Atpl (a) lesen juruterbang pengangkutan syarikat penerbangan (kapal terbang)

Ventum Air Flight Academy

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Atpl (a) lesen juruterbang pengangkutan syarikat penerbangan (kapal terbang)

Ventum Air Flight Academy

ATPL (A) latihan teori untuk ATPL (A) Lesen Syarikat Penerbangan Transport Pilot (Aeroplane) adalah untuk mereka yang ingin meneruskan kerjaya seorang juruterbang syarikat penerbangan.

d

Latihan ini juga boleh berfungsi sebagai pilihan alternatif untuk juruterbang yang ingin melanjutkan lesen semasa mereka dengan mendapatkan IR (A).

latihan teori ATPL (A) di ATO Ventum Air dijalankan secara eksklusif dalam bahasa Inggeris, berdasarkan program yang telah diluluskan oleh Presiden The Civil Office Penerbangan (CAO), mengikut (Diluluskan Organisasi Latihan) Sijil ATO Ventum Air . Sijil ini diakui oleh semua ahli-ahli JAA.

Selaras dengan piawaian dan peraturan-peraturan Eropah, seperti yang dinyatakan dalam kaedah-kaedah FCL, ATPL (A) latihan teori terdiri daripada 585 jam belajar sendiri, yang diselaraskan melalui platform e-pembelajaran, yang memenuhi kehendak yang dinyatakan dalam kaedah-kaedah FCL, dan 70 jam kuliah, yang dijalankan dalam satu sesi sepuluh hari di premis sekolah kami.

Latihan ini berlangsung selama 15 minggu dan ia meliputi mengikuti 14 mata pelajaran: undang-undang penerbangan dan trafik udara prosedur kawalan, prinsip penerbangan, meteorologi, perancangan penerbangan, prestasi, keupayaan dan batasan tubuh manusia, komunikasi VFR, komunikasi IFR, navigasi, navigasi radio , pengetahuan am pesawat, jisim pesawat dan kira-kira, prosedur operasi.

Pemohon mestilah memegang PPL yang sah (A), yang dikeluarkan oleh sebuah negara anggota Pertubuhan Penerbangan Awam Antarabangsa dan ICAO perlu dididik untuk peringkat sekolah menengah, iaitu A-Level, International Baccalaureate, Abitur, atau standard yang setara.

Kelas dikendalikan oleh juruterbang syarikat penerbangan yang berpengalaman, doktor perubatan, peguam, pengawal trafik udara dan orang-orang dari dunia penerbangan.

platform e-pembelajaran telah disepadukan sepenuhnya ke dalam program latihan di ATO Ventum Air dan ia menawarkan lebih daripada 1400 muka surat persembahan, 700 muka surat bahan pembelajaran tambahan dan bank 14 000 soalan peperiksaan, bersama-sama dengan jawapan yang betul.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
15 
Sepenuh masa
Locations
Poland - Warsaw, Masovian Voivodeship
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Poland - Warsaw, Masovian Voivodeship
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat