Gambaran keseluruhan

Program ini direka untuk pelajar yang mempunyai minat aktif dalam masalah alam sekitar. Matlamat program ini adalah untuk menyediakan latar belakang yang kukuh dalam sains, yang membolehkan pelajar menjadi sensitif dan berpengetahuan tentang isu-isu alam sekitar yang kompleks yang dihadapi oleh masyarakat kontemporari. Ia direka untuk menampung minat yang berbeza dan rancangan masa depan pelajar dan sesuai untuk dipindahkan ke program bahagian atas dalam Pengajian Alam Sekitar, Sains Alam Sekitar, Kajian Interdisiplin, Pendidikan, dan kurikulum yang lain.

Graduan Pengajian Alam Sekitar - AS akan menunjukkan:

 • Pengetahuan tentang pelbagai isu alam sekitar dari perspektif yang berbeza-beza,
 • Pengetahuan prinsip-prinsip kimia dan matematik,
 • Keupayaan untuk menjalankan eksperimen saintifik menggunakan kaedah saintifik,
 • Keupayaan untuk bekerja dengan selamat dan berkesan dalam persekitaran makmal dan dalam bidang, dengan menggunakan pelbagai peralatan,
 • Kemahiran berfikir kritis perlu membuat kesimpulan dari data saintifik.

Graduan juga akan:

 • Boleh bercakap dan menulis secara berkesan mengenai isu alam sekitar,
 • Pemindahan ke institusi empat tahun untuk mendapatkan ijazah sarjana muda dalam kajian alam sekitar atau sains alam sekitar.

122502_photo-1487875961445-47a00398c267.jpgJason Blackeye / Unsplash

Keperluan Pendidikan Am

Dalam mengejar pendidikan pasca menengah, pelajar dijangka mendapat penguasaan topik pilihan mereka, sama ada dalam seni liberal, sains, atau salah satu daripada beberapa disiplin profesional. Walau bagaimanapun, ia juga merupakan salah satu tujuan utama pendidikan pasca menengah untuk memperluaskan perspektif pelajar dunia. Ini melibatkan pendedahan kepada idea-idea baru, cabaran kepada sudut pandang yang telah ditetapkan atau sebelum ini, dan pengenalan kepada cara-cara yang tidak dikenali dan menarik untuk melihat dan berurusan dengan pemikiran. Melalui pendedahan ini kepada pendidikan umum yang lebih luas, para pelajar menubuhkan kemahiran yang menyediakan asas untuk kajian dan kerja selanjutnya. Kemahiran sedemikian termasuk pemikiran kritis, analisis hujah, pendekatan metodologi yang sesuai, kepelbagaian dalam pemahaman, penggabungan teknologi, dan tabiat kerja asas. Yayasan semacam itu juga memberikan pelajar satu rangka kerja yang mereka dapat lebih memahami dan menghargai bidang pengajian yang mereka pilih.

Dalam semangat ini, Lembaga Pemegang Amanah SUNY meluluskan keperluan Pendidikan Am pada bulan Disember 1998. Keperluan ini memerlukan sekurang-kurangnya tiga puluh (30) kredit pengajian dalam bidang akademik utama yang berbeza untuk semua pelajar yang lulus dari institusi SUNY dengan ijazah sarjana muda. Untuk itu, SUNY telah membentuk sepuluh Keputusan Pembelajaran Pelajar berikut:

Pembelajaran Hasil 1 Matematik
Pembelajaran Hasil 2 Sains semula jadi
Hasil Pembelajaran 3 Sains Sosial
Hasil Pembelajaran 4 Sejarah Amerika
Pembelajaran Hasil 5 Tamadun Barat
Hasil Pembelajaran 6 Tamadun Dunia yang lain
Hasil Belajar 7 Kemanusiaan
Hasil Pembelajaran 8 Seni
Hasil Pembelajaran 9 Bahasa asing
Hasil Pembelajaran 10 Komunikasi Asas

Di samping itu, calon yang berjaya juga mesti menunjukkan kecekapan dalam dua bidang:

Pemikiran Kritikal (Penalaran)
Pengurusan Maklumat

Hasil Pembelajaran Pelajar dalam Pemikiran Kritis dimasukkan ke dalam setiap kursus Pendidikan Umum yang mana kredit diberikan untuk Hasil Pembelajaran Pelajar dua hingga tujuh (2-7) dan Hasil Pembelajaran Pelajar 10. Pengurusan Maklumat diajarkan di seluruh kurikulum.

Keperluan Pendidikan SUNY pada mulanya berkuatkuasa untuk semua pelajar yang memulakan pengajian mereka pada Kejatuhan 2000 atau lebih baru. Pada tahun 2010, Lembaga Pemegang Amanah SUNY telah meminda keperluan Pendidikan Am dan, pada tahun 2013, selanjutnya memasukkan cadangan spesifik bagi pelaksanaannya kepada kolej komuniti yang bertujuan untuk memindahkan perpindahan pelajar lancar kepada institusi SUNY 4 tahun. SUNY Sullivan komited untuk membantu para pelajarnya dalam memenuhi keperluan Pendidikan Umum semasa yang ditetapkan oleh SUNY. Untuk mencapai matlamat tersebut, SUNY SULLIVAN menghendaki setiap pelajar yang memiliki graduan dengan gelar Associate in Arts (AA) atau gelaran Associate in Science (AS) menyelesaikan tiga puluh kredit dalam sekurang-kurangnya tujuh dari sepuluh bidang Pendidikan Umum dan menunjukkan kecekapan dalam pemikiran kritis dan pengurusan maklumat. Dari segi aplikasi praktikal polisi ini memerlukan setiap penerima ijazah AA dan AS menunjukkan:

 1. Pengetahuan dan kemahiran dalam dua bidang yang diperlukan, Komunikasi Asas dan Matematik;
 2. Pengetahuan dan kemahiran dalam lima lapan bidang berikut: Sains Asli, Sains Sosial, Sejarah Amerika, Tamadun Barat, Tamadun Dunia yang lain, Kemanusiaan, Seni, dan Bahasa Asing; dan
 3. Kompetensi dalam dua bidang yang diperlukan, Pemikiran Kritikal dan Pengurusan Maklumat.

Tuisyen

121761_ScreenShot2019-09-25at10.52.24AM.png

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Sullivan County Community College »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 19, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 22, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
24,344 USD
tuisyen, daripada pelajar negeri. Untuk maklumat lanjut tentang yuran pengajian, sila lihat penerangan program
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 22, 2020
End Date
Dis 2021
Tarikh tutup permohonan

Jan 22, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Dis 2021