Arles Summer - Kajian di Provence

Umum

36 lokasi tersedia

Penerangan Program

arles

Gambaran keseluruhan

Pekan Provençal yang menawan, dengan arena Roman berusia 2,000 tahun di pusatnya, terkenal dengan seni bina yang indah dan hubungannya dengan Van Gogh, Gauguin, Cézanne, dan Picasso. Banyak perarakan tarian, muzik, fotografi, teater, dan festival cerita rakyat berlaku di dalam dan di sekitar bandar sepanjang musim panas, menjadikannya lokasi yang meriah untuk kajian musim panas di Perancis.

Anda akan melibatkan diri dalam kajian bahasa Perancis dan budaya wilayah Midi di Perancis. Sempadan program ini adalah makan tengah hari bahasa yang berlangsung di restoran tempatan, di mana anda mengamalkan Perancis anda dengan profesor dan kakitangan IES Abroad sambil menikmati masakan Provence yang indah. Hari Jumaat dikhaskan untuk aktiviti dan lawatan yang berkaitan dengan kursus, seperti kelas memasak, konsert di Arènes d'Arles, lawatan berjalan kaki Van Gogh, bengkel teater, dan banyak lagi.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Arles
 • Bandar: Arles
 • Negara: Perancis
 • Kredit Program: 6 kredit
 • Bahasa arahan: Perancis
 • Prasyarat Bahasa: 4 atau lebih semester Bahasa Perancis peringkat kolej

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Summer 2018

18 Jun - 28 Julai

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

Tarikh tutup permohonan telah berlalu

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin-termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Kami menawarkan kursus unik yang menerokai Bahasa Perancis dan topik lain melalui pendekatan mendalam dan tangan. Profesor bertaraf dunia kami meningkatkan pengalaman akademik anda dan memberi anda perspektif baru setiap hari dalam kelas. Anda mendaftar dalam pilihan dua kursus untuk sejumlah 6 kredit. Disiplin telah termasuk:

 • Bahasa Perancis
 • Sejarah Fotografi
 • Sejarah Teater
 • Sosiologi

Kursus

Ini adalah senarai tawaran kursus yang dirancang. Selepas anda diterima, anda akan melihat senarai tawaran kursus terakhir dalam akaun MySpaceabroad anda.

Bahasa Perancis

FR 301 - Topik Dalam Tatabahasa Dan Budaya Perancis Lanjutan (Musim Panas)

Fotografi

PG 320 - Sejarah Fotografi Di Perancis (Musim Panas)

Sosiologi

SO 325 - Komuniti Imigran Perancis Dalam Abad ke-20th (Musim Panas)

Seni Teater

TH 312 - Sejarah Teater Perancis (Musim Panas)

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Arles, ia akan berasa seperti di rumah.

Homestay

Selepas orientasi, anda tinggal bersama keluarga tempatan di homestay. Keluarga hos menyediakan sarapan pagi setiap hari dan makan malam tiga kali seminggu. IES Abroad menyediakan tiga makan tengah hari bahasa dengan fakulti dan kakitangan setiap minggu.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Anda tinggal di sebuah hotel tempatan semasa orientasi dua hari di rantau Camargue di luar Arles. Anda juga mengambil lawatan lapangan petang ke Alpilles-julat gunung kecil di selatan Perancis.

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di rumah homeschool anda
 • 2.5 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 2.5 akan dipertimbangkan mengikut kes demi kes)
 • 4 semester Perancis peringkat kolej atau setaraf
 • Mendaftar dalam kursus bahasa Perancis dalam tahun sebelum tarikh permulaan program
 • Pelajar siswazah dan pelajar pendidikan yang berterusan digalakkan untuk memohon

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Warganegara Amerika yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan visa untuk masuk atau belajar di Perancis. Warganegara bukan Amerika Syarikat diperlukan untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 5,945
 • Perumahan: $ 1,680
 • Insurans: $ 135
 • Jumlah: $ 7,760

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Satu pasukan yang sangat bertanggungjawab yang akan menggerakkan dunia anda. Semua yang kita lakukan adalah tentang IES Luar Negara pelajar. pasukan mendalam ghairah kami kajian profesional di luar ... Baca lebih lanjut

Chicago , Amsterdam , Arles , Auckland , Barcelona , Beijing , Berlin , Buenos Aires , Cape Town , Christchurch , Dublin , Freiburg , Granada , London , Madrid , Milan , Nagoya , Nantes , New York , Nice , Paris , Oxford , Quito , Rabat , Rom , Salamanca , Santiago , Shanghai , Siena , Sydney , Tokyo , Puerto Ayora , Vienna , Hong Kong , Puerto Baquerizo Moreno , Cambridge + 35 Lagi Kurang