Arah Art (Arah Kreatif) Program Kreatif Prestasi Tinggi

Barcelona School of Creativity

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Arah Art (Arah Kreatif) Program Kreatif Prestasi Tinggi

Barcelona School of Creativity

CREATIVO03

Pengiklanan memasuki melalui mata. Imej, jenama atau poster adalah serangan pertama pada pengguna untuk mendapatkan perhatian mereka dan menangkap minat mereka, bahkan sebelum mesej itu sendiri. Dan mereka berada di tangan pengarah seni.

Bernbach berkata pengiklanan bukan sains tetapi seni. Dan anda akan menjadi pengarah.

HURAIAN PROGRAM

Pengarah seni adalah bertanggungjawab untuk kreativiti sebagai salinannya. Oleh itu, sebagai tambahan kepada pembelajaran kreativiti, anda akan mempelajari estetika, reka bentuk grafik, reka bentuk editorial, ilustrasi, dunia percetakan, fotografi, panggung wayang, fesyen, trend kreatif, teknologi baru ... Dan anda akan membuat buku yang menunjukkan anda telah belajar.

Tempoh Program adalah satu tahun akademik: tiga suku, empat jam sehari dari Isnin hingga Khamis, walaupun, dalam semua keselamatan, latihan anda, buku anda dan masa depan anda akan memerlukan lebih banyak jam.

AGENDA PROGRAM

DESIGN GRAPHIC

Reka bentuk grafis adalah pada asas arah seni. Garis, bentuk, warna, keseimbangan, irama, tipografi dan kaligrafi, imej, jenama ... adalah asas di mana tindakan komunikasi dibuat. Bersedia untuk bekerja di reka bentuk editor, papan tanda, penjenamaan, identiti korporat atau pembungkusan sehingga anda dapat menguasai mereka ... dan nikmatilah mereka.

SEMUA KANDUNGAN:

Elemen reka bentuk - Fasa projek grafik - Penjenamaan - Pautan antara imej dan teks - Reka bentuk tipografi - Pembungkusan - Teori warna - Papan tanda dan berdiri - Reka bentuk format besar - Komposisi dan susun atur brosur - Cara memilih sistem percetakan terbaik - Belajar dari tuan reka bentuk grafik - Mengenai citarasa terdapat banyak tulisan - ...

LANGSUNG ART

Tugas-tugas pengarah seni apabila membuat dan menghasilkan kempen dalam audiovisual, grafik atau media digital adalah begitu banyak, begitu rumit dan sangat bervariasi, bahawa subjek ini menjanjikan menjadi marathon pecut yang sahih. Media tradisional, pemasaran langsung, media digital ... dari tempat yang paling menakjubkan kepada spanduk yang paling bijak, campur tangan pengarah seni adalah asas.

SEMUA KANDUNGAN:

Pengarah seni dalam tangkapan - Ketahui cara membuat papan menembak - Seni untuk Apl - Format khas dalam akhbar - Perbalahan untuk mempertahankan kerja anda - Buzoneo - Papan tanda luar - Sepanduk bukan iklan kecil - Pengiklanan di titik jualan - Memutuskan dalam pemutus - Adaptasi kepada format dan sokongan yang berbeza - Promosi dan penghantaran langsung - ...

NO NETWORK

Sekiranya anda belum jelas, tugas utama kreatif bukanlah untuk dilakukan: ia berfikir. Dan untuk memberitahu idea anda, anda tidak memerlukan komputer. Komputer ini hanya alat, dan alat tidak dapat membahayakannya. Jadi, bersiaplah untuk memanjat langkah dalam kreativiti anda dan cabut plag. Lukis, memanipulasi, potong dan tampal, fotokopi, cari, model, kekacauan ... hanya beberapa perkara yang perlu anda lakukan untuk mendapatkannya.

SEMUA KANDUNGAN:

Pensil

PHOTOGRAFI, REALISASI DAN PENGELUARAN

Alat dan disiplin yang perlu diketahui oleh pengarah seni dan menguasai induk setiap hari. Anda perlu tahu bagaimana menggunakan semua jenis program, ada pengetahuan mengenai fotografi, pasca produksi, filem, teknik percetakan, ... Dan semakin, teknologi baru, platform dan juga pengaturcaraan. Pengetahuan tidak berlaku, tetapi ia akan mengambil masa yang lama.

SEMUA KANDUNGAN:

Video dan foto: dari pengarah seni kepada pengarah fotografi - Ruédalo tú - Pengeluaran grafik - Membuat dan memeriksa asal - Pengeluaran digital: dari wireframe hingga produk akhir - Proses pengeluaran tempat: agensi, pengeluar dan pengeluar - Video mudah alih - Projek teknologi dan apa yang dilakukan pengarah seni dalam semua ini? -

BENGKEL KEMAJUAN DAN PENYEDIAAN BUKU

Buku, portfolio, gegelung, folder, reel, demo ... apa sahaja yang anda panggil, itu adalah perkara yang paling penting yang perlu anda lakukan jika anda ingin mencari pekerjaan di agensi pengiklanan. Masa telah mula bekerja dengan pasangan anda mengenai idea, pengumuman dan kempen. Produk dan taklimat yang sebenar menanti anda, tuntutan profesional dan, di atas semua, banyak jam tangan di tangan bekerja dengan pengarah seni.

SEMUA KANDUNGAN:

Format terbaik - Pemilihan keping - Kempen bersepadu - Bagaimana untuk membentangkan idea yang rumit - Penciptaan kes-kes video - Kesilapan biasa - Carta Penjelasan - Wawancara - Cara menghubungi - Media dan sokongan yang disyorkan - Buku dupla ...

BENGKEL INOVASI CREATIVE

Teknologi telah mengubah kehidupan kita selamanya dengan mempengaruhi budaya, ekonomi, perhubungan atau komunikasi. Dan tentu saja, dalam pengiklanan. Di bengkel ini, anda akan memahami dan menguasai media, teknologi dan format baru. Anda akan membuat kempen praktikal menggunakan teknologi seperti Arduino, Realiti Maya, percetakan 3D atau permainan video. Tiada halangan kepada kreativiti baru. Dan anda, bekerjasama dengan rakan kreatif anda, mempunyai banyak sesi di hadapan untuk membuktikannya.

SEMUA KANDUNGAN:

Reka bentuk Berpikir dan inovasi produk - Bengkel dan teknologi kreatif Arduino - Bereksperimen dengan realiti maya - Kempen mudah alih: menghasilkan aplikasi berguna dan kreatif untuk jenama - Kandungan Viral dan "camilan" - Percetakan 3D: membentuk idea anda - Mewujudkan videogame yang ingin dihasilkan oleh jenama dan orang mahu mainkan - Kempen Transmedia - Pemasangan kreatif: pemasaran gerila dengan kesan "wow" - Bolehkah perisian menjadi idea kempen?

This school offers programs in:
  • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
10,500 EUR
Diskaun dan pembiayaan
Locations
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat