BTEC Tahap 3 Diploma IT

Kingston College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BTEC Tahap 3 Diploma IT

Kingston College

BTEC Tahap 3 Diploma IT

Bagi sesiapa sahaja yang melihat kerjaya masa depan mereka dalam IT atau mengira Tahap 3 Diploma IT adalah titik permulaan yang sangat baik. Ia merangkumi pelbagai topik untuk mereka yang mempunyai Pathway Karier khusus dalam IT yang telah dipetakan serta orang-orang yang tidak pasti yang khusus untuk diikuti. Ramai pelajar kami maju ke HND atau kursus ijazah lanjutan di universiti yang cemerlang termasuk Westminster, Birmingham dan Kingston, dan setiap tahun beberapa pelajar mencapai biasiswa dan bendahari. Mereka mengkaji pelbagai HND dan ijazah termasuk Perniagaan dan IT, Rangkaian dan Keselamatan, walaupun banyak kajian Komputasi sementara memutuskan keistimewaan mereka. Pada tahun kedua kursus ini, ramai pelajar juga berpeluang memindahkan ke tahun akhir diploma yang dilanjutkan.

Kursus BTEC sangat praktikal dengan banyak peluang untuk melaksanakan teori yang anda pelajari. Tiada peperiksaan luaran kerana ia berasaskan kursus, yang bermakna anda mempunyai pemahaman yang sangat jelas mengenai kemajuan anda sepanjang kursus, untuk membantu anda merancang dan mencapai langkah seterusnya. Diarahkan oleh pakar mata pelajaran, dengan pengalaman komersial, elemen utama kursus meliputi perkakasan, rangkaian, pengaturcaraan, grafik dan pembangunan web.

Kandungan kursus

Menggabungkan gabungan topik teori dan praktikal dalam persekitaran yang baik, kursus ini merangkumi pelbagai topik pengkomputeran untuk membolehkan anda mengalami keluasan penuh dunia komputerisasi, membantu anda mengenal pasti bidang minat dan pakar khusus masa depan anda .

Perkakasan

Pengaturcaraan - dikaji pada kedua-dua tahun, dengan peluang untuk merekabentuk dan membuat program permainan interaktif

Grafik

Di samping bidang-bidang yang lebih khusus ini anda juga akan mempelajari bagaimana IT digunakan untuk berkomunikasi dalam organisasi dan bagaimana sistem IT dicipta menggunakan teknik dalam analisis sistem dan analisis pangkalan data. Terdapat 12 unit secara keseluruhan; semua unit dinilai oleh portfolio.

Syarat kemasukan

Anda harus mempunyai sekurang-kurangnya empat GCSE pada gred C atau ke atas termasuk Matematik atau Bahasa Inggeris. Sebagai alternatif, anda sepatutnya lulus Diploma Tahap 2 dalam IT dengan sekurang-kurangnya gred Merit dan GCSE dalam Bahasa Inggeris atau Matematik pada gred C atau ke atas. Pelajar yang perlu meningkatkan gred dalam kelayakan Bahasa Inggeris dan Matematik Tahap 2 ke gred C akan dikehendaki menghadiri kelas GCSE yang berkaitan.

Keperluan Kemasukan Antarabangsa:

Sijil Meninggalkan Sekolah Tinggi ditambah IELTS 5.5 atau setaraf. Rujukan yang memuaskan dan wawancara telefon diperlukan.

Tempoh dan Penghantaran

Dua tahun, sepenuh masa

Kemajuan

Pada akhir kursus, anda akan berada dalam kedudukan untuk pergi ke kelayakan yang lebih tinggi atau ke tempat kerja di peringkat junior dalam industri IT. Pelbagai kelayakan yang lebih tinggi akan terbuka kepada anda. Kemajuan alam semulajadi akan menjadi Sijil Tinggi Tinggi / Diploma dalam Pengkomputeran, yang kemudiannya boleh diubah menjadi Ijazah dalam Pengkomputeran dengan tahun ketiga. Ramai pelajar mengkaji ijazah lanjutan dalam Perniagaan dan IT atau sains komputer. Anda mempunyai peluang untuk mencapai gred C anda dalam matematik atau bahasa Inggeris anda pada tahun satu, yang bermakna anda akan berpeluang untuk maju ke tahun akhir diploma yang dilanjutkan. Bagi pelajar yang tidak ingin maju ke universiti, sokongan menyeluruh diberikan untuk membantu mereka mencari alternatif seperti pekerjaan atau perantisan. Pada masa lalu, pelajar telah berkembang ke pekerjaan sebagai penganalisis sistem, jurutera rangkaian dan juruteknik IT.

Maklumat tambahan

Anda akan mempunyai peluang untuk meningkatkan gred Matematik / Bahasa Inggeris anda pada tahun pertama.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Kingston upon Thames, England
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
United Kingdom - Kingston upon Thames, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat