Read the Official Description

Yang ECE program / CD direka untuk memenuhi keperluan pendidikan bahagian yang lebih rendah daripada individu yang merancang kerjaya atau kini bekerja dengan kanak-kanak melahirkan kira-kira 8 tahun, dalam persekitaran penjagaan dan pendidikan awal di luar persekitaran sekolah gred rendah yang formal.

Ijazah dalam Pendidikan Awal Kanak-Kanak merupakan permulaan yang baik di atas jalan untuk kerjaya yang memuaskan. Walaupun ramai pelajar dalam rancangan program yang menjadi guru prasekolah dan pakar awal kanak-kanak, pelajar-pelajar lain merancang untuk bekerja dalam bidang pendidikan awal semasa mereka meneruskan pelajaran mereka sebagai persediaan untuk kerjaya dalam bidang pendidikan asas dan khas, psikologi kanak-kanak, kaunseling, keadilan jenayah, sokongan keluarga, dan pelbagai kanak-kanak lain memberi tumpuan kerjaya.

FALSAFAH KAMI: Kanak-kanak itu, dari lahir melalui umur sekolah, adalah fokus utama kursus dan aktiviti, pertumbuhan biasa dan atipikal kanak-kanak, amalan yang sesuai dengan perkembangan, kepelbagaian budaya, sokongan keluarga dan pembangunan profesional dalam bidang ECE adalah komponen utama program ini. Kajian terkini dan aplikasi praktikal digabungkan bagi membantu pelajar merancang peranan paling berkesan mereka dengan kanak-kanak.

Program Jenis Jumlah Unit

  • Pendidikan Awal Kanak-kanak: Perkembangan Kanak-kanak AS 60 Unit
  • Awal Kanak-Kanak Pendidikan / Pembangunan Kanak-kanak: CSU AS-T 60 Unit
  • Awal Kanak-Kanak Pendidikan / Pembangunan Kanak-kanak: UC AS-T 60 Unit
  • Pendidikan Awal Kanak-kanak: Perkembangan Kanak-Kanak CERT 24 Unit

Sila ambil perhatian bahawa sebahagian / semua program boleh didapati di semua tiga Kolej kami.

Program taught in:
English

See 13 more programs offered by San Mateo Colleges of Silicon Valley »

This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020