Program ATPL akan membolehkan anda untuk mendapatkan lesen langkah ATPL demi langkah, dalam pendekatan modular melalui satu siri kursus individu dan lesen yang boleh diambil mengikut jadual anda sendiri dan keperluan. Kerana anda boleh mendapatkan kredit untuk pengalaman aeronautik sebelumnya yang anda mungkin ada, program ini akan membolehkan anda untuk menyesuaikan latihan ATPL anda keadaan sebenar anda, mengambil kesempatan daripada mana-mana lesen yang anda mungkin sudah tahan.

Kerana setiap modul atau kursus ini bebas dari yang lain, dan akan menyediakan anda dengan lesen individu atau kelayakan, anda tidak perlu untuk membawa mereka semua sekali gus. Sebaliknya, anda boleh menetapkan kadar di mana anda akan melaksanakan setiap modul dan memperoleh segala ilmu dan pengalaman yang diperlukan untuk memenuhi syarat untuk lesen ATPL anda, yang anda akan mendapatkan sebaik sahaja anda telah melengkapkan semua modul. Sepanjang perjalanan, anda juga akan mendapatkan semua kelayakan individu seperti PPL, CPL, ME-IR dan MCC, selepas menamatkan setiap modul. Sekolah Penerbangan Barcelona adalah sebuah pusat yang diberi kuasa oleh Agencia Estatal de Seguridad Aérea bawah EASA Part-FCL dengan nombor ATO E-ATO-037 untuk menyediakan latihan penerbangan, dengan lebih daripada 60 tahun pengalaman.

Lesen Juruterbang Persendirian (PPL)

Untuk memulakan latihan ATPL modular anda ia adalah pra-syarat untuk memegang lesen Pilot, sama ada PPL atau CPL, jadi, sekiranya anda bermula dari awal langkah pertama anda akan mendapatkan Lesen Juruterbang Persendirian. Setelah anda mempunyai PPL pada tali pinggang anda, anda dibenarkan untuk maju ke langkah pertama pada program latihan ATPL anda.

Jangan bimbang, jika anda mempunyai sudah menjadi PPL atau CPL, anda boleh melangkau langkah ini dan juga mendapat kredit untuk pengetahuan sebenar anda dan pengalaman.

Kursus ATPL teori

Sebaik sahaja anda telah mendapat PPL anda, anda dibenarkan untuk memulakan dengan latihan modular ATPL anda. Langkah pertama anda adalah untuk lulus peperiksaan Teori ATPL untuk menunjukkan bahawa anda telah memperoleh semua objektif pembelajaran teori yang diperlukan.

Kursus ini akan membantu anda untuk menguasai semua topik dengan bantuan pengajar pengetahuan teori kami, dan lebih bersedia untuk mengambil ujian EASA.

Walau bagaimanapun, anda tidak dibenarkan untuk maju dengan mana-mana Latihan Penerbangan sehingga anda lulus 14 peperiksaan teori dan bergerak ke modul seterusnya, jadi tergesa-gesa dan belajar bersungguh-sungguh!

Rating Multiengine (ME)

Biasanya, apabila anda telah lulus semua peperiksaan Teori ATPL dan anda dibenarkan untuk memulakan modul Latihan Penerbangan anda, langkah seterusnya akan mendapatkan penarafan Multiengine.

Kursus ini akan menambah VFR, Kedudukan kelas multiengine untuk PPL anda dan menyediakan anda untuk modul penarafan Instrumen yang akan datang, kerana setelah sudah ME akan memudahkan tugas menambah penuh ME Kedudukan / IR yang diperlukan untuk lagu anda.

Instrument Rating (IR)

Berbekalkan PPL Multiengine anda dan peperiksaan ATPL diluluskan, anda akan beralih kepada melakukan salah satu modul yang paling penting kepada kerjaya Aviation anda, Rating Instrumen (IR).

Modul ini akan belajar cara untuk terbang di bawah IFR dan menembak apa-apa jenis pendekatan instrumen di kapal terbang anda. Ingatlah bahawa, kerana anda sudah lulus peperiksaan ATPL, anda tidak perlu untuk mengambil mana-mana teori di sini, hanya latihan penerbangan yang diperlukan untuk menunjukkan kebolehan anda di udara.

Jika anda sudah mendapat penilaian ME anda, anda akan menambah hanya 5 jam daripada pelbagai enjin masa IR untuk mendapatkan kelayakan multiengine IR, untuk melengkapkan lesen PPL anda dengan tanpa had penilaian ME / IR.

Lesen Juruterbang Komersial (CPL)

Seterusnya, masa untuk menukar PPL anda dengan ME / penilaian IR, kepada Lesen Juruterbang Komersial penuh dengan semua simbol seorang juruterbang profesional (CPL).

Kursus ini akan membolehkan anda membuktikan bahawa standard penerbangan anda sehingga kelayakan yang diperlukan untuk seorang juruterbang profesional, dan mengasah kemahiran anda untuk tahap yang anda tidak dapat bermimpi sebelum ini. sikap yang tidak normal dan latihan asas aerobatik akan membantu anda lulus ujian Commercial anda dengan cemerlang.

Sekali lagi, tiada teori diperlukan kerana anda telah menunjukkan pengetahuan anda dengan lulus peperiksaan ATPL, termasuklah semua topik CPL yang diperlukan.

Pada ketika ini, anda akan mendapat kelayakan Frozen ATPL, yang secara automatik akan menukarkan dirinya kepada suatu lesen ATPL penuh sebaik sahaja anda mendapatkan pengalaman penerbangan yang diperlukan 1,500 penerbangan jam jumlah.

Multi-Crew Kerjasama (MCC)

Sebagai sudah menjadi Pilot Commercial berkelayakan sepenuhnya, dengan lesen anda CPL, Frozen ATPL dan ME / penilaian IR di bawah tali pinggang anda, anda boleh ikut serta untuk pelbagai pekerjaan dalam Industri Penerbangan, terbang tunggal-pilot kapal terbang yang disahkan.

Tetapi, jika anda merancang untuk menjadi jenis-rated dan terbang dalam persekitaran multi-anak kapal (seperti dalam mana-mana pesawat moder) anda akan perlu menunjukkan juga keupayaan anda untuk bekerjasama dan bekerja sebagai satu pasukan dalam kokpit.

Kursus ini, yang dikehendaki untuk mendapatkan Type Rating di dalam sebarang penerbangan yang disahkan multi-pilot, akan dilakukan dalam A320 atau simulator Beechcraft King Air, dan anda akan bekerja dengan juruterbang rakan sebaya lain untuk belajar bagaimana untuk berinteraksi dalam kokpit untuk mencapai tahap koordinasi yang diperlukan untuk syarikat penerbangan.

Jurulatih Penerbangan (FI)

Walaupun ini bukan kursus yang diperlukan, kebanyakan juruterbang titik ini perlu membina pengalaman penerbangan yang diperlukan untuk menukar lesen Frozen ATPL mereka ke dalam penuh, tidak terbatas ATPL. Mendapat Kedudukan Pengajar Penerbangan dan mengajar pelajar penerbangan lain adalah salah satu pilihan yang terbaik untuk melakukannya.

Penarafan FI akan membolehkan anda untuk memberi arahan penerbangan di mana-mana Sekolah Penerbangan, log jam penerbangan, dan mempunyai pekerjaan pertama anda dalam penerbangan manakala kekal berhubung dengan pasaran syarikat penerbangan itu, yang biasanya kelihatan untuk pengajar yang berpengalaman untuk menyertai barisan mereka.

Jika anda ingin mencapai pengalaman penerbangan yang diperlukan dengan cara yang lebih tepat pada masanya, kami juga boleh menyediakan anda dengan pakej jam-bangunan yang menarik, hanya beritahu kami.

KEPERLUAN

Pemohon hendaklah mematuhi perkara berikut:

  • lama yang berusia lebih 18 tahun
  • Dapat lulus Kelas Peperiksaan 1 Pilot Perubatan
  • Memegang ijazah sarjana muda atau dapat lulus matematik kelayakan, fizik dan peperiksaan Bahasa Inggeris di ATO
Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Barcelona Flight School »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
18 - 24 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date