Filter
Associate of Arts
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Associate of Arts dalam Pengajian Alam Sekitar 2020

Ahli Bersekutu Muda Sastera adalah batu loncatan kepada ramai pelajar. Selepas memberi tumpuan kepada bidang pengajian selama dua tahun di kolej vokasional, teknikal, atau masyarakat, pelajar boleh pergi ke mencari kerjaya yang lebih baik atau memperoleh ijazah yang lebih tinggi.

Matlamat program pengajian alam sekitar termasuk mencari jalan untuk meningkatkan kecekapan tenaga, mengurangkan pencemaran, meningkatkan kesedaran alam sekitar dan menggalakkan penggunaan tenaga alternatif. Fokus utama untuk pelajar adalah untuk belajar bagaimana untuk menilai dan menyelesaikan masalah alam sekitar.

 

Associate of Arts dalam Pengajian Alam Sekitar

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengajian Alam Sekitar

Lake Tahoe Community College

Program ijazah Teknologi dan Alam Sekitar Alam Sekitar akan memperkenalkan pelajar kepada komponen biologi dan fizikal sistem alam sekitar, kesan manusia terhadap sistem ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program ijazah Teknologi dan Alam Sekitar Alam Sekitar akan memperkenalkan pelajar kepada komponen biologi dan fizikal sistem alam sekitar, kesan manusia terhadap sistem biologi dan proses dan struktur kimia dan fizikal yang berkaitan dalam persekitaran kita. Pelajar akan mempelajari kemahiran asas dan konsep yang diperlukan untuk eksperimen makmal yang betul dalam Teknologi dan Kemapanan Persekitaran dan bidang pengajian yang berkaitan. Pelajar akan menjadi biasa dengan prosedur asas, protokol, dan kaedah asas.

Bidang teras yang diliputi oleh ijazah adalah sains alam sekitar, biologi, sains fizikal dan bumi, dan kemampanan. Pelajar yang mengikuti bidang ini mempunyai pilihan untuk meneroka pelbagai bidang dalam pengurusan alam sekitar dan pemulihan, pemuliharaan sumber semula jadi dan kemampanan. Banyak kursus menekankan penerokaan dan kajian Lake Tahoe Basin dan kawasan sekitarnya, sebuah makmal semulajadi keindahan dan kekayaan yang luar biasa.... [-]

Amerika Syarikat South Lake Tahoe
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu