BTEC Level 3 Extended Diploma Dalam Kejuruteraan Aeronautika

Kingston College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BTEC Level 3 Extended Diploma Dalam Kejuruteraan Aeronautika

Kingston College

BTEC Level 3 Extended Diploma dalam Kejuruteraan Aeronautika

Oleh kerana peningkatan dalam permintaan untuk kedua-dua jurutera profesional dan jurutera pesawat khususnya, Kingston College kini menawarkan kursus ini sebagai Pathway ke dalam industri aeroangkasa. Setelah melengkapkan kursus, pelajar yang berjaya akan layak untuk sama ada kemajuan ke program pendidikan tinggi atau memohon skim perantisan industri dalam sektor awam dan ketenteraan untuk melatih sebagai jurutera pesawat berlesen.

Kandungan kursus

Teori Penerbangan; Sistem Avionik; Turbin gas; Faktor Manusia; Prinsip Elektrik dan Elektronik; Struktur Pesawat; Prinsip Mekanikal; Hartanah dan Aplikasi Bahan Kejuruteraan; Komunikasi untuk Juruteknik; Matematik untuk Juruteknik; Penilaian Kesihatan, Keselamatan dan Risiko; Projek Kejuruteraan; Sistem Perniagaan untuk Juruteknik; Pembantukan Bantuan Komputer; Matematik Tambahan untuk Juruteknik.

Akan ada campuran kursus, latihan praktikal dan penilaian kendala masa. Projek individu bertaraf ganda dimasukkan sebagai sebahagian daripada penilaian keseluruhan.

Syarat kemasukan

GCSE gred B dalam Matematik atau Sains dan empat GCSE yang lain dengan minimum gred C termasuk Bahasa Inggeris, atau BTEC Tahap 2 dalam Kejuruteraan (Gred Merit secara keseluruhan) dengan Unit Matematik dan Sains. Rujukan yang memuaskan, rekod kehadiran dan temu bual.

Kemasukan ke program ini juga memerlukan keputusan yang memuaskan dalam ujian kemasukan kami.

Keperluan Kemasukan Antarabangsa:

Sijil Meninggalkan Sekolah Tinggi di gred C atau di atas (termasuk Matematik dan Sains). Rujukan yang memuaskan, temu ramah telefon jika perlu. IELTS 5.0 atau sijil bersamaan Bahasa Inggeris.

Tempoh dan Penghantaran

Dua tahun, sepenuh masa.

Kemajuan

Pekerjaan dalam industri aeroangkasa sebagai juruteknik kejuruteraan pelatih, masuk ke Ijazah Yayasan Kejuruteraan Pesawat untuk menjadi jurutera pesawat berlesen, masuk ke Ijazah / HND dalam Kejuruteraan Aeroangkasa atau menyertai Angkatan Bersenjata UK untuk melatih sebagai sistem pesawat / juruteknik senjata .

Maklumat tambahan

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi John Burgess di Sekolah Kejuruteraan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Kingston upon Thames, England
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
United Kingdom - Kingston upon Thames, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat