Bahasa inggeris sebagai program bahasa kedua (ESL)

Lane Community College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bahasa inggeris sebagai program bahasa kedua (ESL)

Lane Community College

Lane

Program ESL Antarabangsa

Program ESL Antarabangsa direka untuk membantu pelajar dari seluruh dunia meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris mereka membaca, menulis, tatabahasa, mendengar dan bertutur. Pelajar mengambil kursus dengan fakulti yang mempunyai ijazah sarjana dalam TESOL atau bidang yang berkaitan. Kelas disimpan kecil supaya pelajar mendapat perhatian peribadi.

Lane

Struktur Program ESL

Terdapat 5 peringkat dalam program ESL (B, C, D, E, dan F). Semua pelajar antarabangsa yang baru akan mengambil Ujian penempatan semasa orientasi dan mendapatkan ditempatkan di peringkat yang sesuai bagi kelas ESL. Setiap tahap diterangkan secara terperinci pada Kursus ESL Antarabangsa page Penerangan.

kelas Bahasa Inggeris yang ditawarkan dalam blok. kelas pagi adalah selama 4 jam setiap hari Isnin hingga Jumaat. kelas petang adalah selama 5 jam setiap hari Isnin hingga Khamis. Anda akan belajar untuk jumlah 20 jam seminggu. ESL Programs juga menawarkan kelas elektif, dan ini adalah pilihan. Fall, Winter, dan Spring segi terdiri daripada 11 minggu, dan jangka Summer adalah 8 minggu.

Peralihan dari ESL ke tahap College

Pada Lane, kami menggalakkan pelajar ESL kami untuk meneruskan ke program kolej utama dan mahu menyokong mereka dengan cara yang terbaik mungkin. Markah TOEFL dan IELTS tidak diperlukan!

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
3,095 USD
Jumlah Kos minimum bagi setiap tempoh
Locations
Amerika Syarikat - Eugene, Oregon
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Eugene, Oregon
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat