Associate Talian Muda Sastera

Welch College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Associate Talian Muda Sastera

Welch College

Associate Talian Muda Sastera

Program dua tahun itu, pertama, untuk pelajar yang ingin beberapa kajian dalam rangka kerja alkitabiah tetapi merancang untuk meneruskan utama kolej tidak ditawarkan di Welch College. Ia menyediakan asas yang kukuh kajian Alkitab ditambah dengan teras pendidikan am yang perlu menyediakan asas yang baik untuk memindahkan ke kolej lain.

Kedua, beberapa pelajar yang merasakan ada panggilan untuk perkhidmatan Kristian sepenuh masa dan tidak ingin ijazah kolej empat tahun masih ingin menghadiri Kolej Bible demi pengetahuan alkitabiah umum dan pertumbuhan rohani peribadi. Bagi pelajar itu, program ini menyediakan asas yang baik untuk umum, meletakkan kementerian dalam sebuah gereja tempatan.

Bersekutu Muda Sastera boleh diperolehi sepenuhnya dalam talian.

Semua graduan program ini akan dapat:

  • membangunkan kefahaman luas ajaran Alkitab, dicerminkan dalam watak Kristian dan pandangan dunia Kristian;
  • kompeten dalam asas membaca, menulis dan bertutur;
  • mengembangkan kemahiran asas dalam hubungan peribadi dan sosial

KEPERLUAN

62 jam, dengan purata C (2,0 gpa) dalam semua komponen tahap dan keseluruhan.

PENGAJIAN TEOLOGI 14 JAM
BIB 1100 Pengenalan kepada Kajian Alkitab 2
BIB 1250 Evangelism & Pemuridan 2
BIB 1011 OT Survey: Undang-undang dan Sejarah 3
BIB 2062 NT Survey: Injil & Akta 2
BIB 1031 NT Survey: Surat-surat & Wahyu 2
BIB 2032 OT Survey: Puisi & Prophecy 2
SENI DAN SAINS 48 JAM
ENG 1011 Basic English Grammar, Penggunaan, dan Komposisi Saya 3
ENG 1022 Basic English Grammar, Penggunaan, dan Komposisi II 3
ENG 2111 Masterpieces of World Literature Saya 3
ENG 2122 Masterpieces of World Literature II 3
1011 Sejarah HIS of Western Civilization Saya 3
1022 Sejarah HIS of Western Civilization II 3
MUS 1002 Pengenalan tentang Muzik dan Penghargaan 3
PHE 2100 Kesihatan Sepanjang Hayat 2
PHE XXX Aktiviti Elektif 1
MAT 1101 College Algebra 3
SPE 1000 Asas Pertuturan 3
SCI 2204/14 Physical Science Survey / Lab 4
SSC 3101 Perkahwinan dan Keluarga 3
IDS 1001 Kepimpinan dan Calling: Pembangunan Peribadi 2
IDS 2001 Kepimpinan dan Calling: Prinsip Kepimpinan 2
IDS 1902 agama Kristian, Kebudayaan, dan Pandangan Dunia: Pengenalan 2
Elektif 5
SSC 1000 Orientasi talian * PRASYARAT Audit

Kursus Teras sampel

BIB 1100. PENGANTAR PENGAJIAN ALKITABIAH - Memberi pengenalan asas kepada prinsip-prinsip asas untuk kajian Alkitab. Kursus ini mengkaji doktrin inspirasi dan canon dan membincangkan prinsip-prinsip tafsiran Alkitab serta penghantaran dan terjemahan teks Alkitab. Ia juga menyediakan maklumat latar belakang Alkitab perlu bagi pelajar termasuk geografi, kronologi, sejarah, budaya, dan pembangunan doktrin.

BIB 1250. Dan Discipleship - Kajian Alkitab perkara asas kehidupan Kristian, yang direka untuk membantu pelajar memahami apa yang dimaksudkan dengan menjadi murid Kristus, dengan perhatian utama diberikan kepada perkara-perkara seperti ketulenan, kos, dan ganjaran pemuridan. masa besar dibelanjakan membincangkan kaedah, mesej, dan cara penginjilan peribadi, termasuk hafalan ayat-ayat Alkitab yang berguna dan perhatian kepada kesilapan biasa dan masalah yang dihadapi oleh jiwa-pemenang. topik utama yang lain termasuk penukaran murid itu, kerohanian, ibadah, integriti, ucapan, kehidupan pemikiran, pengawasan, dan saksi. IDS 1001. KEPIMPINAN DAN PANGGILAN: PEMBANGUNAN DIRI - Kursus ini akan meneroka sambungan kebaikan Christian dengan penanaman kepimpinan yang bertanggungjawab. Penekanan akan diberikan kepada topik-topik seperti pembelajaran sepanjang hayat, pembentukan rohani, pengurusan diri (termasuk, contohnya, pengurusan masa dan pengurusan kewangan peribadi), penyelesaian masalah, dan etiquitte peribadi dan profesional. IDS 1902 AGAMA KRISTIAN, KEBUDAYAAN, dan pandangan dunia - Kursus ini akan memberi tumpuan kepada alat-alat yang kritikal dan pengetahuan yang diperlukan untuk membentuk suatu pandangan asas Kristian untuk kepimpinan Kristian di dunia kontemporari. Setiap kursus akan meliputi topik yang sama tetapi pada tahap asas, pertengahan dan lanjutan, termasuk mata pelajaran seperti hubungan gereja dan budaya; apologetik budaya; apologetik untuk saksi; kemodenan dan postmodernity; pengertian Kristian dalam seni, hiburan, dan produk budaya lain, termasuk budaya popular; kerja, masa lapang, dan sukan; manfaat dan had sains dan teknologi; isu-isu bioetika kontemporari; penjagaan ciptaan itu; penglibatan dalam kehidupan awam dan sivik; dan pemikiran ekonomi. NOTA: Kursus dalam talian direka untuk pelajar bukan tradisional, orang dewasa. Ini bermakna bahawa pemohon mestilah berumur sekurang-kurangnya 23 tahun. pelajar di bawah umur boleh mengemukakan rayuan bertulis untuk pengecualian untuk mengambil kursus dalam talian. Rayuan adalah berdasarkan kepada keadaan peringan seperti masalah yang berkaitan dengan kesihatan (pelajar atau ahli keluarga untuk siapa pelajar adalah sementara), kurang upaya fizikal yang menghalang pendaftaran tradisional, atau kewajipan perkhidmatan tentera yang menghalang pendaftaran tradisional. Rayuan yang diberikan atas sebab-sebab tersebut boleh menyebabkan pelajar yang dibenarkan mendaftarkan diri di satu atau dua kursus dan penilaian berkala kemajuan. rayuan bertulis perlu dikemukakan kepada Provost di gketteman@welch.edu atau oleh US Mail kepada: Provost College Welch 3606 West End Avenue Nashville, TN 37205

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Online
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
62 
Price
Harga
348 USD
Locations
Amerika Syarikat - Nashville, Tennessee
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Nashville, Tennessee
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat