Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (ESL)

Georgia Gwinnett College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (ESL)

Georgia Gwinnett College

bahasa inggeris sebagai bahasa kedua

Ditubuhkan pada Januari 2015, Institut Bahasa English (ELI) menyediakan bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua arahan (ESL) dan peluang pembelajaran budaya di kampus yang indah Georgia College Gwinnett (GGC).

The ELI menawarkan kedua-dua arahan tetap dan program jangka pendek khas untuk pelajar bahasa Inggeris di pelbagai tahap kemahiran. Pada ELI, kualiti pengalaman pembelajaran setiap peserta adalah perhatian utama kami.

Apa yang istimewa mengenai program GGC ELI?

GGC menawarkan peserta antarabangsa lokasi yang selamat untuk belajar, kampus mesra untuk bertemu pelajar Amerika dan pemandangan alam yang indah untuk menikmati aktiviti luar.

  • Kajian dalam kelas kecil. kelas ELI biasanya mempunyai kurang daripada 12 peserta dan menyediakan perhatian individu untuk peserta belajar intensif bahasa Inggeris.
  • Mempunyai peluang untuk memerhatikan kelas ijazah pertama untuk menimba pengalaman tangan pertama kelas kolej US semasa belajar di ELI.
  • Ambil lawatan ke beberapa tempat bersejarah yang penting di kawasan Atlanta yang tiada pengetahuan tentang budaya Amerika.
  • Bertemu rakan-rakan bahasa Amerika untuk mengamalkan bahasa Inggeris dan membuat kawan.
  • Mendapat manfaat daripada pembelajaran Bahasa Inggeris di warga kampus pelbagai budaya kami.

BAHASA INGGERIS INSTITUTE (ELI)

Lokasi: Bangunan D, Bilik 2102

Alamat:

English Language Institute (ELI), D-2102
Georgia Gwinnett College
1000 University Center Lane
Lawrenceville, GA 30043
Amerika Syarikat

The English Language Institute telah ditubuhkan dan ditadbir melalui usaha kerjasama Pejabat Pengantarabangsaan dan Sekolah Pengajian Peralihan.

ELI Vision

GGC English Language Institute (ELI) adalah bertujuan untuk memenuhi keperluan literasi akademik, profesional atau peribadi pelajar dengan bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua atau tambahan (ESL) untuk berjaya dalam berbahasa Inggeris institusi pendidikan tinggi seperti Georgia Gwinnett College atau dalam lapisan mereka memilih kehidupan. program ELI ini disampaikan oleh kakitangan berkelayakan tinggi dengan penuh semangat komited untuk penglibatan aktif dengan semua pelajar, selaras dengan GGC empat tonggak: biasiswa, kepimpinan, perkhidmatan dan kreativiti.

ELI Mission

Program teras GGC English Language Institute (ELI) bertujuan terutamanya untuk menyokong pelajar F-1 sarjana muda antarabangsa, penuntut tempatan, atau pihak lain yang berminat dalam pembelajaran Bahasa Inggeris yang mungkin tidak lagi memenuhi syarat-syarat untuk kemasukan kolej dan yang perlu untuk membangunkan akademik Bahasa Inggeris. Pelajar yang menamatkan Program English (IEP) kurikulum Rapi disediakan untuk kerja-kerja peringkat kolej di sesuatu institusi pendidikan tinggi berbahasa Inggeris. Pelajar-pelajar yang belajar di Program English Everyday (EEP) boleh mengambil kursus-kursus untuk membangunkan bertutur bahasa Inggeris mereka, bersama-sama dengan membaca dan menulis, untuk tujuan profesional atau peribadi atau untuk mungkin kajian masa depan. Khas program jangka pendek (STP) menyediakan kumpulan atau individu dengan arahan disesuaikan dan mendalam pengalaman bahasa Inggeris.

MAKLUMAT KELAS DAN JADUAL

Kelas adalah kecil, dengan purata 8 hingga 12 peserta bagi setiap kelas, dan biasanya tidak lebih daripada 15. Kelas menyediakan anda untuk kejayaan di kolej Amerika atau universiti dan memperkenalkan anda kepada budaya Amerika Syarikat dan kehidupan universiti. Kelas memenuhi 20 jam seminggu, secara purata empat hingga lima jam setiap hari, Isnin hingga Jumaat.

Anda akan diberikan kepada salah satu daripada tiga tahap kurikulum, berdasarkan keputusan ujian penempatan anda. Peserta perlu menghabiskan masa tambahan menyediakan dan belajar untuk kelas mereka, dan mereka yang telah berjaya menamatkan satu tahap akan dinaikkan pangkat ke peringkat seterusnya.

Kelas bermula pada 9:30 dan berjalan melalui tengah hari. kelas wajib sentiasa selesai sebelum 03:00

tatabahasa

tatabahasa Bahasa Inggeris yang diajar dan diamalkan melalui pelbagai aktiviti komunikatif dan berfungsi.

Membaca dan Menulis

Kursus memberi tumpuan kepada perbendaharaan kata membina, membaca, dan kemahiran belajar dengan bahan-bahan tahap yang sesuai. Anda akan belajar dan mengamalkan teknik-teknik yang akan membantu anda membangunkan menulis agar kejayaan akademik.

Pertuturan dan Pendengaran

aktiviti komunikatif akan membantu anda meningkatkan kefahaman dan ungkapan yang diucapkan Bahasa Inggeris anda dan mengukuhkan perbendaharaan kata dan sebutan.

Sijil

Pada akhir setiap penggal, sijil akan diberikan kepada semua peserta yang menamatkan program ELI dan bersedia untuk memohon kemasukan biasa ke kolej atau universiti.

Kalendar 2016-2017 ELI Akademik

  • Kejatuhan 2016, Sesi B 3 Oktober - 29 November
  • Spring 2017, Sesi A Jan. 09-03 Mac
  • Spring 2017, Sesi B 13 Mac - 5 Mei

Kehadiran

Peserta mesti menghadiri sekurang-kurangnya 85 peratus daripada kelas mereka dan melakukan kerja-kerja yang diberikan.

Pengalaman kebudayaan

Sepenuh masa peserta ELI menikmati banyak keistimewaan yang sama sebagai pelajar GGC, termasuk akses kepada perkhidmatan kesihatan, Pusat Pelajar dan kemudahan rekreasi. Anda dijemput untuk mengambil bahagian dalam pelbagai acara sosial dan kebudayaan seperti jamuan, cookouts dan lawatan ke tempat-tempat bersejarah dan kebudayaan. The ELI mempunyai penyelaras aktiviti-aktiviti yang merancang perjalanan hujung minggu dan aktiviti-aktiviti tempatan.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Lawrenceville, Georgia
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Amerika Syarikat - Lawrenceville, Georgia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat