Baca keterangan rasmi

Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik 1A - 1B (Advanced)

Tahap maju menggunakan aktiviti interaktif kreatif yang meningkatkan dan memperbaiki kemahiran anda tatabahasa, kefahaman, perbendaharaan kata dan simpulan bahasa. Anda akan membangunkan maju membaca, menulis dan kefahaman kemahiran diperlukan untuk berjaya dalam maju program akademik, kolej dan universiti. topik tatabahasa termasuk masa ini, masa lalu dan masa depan conditional tidak benar, masa kini dan masa lalu kata kerja menurut waktu yang sempurna, ucapan langsung dan tidak langsung, dan lain-lain.

Anda tidak akan mempunyai apa-apa kesukaran dalam memahami apa-apa jenis bahasa pertuturan, Walaupun dihantar pada kelajuan yang pantas oleh orang asli.

Anda akan dapat membaca segala bentuk bahasa bertulis dengan mudah, termasuk teks abstrak dan kompleks seperti manual, artikel khusus, dan karya sastera.

Anda boleh mengambil bahagian dalam apa-apa perbualan dengan mudah dan biasa dengan simpulan bahasa dan bahasa sehari-hari. Anda boleh meluahkan diri anda dengan lancar dan menyusun semula ucapan-ucapan supaya orang lain hampir tidak sedar masalah.

Anda boleh menulis dengan jelas dalam gaya yang sesuai seperti surat kompleks, laporan atau artikel dan membentangkan kes dengan struktur yang logik. Anda akan dapat untuk menulis ringkasan dan ulasan tentang kerja-kerja profesional atau sastera.

program ini adalah untuk anda jika:

 • Tahap Bahasa Inggeris anda adalah pertengahan atau lanjutan.
 • Anda mahu sambung pengajian di Universiti atau Kolej di Amerika Syarikat.

Apa yang boleh anda harapkan dengan kelas anda:

BERCAKAP: Saya boleh berinteraksi dengan ijazah kefasihan dan spontan yang membuat interaksi yang kerap dengan orang-orang native agak mungkin. Saya boleh mengambil bahagian yang aktif dalam perbincangan dalam konteks biasa, menyumbang dan mengekalkan pandangan saya. Saya boleh hadir jelas, penerangan terperinci mengenai pelbagai mata pelajaran yang berkaitan dengan bidang yang saya minati. Saya dapat menjelaskan sudut pandangan mengenai isu topikal memberi kebaikan dan keburukan pelbagai pilihan.

MENDENGAR: Saya boleh memahami ucapan lanjutan dan ceramah dan ikut walaupun garisan kompleks hujah disediakan topik adalah agak biasa. Saya boleh memahami kebanyakan program berita TV dan hal ehwal semasa. Saya boleh memahami majoriti filem dalam bahasa standard.

READING: Saya boleh membaca artikel dan laporan berkenaan dengan masalah kontemporari di mana penulis-penulis mengamalkan sikap atau pandangan tertentu. Saya boleh memahami prosa sastera kontemporari.

PENULISAN: Saya boleh menulis jelas, teks terperinci mengenai pelbagai mata pelajaran yang berkaitan dengan minat saya. Saya boleh menulis esei atau laporan, menyampaikan maklumat atau memberi alasan untuk menyokong atau menentang satu titik tertentu pandangan. Saya boleh menulis surat menonjolkan kepentingan peribadi peristiwa dan pengalaman.

Kursus fakta

kemasukan kursus: Bahasa Inggeris untuk tujuan akademik 1A - 1B (B2)

Bilangan pelajaran:

 • Intensif: 2 jam setiap hari - 10 jam seminggu
 • Super Intensive: 3 jam setiap hari - 15 jam seminggu
 • plus intensif: 4 jam setiap hari - 20 jam seminggu

Kelas adalah Isnin hingga Jumaat.

panjang pelajaran: 60 minit

Saiz kelas: Purata 10, maksimum 12

Umur minimum: 16 tahun

JADUAL: Pagi

kemahiran Lessons

 • AKADEMIK ENGLISH
 • Penulisan dan perbendaharaan kata
 • Bercakap dan Sebutan
 • simpulan bahasa
 • penulisan akademik
 • Budaya tempatan
Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Links English Language Institute »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date