Filter
Associate of Science
Guyana

Terbaik Associate of Science di Guyana 2019/2020

Pendapatan Ahli Bersekutu Muda Sains melibatkan lebih daripada hanya mengambil kelas pendidikan umum. Ijazah ini memerlukan perhatian lebih tertumpu kepada mata pelajaran sains seperti matematik, biologi, atau kejuruteraan. Kemahiran yang diperolehi daripada proses ini memberi graduan peluang yang lebih baik pada pekerjaan yang lebih khusus.

Guyana adalah sebuah negara yang hebat di mana untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi untuk individu yang menikmati penerokaan luar dalam iklim tropika. Lapan puluh peratus daripada tanah tersebut diliputi oleh hutan di samping sungai-sungai, gunung dan pelbagai hidupan liar. 

Associate of Science di Guyana

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

Ijazah
Lokasi
Guyana
Jenis pengajian
Secara
University of Guyana

Associate of Science (Teknologi Senibina dan Bangunan) ... [+]

Syarat kemasukan

Penerangan

Melalui sekurang-kurangnya lima (5) mata pelajaran yang berlainan, di Peperiksaan Kemahiran Amalan CSEC, Gred I dan II; Gred III dari tahun 1998 dan seterusnya; atau peperiksaan Tahap GCE "O" atau sebarang kelayakan yang setara. Subjek-subjek mesti termasuk perkara berikut: Bahasa Inggeris, Matematik, Seni atau Geografi atau Sejarah / Pengajian Sosial atau mata pelajaran Sains (Sains Bersepadu / Fizik / Kimia / Sains Kejuruteraan).Selain itu, pemohon boleh memegang satu kelayakan berikut atau kelayakan yang serupa dari Institusi Tertiari Serantau atau lain-lain: Diploma Juruteknik GTEE (Bangunan dan Awam), GTEE Diploma Biasa dalam Sains (Fizik atau Kimia), GT... [-]
Guyana Georgetown
Sept. 2019
English
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu