BTEC Level 3 Extended Diploma Dalam Media Interaktif Dan Reka Bentuk Digital

Kingston College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BTEC Level 3 Extended Diploma Dalam Media Interaktif Dan Reka Bentuk Digital

Kingston College

BTEC Level 3 Extended Diploma dalam Media Interaktif dan Reka Bentuk Digital

Kursus dua tahun, kursus sepenuh masa dalam Media Interaktif dan Reka Bentuk Digital merangkumi pelbagai media dan disiplin kreatif dan termasuk pengeluaran video, pengarang web, seni dan reka bentuk, fotografi, ilustrasi, reka bentuk permainan, seni bina maklumat, dan animasi. Kursus ini juga akan memberi peluang kepada pelajar untuk menghargai kerja artis dan pereka lain dan untuk mempelajari amalan profesional yang berkaitan.

Kandungan kursus

Kursus ini akan memberi anda pengetahuan dan pemahaman yang luas tentang media interaktif dan pengeluaran digital yang memperkenalkan pelajar kepada pelbagai proses dan bahan-bahan pengeluaran, bahan dan teknologi, animasi, interaksi dan pembangunan permainan, perisian pengarang web dan aplikasi dan teknik penyuntingan. Kursus ini berasaskan unit: setiap unit mempunyai nilai kredit dan penilaian dibuat sepanjang kursus. Pembelajaran tambahan dan sokongan pastoral disediakan melalui sistem tutorial.

Syarat kemasukan

Keperluan minimum adalah empat GCSE pada gred C atau ke atas, atau Diploma BTEC Tahap 2 dalam Seni dan Reka Bentuk. Portfolio seni dan kerja reka bentuk diperlukan untuk temuduga anda, yang harus menunjukkan kesedaran dan semangat untuk seni dan reka bentuk. Pembelajaran atau pengalaman terdahulu boleh diakreditasi. Temu bual yang berjaya dan rujukan yang memuaskan diperlukan.

Syarat Kemasukan Antarabangsa

Sijil Meninggalkan Sekolah Tinggi di gred C atau di atas atau kelayakan setanding lain yang berkaitan. Portfolio kerja, rujukan yang memuaskan. IELTS 5.0 atau Sijil Bahasa Inggeris yang setara.

Tempoh dan Penghantaran

Dua tahun, sepenuh masa.

Kemajuan

Diploma Lanjutan Tingkat 3 Kredit BTEC Level 3 Kredit Media Interaktif dan Reka Bentuk Digital adalah laluan yang ideal untuk pelajar mencari tempat di universiti dan kolej, dan kerjaya dalam media interaktif dan dalam talian, animasi, reka bentuk grafik dan industri permainan. Sebagai alternatif, anda boleh mengharapkan untuk bekerja di industri kreatif di peringkat rendah. Anda akan mempunyai akses kepada pelbagai kerjaya dan peluang pendidikan / lebih tinggi lagi. Pelajar melanjutkan ke kursus-kursus khusus di peringkat Ijazah, Diploma Nasional Tinggi atau peringkat Ijazah Yayasan. Anda akan dimaklumkan dan disokong dalam permohonan UCAS anda dengan bantuan laluan dan penyediaan portfolio yang sesuai.

Maklumat tambahan

Walaupun beberapa bahan dan peralatan disediakan, anda dijangka akan membayar sebahagian besar peralatan dan bahan anda sendiri, yang kebanyakannya terdapat di kedai Kolej. Terdapat juga beberapa lawatan dan lawatan sepanjang kursus yang akan dikenakan beberapa kos.

Kursus ini akan dihantar di Pusat Industri Kreatif mulai September 2015.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Kingston upon Thames, England
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
United Kingdom - Kingston upon Thames, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat