Pathway Perakaunan BA / BA (Hons)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pathways GCU

Pelajar Pathway masuk ke Perakaunan BA (Hons) sarjana di Glasgow Caledonian University. Dalam dua tahun pertama, anda akan belajar Perakaunan HND di Glasgow Clyde College sambil bersiap untuk tahun 3 dan 4 (untuk Kepujian) ijazah di GCU.

Graduan perakaunan BA (Hons) menikmati prospek kerjaya yang cemerlang sebagai akauntan profesional, menyediakan penyata kewangan dan merakam transaksi perniagaan, menjejaki prestasi kewangan, dan mengambil bahagian dalam penggabungan, pengambilalihan dan pengurusan kualiti.

Pilih Pathway Kajian Perakaunan jika:

 • anda berminat dengan ekonomi, perakaunan dan kewangan
 • anda mahu menjadi sebahagian penting dari dunia perniagaan
 • anda menikmati kerja praktikal
 • anda bekerja dengan baik dengan banyak interaksi dari kakitangan kuliah
 • anda suka bekerja ke arah matlamat yang jelas dengan rasa pencapaian pada akhir setiap tahun pengajian

Apa yang anda akan belajar

 • Tahun 3: Pengauditan, Isu Semasa, Kewangan Awam, Strategi, Penyelidikan
 • Tahun 4: Termasuk mata pelajaran pakar, mata pelajaran Perakaunan dan Kewangan lanjutan, pilihan dari pelbagai mata pelajaran yang lebih luas serta Disertasi Kepujian dalam kawasan pilihan anda

"Tiga saudara perempuan dan adik saya semua menghadiri GCU dan saya memilih untuk belajar Perakaunan di sini kerana saya sentiasa tertarik dan terpikat oleh dunia perniagaan. Saya benar-benar menikmati program saya kerana terdapat pelbagai modul, dan saya sentiasa belajar Perkara-perkara yang berbeza. Musim panas ini saya mempunyai pekerjaan magang musim panas di BNP Paribas, yang menambah pengalaman saya. " Aminah Din, BA Perakaunan

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Tahun 1

 • SQA Tinggi: BBC atau setaraf termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik.
 • Sila ambil perhatian: Kursus Pathway hanya untuk pemohon berdomisili Scotland sahaja

Kemajuan

Kemajuan ke Tahun 3 dari Glasgow Clyde College dengan HND Accounting dengan AAA dalam unit yang dinilai.

Bahasa Inggeris

Skor IELTS akademik 6.0 (atau setaraf) tanpa elemen di bawah 5.5

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin memenuhi syarat untuk program Bahasa Inggeris prasekolah kami yang diajar di kampus Glasgow kami.

Yuran dan Pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2020/21

 • Kolej berasaskan: TBC
 • Berdasarkan GCU: £ 1,820 *

* Yuran pengajian pelajar Scotland dan EU adalah tertakluk kepada pengesahan oleh Kerajaan Scotland dan mungkin berubah setelah disahkan.

Yuran adalah tertakluk kepada perubahan dan diterbitkan di sini untuk panduan sahaja. Yuran dan dasar bayaran balik.

Sebagai pelajar di Universiti, terdapat yuran dan kos tambahan yang mungkin atau mungkin tidak dikenakan kepada anda, tetapi anda harus sedar.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Akreditasi Profesional

Program ini diakreditasi oleh badan perakaunan profesional UK utama termasuk ICAS, ICAEW, ACCA, CIMA dan CIPFA.

Kaedah Penilaian

Untuk dua tahun pertama pengajian, anda akan menghadiri Glasgow Clyde College dan mengikuti garis panduan pengajaran dan penilaian untuk Perakaunan HND.

Dalam Tahun 3 dan 4, anda akan belajar di GCU. Sebagai program akreditasi profesional, pendekatan kami untuk pembelajaran, pengajaran dan penilaian disesuaikan dengan keperluan profesion dan keperluan badan profesional.

Kami menggunakan pelbagai kaedah pembelajaran dan pengajaran untuk memastikan bukan sahaja pelajar kami memperolehi pengetahuan dan pemahaman yang diperlukan untuk perakaunan tetapi juga untuk mengembangkan kemahiran intelektual dan peribadi mereka.

Kaedah Pengajaran

Untuk dua tahun pertama pengajian, anda akan menghadiri Glasgow Clyde College dan mengikuti garis panduan pengajaran dan penilaian untuk Perakaunan HND.

Dalam Tahun 3 dan 4, anda akan belajar di GCU.

Kami menggunakan pelbagai kaedah pengajaran dan pengajaran untuk memastikan program kami bersesuaian dengan kerjaya dan akademik. Pengajaran kami disokong oleh rekod yang kukuh dalam penyelidikan, perundingan dan aktiviti ilmiah yang berkaitan.

Semua modul kami menggunakan GCULearn, persekitaran pembelajaran maya universiti, yang menyediakan bahan kursus, sumber bacaan, penilaian dan maklum balas semuanya boleh didapati secara dalam talian. Ia juga digunakan untuk membolehkan pelajar menjalankan aktiviti dan tugas dalam talian, mendengar podcast, terlibat dalam kumpulan perbincangan dalam talian, dan mengambil bahagian dalam aktiviti pembelajaran blog dan Twitter. Pendekatan ini digabungkan dengan hubungan kuliah, tutorial dan seminar yang lebih tradisional. Kami kerap menjemput pensyarah tetamu dari industri untuk menunjukkan kepada para pelajar kami kepentingan praktikal bahan akademik yang mereka saksikan.

Kurikulum kami direka bentuk untuk menggalakkan kebolehpasaran, dengan sukatan pelajaran kami dibangunkan selaras dengan kehendak badan-badan profesional untuk mendapatkan pengiktirafan dan pengecualian subjek.

Program ini juga direka untuk membolehkan graduan akses kepada pelbagai kerjaya dalam sektor perniagaan dan awam dan dalam bidang akademik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Baca lebih lanjut

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Baca Ringkas