Gambaran keseluruhan

Semua ijazah College of the Rockies bersamaan dengan dua tahun pertama ijazah sarjana muda dalam Seni atau Sains. Pelajar perlu merancang dengan teliti untuk memastikan semua syarat ijazah dipenuhi. Penasihat Pendidikan disediakan untuk membantu pelajar dalam merancang pilihan kursus mereka untuk ijazah bersekutu.

Keperluan Am

 1. Kredit enam puluh semester bagi kursus pertama dan kedua.
 2. Gred keseluruhan purata C atau lebih baik dikira ke atas semua kursus yang dihitung ke arah ijazah bersekutu, dengan gred minimum C dalam mana-mana satu kursus.

Definisi

 1. Kursus tahun pertama ditakrifkan sebagai kursus yang telah diberikan kredit pemindahan di peringkat 100 di UBC, SFU, UVic atau UNBC.
 2. Kursus tahun kedua ditakrifkan sebagai satu kursus yang telah diberikan atau kredit transfer tidak ditetapkan di peringkat 200 atau lebih tinggi di UBC, SFU, UVic atau UNBC.
 3. Kursus Seni adalah kursus dalam bidang subjek yang mana terdapat gelar Baccalaureate of Arts di UBC, SFU, UVic atau UNBC. Institusi-institusi ini bertanggungjawab untuk menentukan keperluan kursus Kemanusiaan (termasuk Kreatif dan Persembahan) dan Sains Sosial.
 4. Kursus Sains adalah kursus dalam bidang subjek yang mana terdapat gelaran Baccalaureate of Science atau Baccalaureate of Applied Science di UBC, SFU, UVic atau UNBC.

College of the Rockies menawarkan ijazah bersekutu dalam kedua-dua Seni dan Sains.

ASSOCIATE OF ARTS IGP (AA)

Keperluan Am

60-semester kredit kursus pertama dan kedua tahun. Ini mesti termasuk sekurang-kurangnya 18 kredit dalam Seni pada peringkat kedua yang diambil dalam dua atau lebih bidang pelajaran.

Keperluan Khusus

A. 6 kredit dalam Bahasa Inggeris tahun pertama; dan
B. 9 kredit dalam Sains yang termasuk sekurang-kurangnya:

 • 3 kredit dalam Matematik, atau Sains Komputasi atau Statistik (Kursus statistik yang diajar dalam bidang subjek seperti Perniagaan, Perdagangan, Ekonomi, Psikologi, dll.) Juga boleh digunakan untuk memenuhi keperluan ini);
 • 3 kredit dalam sains makmal, dan

C. 36 kredit dalam Seni yang termasuk:

 • 6 kredit dalam Sains Sosial;
 • 6 kredit dalam Kemanusiaan (termasuk Seni Kreatif dan Persembahan) selain Bahasa Inggeris;
 • 24 kredit tambahan dalam Seni, dan

D. 9 kredit dalam Seni, Sains, atau bidang lain.

BERSEKUTU SENI (AA) -PRE-MAJORS

Pelajar yang melengkapkan program pra-utama Ekonomi dan Perdagangan atau program Pra-utama Kerja Sosial menerima ijazah Associate of Arts. Ini memberi anda jaminan 60 kredit pemindahan di universiti-universiti SM. Jumlah baki kredit yang diperlukan bergantung kepada universiti dan program yang dipilih. Kami mengesyorkan anda bekerjasama dengan Penasihat Pendidikan di kedua-dua Kolej dan pilihan universiti anda.

College of the Rockies mempunyai perjanjian kemasukan ganda di tempat dengan UVIC dan University of Lethbridge untuk kebanyakan program seni dan sains. Dengan permohonan untuk kemasukan dwi, anda menjadi pelajar di kedua College of the Rockies dan sama ada UVIC atau ULeth. Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan satu atau dua tahun di Kolej (bergantung kepada program), anda boleh beralih dengan lancar ke Universiti yang anda pilih untuk menyelesaikan ijazah anda. Kemasukan yang dijamin ke banyak program seni dan sains UVIC juga disediakan untuk pelajar yang tidak memohon untuk masuk ganda.

BERSEKUTU SASTERA (AA) -JOURNALISM / PENULISAN Pathway

Program Pathway AA- Journalism / Writing mengenal pasti Pathway disyorkan untuk dua tahun pertama pengajian ke arah ijazah empat tahun dalam Kewartawanan. Pathway juga memaparkan prasyarat kursus yang sangat disyorkan untuk masuk ke dalam gelaran Bachelor University of Kwantlen Polytechnic of Arts-Creative Writing. Pelajar yang melengkapkan semua keperluan Pathway ini akan memperoleh gelar Associate of College of the Rockies .

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh College of the Rockies »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 23, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date