Baccalaureate dalam Seni

Umum

Penerangan Program

Matlamat Baccalaureate Post dalam Seni

Diploma Tinggi dalam Seni

Melalui amalan studio bebas, seminar dan kritikan kumpulan, pelajar membangunkan identiti seni mereka dan meneroka hubungan antara amalan seni, pemikiran ekologi dan perubahan iklim global. Pelajar bekerja dengan fakulti teras BCA dalam kajian bebas secara individu yang dirundingkan. Di samping itu, para pelajar mengambil modul teras yang memperkenalkan sains dan ekologi ekosistem serta keberlanjutan di Burren. Organisasi perkongsian BCA Burren Beo dan Burren Geopark mengajar di seluruh modul ini. Bac Bac Art

120583_PBinAandEimagefromGES2018.jpg

Penerangan Program

Praktik dan Kritikan Studio adalah teras program ini, mengambil bentuk projek yang dirundingkan untuk kajian bebas yang juga melibatkan penyediaan portfolio dan perancangan kerjaya. Kursus studio mengajar menyediakan pengajaran dalam pilihan disiplin dari kurikulum siswazah di mana pelajar bekerja bersama pelajar sarjana.

Teori Seni dan Ekologi mengkaji konsep utama dalam seni berasaskan darat dan berorientasikan ekologi untuk menyesuaikan bidang sejarah seni dan praktik studio pelajar yang baru muncul.

Pengenalan kepada Sains Ekosistem menyediakan pertunangan dengan ekosistem melalui kuliah dan pengalaman pertama Burren.

Dalam Ekologi dan Kemampanan di Burren , pengawasan Burren diterokai sebagai mikrokosmos kebimbangan alam sekitar dan alam sekitar global.

Anda juga akan melawat galeri dan muzium di Dublin dengan lawatan pilihan ke London dan Berlin.

Struktur Kursus

Tahun 1, Semester 1

 • Amalan dan Kritikan Studio 1 (Kajian Bebas) 20 ECTS
 • Teori dan Seni
 • Pengenalan kepada Sains Ekosistem (Taught) 5 ECTS

Tahun 1, Semester 2

 • Praktik dan Kritik Studio 3 (Kajian Bebas) 20 ECTS
 • Ekologi
 • Amalan dan Kritikan Studio 4 (Taught) 5 ECTS - pilihan
 • Amalan dan Kritikan Studio 5 (Taught) 5 ECTS - pilihan

Jumlah untuk Post Baccalaureate Art

Modul Bahasa Inggeris

Program Post Baccalaureate di Burren College of Art menawarkan pelajar Modul Bahasa Inggeris pilihan untuk pembicara Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua. Matlamat modul ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran bahasa Inggeris penting untuk kerja akademik di peringkat Sarjana. Pelajar akan mendapat kecekapan bahasa dalam bahasa Inggeris akademik untuk menulis projek dan tesis akhir kepada standard yang diperlukan.

Modul Bahasa Inggeris 100 jam ini juga merupakan persediaan untuk ujian akademik IELTS. Pelajar yang ingin meneruskan ke Ijazah Sarjana dalam dunia berbahasa Inggeris umumnya memerlukan skor IELTS 6.5 atau 7.00. Keperluan kemasukan untuk program Sarjana Menganalisis NUIG di Burren College of Art adalah skor IELTS adalah 6.5 atau skor TOEFL IBT 92 (atau setaraf). Sebagai Program Post Baccalaureate dari Burren College of Art memerlukan skor kemasukan bahasa Inggeris sebanyak 5.5 dalam IELTS atau 68 dalam TOEFL IBT (atau setaraf) modul Bahasa Inggeris akan membolehkan pelajar mencapai skor yang lebih tinggi untuk membolehkan mereka memasuki Master program.

Modul ini akan disediakan oleh Pusat Bahasa Clare; ACELS mengiktiraf Sekolah Bahasa Inggeris di Kampus Burren College of Art . Kos untuk modul tambahan ialah € 1500.

Kemasukan

Tarikh akhir permohonan adalah 1 Februari setiap tahun, walaupun permohonan lewat boleh diterima jika semua tempat belum diisi. Semua pemohon yang layak ditemuramah sama ada secara peribadi atau melalui telefon. Pemohon hendaklah mempunyai Ijazah Sarjana Muda dengan kepujian kelas kedua atau kelas kedua dalam Seni Halus, atau IPK 3.50 atau ke atas; atau bukti pencapaian yang setara. Dalam kes portfolio yang cemerlang, Ijazah Sarjana Muda dengan kelas kedua / 2.2 kepujian / IPK 3.0 yang lebih rendah boleh diterima. A major in Fine Art bukanlah keperluan.

Pemohon Luar Negara

Pemohon luar negara dari luar EU mesti mematuhi peraturan imigresen Ireland mengenai pasport, visa, daya maju kewangan dan bukti status pelajar (misalnya surat penerimaan dari Kolej).

Keperluan Bahasa Inggeris untuk penutur bukan asli bahasa Inggeris: Pemohon dalam kategori ini harus mempunyai kompetensi dalam Bahasa Inggeris, yang merupakan bahasa tuisyen. Mereka akan dikehendaki membekalkan IELTS melainkan jika ijazah utama mereka telah diambil melalui Bahasa Inggeris, pengesahan yang mesti dibekalkan.

Kos

Yuran tuisyen:

 • Bayaran EU: € 9,500
 • Bayaran antarabangsa: € 18,500
 • Yuran Program: € 495
 • Yuran Aktiviti: € 390
 • Pilihan perjalanan yang diterajui Fakulti ke London: € 690
 • Pilihan perjalanan yang diketuai oleh Fakulti ke Berlin: € 690
 • Yuran Pengijazahan: € 75

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami di:

href = "https://www.burrencollege.ie/programmes/post-baccalaureate-art-ecology

Hubungi: Lisa Newman di lisa@burrencollege.ie

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

To be a hothouse for artists, led by artists – reflective and challenging; remote and connected; at the confluence of cultures.

To be a hothouse for artists, led by artists – reflective and challenging; remote and connected; at the confluence of cultures. Baca Ringkas