Baca keterangan rasmi

Mengenai Program

The English for Academic Purposes Program (EAP) adalah setara dengan Program Bahasa Inggeris Intensif American Language Academy (IEP) yang diberikan dalam tempoh yang lebih lama. EAP direka untuk menawarkan pengalaman pembelajaran terbaik dan sokongan kepada pelajar Bahasa Inggeris untuk memenuhi keperluan mereka untuk tujuan akademik atau profesional mereka. Program ini dibuat untuk pelajar Bahasa Inggeris yang tidak dapat melakukan program pengajian bahasa Inggeris sepenuh masa.

EAP mengkhususkan diri dalam memberikan arahan bahasa Inggeris untuk pelajar yang ingin menghadiri universiti atau kolej Amerika untuk pengajian sarjana dan siswazahnya. Sijil graduasi Program ALA English for Academic Purposes memastikan pelajar mempunyai kemahiran bahasa Inggeris yang diperlukan untuk berjaya di peringkat universiti.

Program EAP kami memberikan anda fleksibiliti menggabungkan kewajiban anda yang lain dengan kursus berkualiti tinggi dalam bahasa Inggeris akademik dan profesional. Sekiranya anda seorang dewasa yang bekerja, pelajar bahasa Inggeris yang belajar di bidang lain di sebelah bahasa Inggeris, atau ibu dengan anak kecil, inilah program untuk anda!

Gambaran Keseluruhan EAP

 • Kaedah Arahan: Di Kampus atau Dalam Talian
 • Prasyarat: Ujian Penempatan iTEP
 • Kategori Peringkat: Pengenalan, Asas, Akademik, Akademik Lanjutan
 • Est. Tarikh Siap: 24-36 bulan dari permulaan program
 • Sijil Pengijazahan EAP: Mengetepikan TOEFL, IELTS, atau markah ujian Bahasa Inggeris yang telah diseragamkan kepada institusi rakan kongsi kami
 • EAP-11 Tempoh setiap Level: 18 minggu (9 minggu setiap bahagian tingkat) / 11 jam seminggu
 • Keperluan Penyelesaian Program: Penyelesaian Aras 5B
 • Jumlah unit dalam EAP-11: 12 level (unit)
 • EAP-7.5 Tempoh per Tahap: 27 minggu (9 minggu setiap bahagian tahap) /7.5 jam seminggu
 • Keperluan Penyelesaian Program: Penyelesaian Aras 5C
 • Jumlah unit dalam EAP-7.5: 18 peringkat (unit)
 • Hubungi Admissions@ala.edu untuk butiran kursus EAP 7.5.
 • Pendaftaran: Terbuka pendaftaran sepanjang sesi
 • Jadual Kursus: Pagi, Petang, atau waktu petang disediakan

Pengenalan Bahasa Inggeris

Pengenalan kepada Bahasa Inggeris AB

Kursus-kursus ini memenuhi keperluan pelajar Bahasa Inggeris yang mempunyai sedikit atau tiada latihan bahasa Inggeris. Dalam kursus ini, anda akan menerima pengenalan menyeluruh kepada abjad Inggeris dan ia juga berbunyi serta perbendaharaan kata dan tatabahasa asasnya. Di dalam bilik darjah, anda akan memberi tumpuan kepada pembelajaran mengenai budaya baru yang anda ada dan cara untuk bertahan di dalamnya.

Kemahiran bahasa yang anda praktikkan di dalam kelas akan membantu anda menjalankan semua aktiviti yang perlu anda lakukan di dunia sebenar Amerika Syarikat setiap hari. Anda akan mempunyai perbualan dan melakukan peranan dengan pelajar lain dan menyelesaikan masalah mudah pada satu pasukan. Pada akhir kursus, anda akan dapat membaca, memahami, dan mengisi soal selidik dan borang; anda akan dapat bertanya soalan mudah di kedai dan pejabat dan memahami jawapan yang diberikan kepada anda. Anda akan dapat menjawab soalan yang mereka tanya. Anda juga akan mempunyai pengalaman pertama anda yang mengambil ujian yang kelihatan seperti ujian universiti dan melakukan kerja rumah!

Yayasan Bahasa Inggeris

Tahap 1A-B, 2A-B, 3A-B

Semasa kursus anda di peringkat ini, anda akan berusaha ke arah menjadi fasih dalam bahasa Inggeris sosial sehari-hari. Anda akan membangun kemahiran mendengar, berbicara, membaca dan menulis kerana mereka digunakan di dunia nyata. Anda akan dapat menyertai perbualan bahasa Inggeris tentang keluarga dan rakan anda, latar belakang pendidikan, pengalaman kerja, rutin harian, hobi, dan minat. Anda akan dapat membaca dan membincangkan buku-buku pendek fiksyen dan bukan fiksyen. Anda akan dapat memahami dan membincangkan program berita dan hiburan pendek dan menulis tentang semua topik ini dalam bahasa Inggeris.

Di dalam bilik darjah, anda akan terlibat dalam aktiviti rakan kongsi dan kumpulan untuk mengamalkan bahasa sebenar. Anda akan mengambil bahagian dalam perbualan, peranan, dan lebih lama, simulasi situasi yang lebih rumit. Anda akan menjadi sebahagian daripada aktiviti menyelesaikan masalah pasukan yang memerlukan penggunaan semua empat kemahiran bahasa serta kemahiran berfikir kritis dan yang memaksa anda bergantung kepada ahli pasukan anda yang lain. Selepas latihan anda di dalam bilik darjah, anda akan pergi ke komuniti dan menggunakan kemahiran anda untuk memerhati dan menemu duga orang dan mengambil bahagian dalam projek mereka. Akhirnya, anda akan membawa kembali apa yang anda pelajari dan berkongsi dengan pelajar lain di ALA.

Sepanjang tahap ini, anda akan mula belajar dan mengamalkan jenis pekerjaan akademik dan profesional yang akan anda lakukan apabila anda menyelesaikan pembelajaran Bahasa Inggeris anda. Tahap 3 ialah jambatan yang menghubungkan bahasa sosial dengan bahasa akademik dan profesional. Di peringkat ini, anda akan terus meningkatkan Bahasa Inggeris sosial anda setiap hari dan mula menggunakan semua kemahiran bahasa anda untuk situasi akademik dan kerja-kerja. Anda akan mula belajar bagaimana untuk mendengar, memahami, dan mengambil nota semasa situasi seperti kuliah kelas universiti atau mesyuarat kerja profesional. Anda akan mula belajar bagaimana menulis kertas akademik atau laporan untuk kerja. Anda akan mula membaca lebih banyak artikel rumit mengenai subjek akademik dan isu-isu tempat kerja dan anda akan belajar bagaimana untuk menganjurkan dan memberikan persembahan lisan tentang topik ini kepada kumpulan besar. Menjelang akhir Tahap 3, anda akan bersedia untuk memulakan kursus Bahasa Inggeris Akademik kami.

Akademik Bahasa Inggeris

Tahap 4A-B dan 5A-B

Ini adalah kursus yang membolehkan anda menghadiri universiti Amerika atau memulakan tugasan kerja profesional di Amerika Syarikat Mereka memberi tumpuan kepada memberi anda bahasa yang anda perlukan untuk mengambil bahagian dalam situasi yang melibatkan topik dan konsep yang lebih abstrak dan yang memerlukan anda memahami dan menghasilkan Bahasa Inggeris pada tahap yang semakin kompleks. Mereka juga memberi anda peluang untuk menyertai aktiviti berdasarkan jenis pemikiran kritikal dan kemahiran penyelidikan yang penting untuk berjaya dalam kehidupan akademik dan profesional Amerika.

Di Tahap 4A anda

Di Tahap 5A

Advanced Academic English

Tahap 6, Trek AUPP, Trek Penyediaan Ujian

Tahap 6 adalah kursus pilihan untuk graduan ALA yang ingin meneruskan pengajian mereka sementara menunggu kemasukan ke program sarjana atau siswazah mereka. Dalam kursus ini, kemahiran berbahasa Inggeris akademik diajar dan diamalkan menggunakan bahan berasaskan kandungan berasaskan kuliah yang sah dan aktiviti berasaskan tugas dan projek. Anda akan bertanggungjawab untuk pembelajaran Bahasa Inggeris anda dan diminta untuk merenungkan bagaimana kemahiran bahasa dan akademik yang anda praktikkan boleh digunakan untuk bidang pengajian yang anda pilih. Kursus ini mempunyai dua bahagian.

Kursus Kemahiran Akademik: Semua pelajar mengambil kursus Bahasa Inggeris untuk menguasai kemahiran akademik yang diperlukan untuk berjaya di kolej atau universiti Amerika. Topik kursus termasuk: petua untuk menavigasi sistem kolej; teknik pengurusan masa; jenis ujian dan peperiksaan kolej yang paling kerap; strategi pengambilan ujian dan cara mengatasi kebimbangan ujian; cara membaca dan belajar dari buku teks kolej; jenis tugas penulisan yang paling biasa; ciri-ciri utama dan nilai-nilai persekitaran universiti Amerika; cara yang sesuai dan berjaya mengadakan perbualan Bahasa Inggeris dan berinteraksi dengan profesor, penasihat, dan rakan-rakan pelajar. Kelas Bahasa Inggeris dalam kursus ini dijalankan secara bersemuka oleh guru Bahasa Inggeris ALA di kampus dan bertemu sembilan jam seminggu.

AUPP Track

Program Pathway Universiti Amerika (AUPP) adalah bahagian kedua kursus Tahap 6. Pelajar mengambil satu atau lebih kursus kolej dalam talian. Kursus AUPP menyediakan pelajar dengan kredit kolej yang kemudiannya boleh dipindahkan ke banyak kolej dan universiti. Kursus ditawarkan melalui Tiffin University dan Rio Salado Community College dan bersamaan dengan kursus kursus semester. Kedua-duanya adalah institusi yang menerima akreditasi serantau. ALA menghendaki pelajar menghadiri sembilan jam latihan individu di kampus ALA dan bertemu dengan mentor yang berfungsi sebagai panduan mereka untuk kejayaan akademik.

TOEFL, IELTS, atau GRE Track

Pelajar mengambil kursus TOEFL, IELTS, atau GRE yang diajar oleh guru Bahasa Inggeris ALA dalam format bersemuka sembilan jam seminggu. Ujian bahan dan ujian latihan tambahan dalam talian adalah komponen kelas. Kursus mengkaji semula kandungan ujian dalam cara yang menyenangkan, boleh diakses dan memberi maklum balas kepada pelajar mengenai kekuatan dan kelemahan mereka. Mereka juga membentangkan dan mengamalkan strategi untuk melaksanakan dengan baik pada setiap bahagian ujian. Tutor individu boleh didapati untuk pelajar yang mengalami kesukaran memahami kandungan kursus.

Program diajar dalam:
English
American Language Academy

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh American Language Academy »

This course is Online, Lokasi Kampus, Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Price
2,600 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka