tertentu.

Kajian Perakaunan dan Kewangan adalah pilihan yang popular untuk pelajar yang ingin bergerak terus ke dalam kerjaya dalam bidang perakaunan profesional serta mereka yang cita-citanya terletak dalam pengurusan perniagaan yang lebih luas. Melalui pengambilalihan kemahiran quantitative, computational dan analitik mampatan, anda akan diletakkan dan berkelayakan untuk meneruskan kelayakan khusus dan profesional atau mengambil langkah pertama dalam kerjaya atau kerjaya perakaunan anda.

Ringkasan unit yang sedang dikaji

Perisian Akaun Berkomputer (Sage) membolehkan peserta didik menjalankan aspek operasi harian akaun berkomputer. Ini termasuk pemprosesan transaksi perakaunan, menghasilkan dokumentasi pelanggan dan pembekal dan menghasilkan laporan seperti analisis pemiutang yang dipersetujui dan ringkasan buku hari jualan untuk tujuan pengurusan.

Kewangan Perniagaan sesuai untuk mereka yang mempunyai kelayakan asas dalam bilangan yang ingin maju ke peringkat penyeliaan dalam pelbagai organisasi. Kelayakan ini juga boleh digunakan sebagai asas untuk pendidikan lanjut dalam perakaunan dan pengurusan.

Untuk mendapatkan kelayakan ini, anda mesti melengkapkan pelbagai unit mandatori dan pilihan, termasuk:

  • Ketahui Bagaimana Menyediakan Belanjawan
  • Penyimpangan Anggaran dan Variasi
  • Memahami Tahu Bagaimana Perniagaan Boleh Menjaga Kecairan

Penyimpanan dan Akaun Buku adalah untuk terus membangunkan amalan penyimpanan buku pengenalan, menyesuaikan akaun lejar untuk mengambil kira aktiviti pada tarikh baki percubaan yang menjejaskan pengeluaran akaun dagangan, keuntungan dan kerugian yang tepat dan kunci kira-kira. Calon akan:

  • Semak dan perbetulkan kesilapan yang timbul daripada catatan yang tidak tepat / tidak lengkap / hilang dalam buku lejar dan hari.
  • Menyediakan penyusutan aset tetap menggunakan akaun pendahulunya.
  • Akaun untuk akruan, bayaran terdahulu, hutang lapuk dan menyediakan hutang ragu.
  • Sediakan akaun individu dalam pembelian dan pengedaran jualan.
  • Sediakan akaun kawalan lejar pembelian dan akaun kawalan lejar jualan.
  • Lengkapkan imbangan percubaan yang dilanjutkan.

Terma pembayaran

Deposit 100 euro

Ansuran bulanan sebanyak € 150

Peperiksaan dalaman yang termasuk dalam harga menentang jika diperlukan pada caj € 45 setiap subjek.

Pengajaran

Pelajaran dua kali atau sekali seminggu.

Selasa dan Rabu antara 5.30 malam hingga 8:00 malam.

Syarat kemasukan

Tidak ada syarat kemasukan rasmi untuk calon yang melakukan kelayakan ini tetapi pengetahuan asas bahasa Inggeris adalah wajib. Dalam kursus ini, calon mempunyai pilihan dan peluang untuk duduk di City

Yuran Kursus € 850

83, Mannarino Road,
Birkirkara BKR 9084
Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Learnkey Training Institute »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Price
- Deposit 100 euro. Ansuran bulanan sebanyak € 150. Dalam ujian rumah termasuk dalam harga, menentang jika diperlukan pada caj € 45 setiap subjek.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date