Baca keterangan rasmi

Objektif utama kursus ini adalah untuk membawa pelajar untuk mencapai kemahiran komunikasi yang baik dalam Bahasa Portugis, dengan kejayaan. Ini bermakna bahawa bukan sahaja akan diajar tatabahasa dan perbendaharaan kata, tetapi juga mendengar, membaca, menulis dan pengeluaran lisan, sama ada dalam konteks rasmi atau bahasa percakapan. Pengenalan kepada cara Brazil hidup, adat resam dan adat istiadat sosial, politik dan budaya juga merupakan bahagian penting dalam pelajaran.

Kelas dibahagikan seperti berikut: struktur tatabahasa (25%), pemahaman dan bertulis (25%), kefahaman dan pengeluaran oral (30%) dan perbendaharaan kata teknikal (20%). pelbagai ini menjadikan kelas yang paling dinamik dan menyeronokkan serta menjadi satu cara yang berkesan untuk memperbaiki dan meningkatkan kemahiran bahasa.

Pelajaran sentiasa dilaksanakan dalam Bahasa Portugis, walaupun semua guru mahir dalam bahasa Inggeris dan bahasa lain. prestasi pelajar dinilai mengikut pemerhatian di dalam kelas kerana mereka dapat menghasilkan dan memahami bahasa sasaran, serta komitmen mereka untuk pembelajaran dan pengajaran.

Dialogo

Mengenai Guru

Semua guru Brazil dengan ijazah dalam Kesusasteraan dan Bahasa Asing vernakular. Mereka menerima latihan khas selama 4 bulan di sekolah dalam pengajaran didaktik Portugis sebagai bahasa asing (LPE). Kesemua mereka bercakap bahasa Inggeris dan beberapa bahasa lain seperti Jerman, Perancis, Sepanyol dan Itali. Sekolah ini juga menggalakkan fakulti program latihan tahunan melalui bengkel dan seminar.

Profil pelajar

Secara umum, sekolah ini mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia, dan yang paling dari Amerika Syarikat, Eropah dan Amerika Latin. Sebab-sebab untuk belajar bahasa Portugis di Brazil adalah sangat pelbagai, termasuk profesional, perdagangan, pelancongan budaya, program universiti dan juga motivasi peribadi.

Dialogo

Mengenai kursus

Program intensif untuk Kumpulan atau Individu:

Program Bengkel Brazil

  • maksimum peserta: 09
  • Signal: sekurang-kurangnya 1 minggu
  • Tahap: Beginner / Asas / Pertengahan / Lanjutan
  • Format kursus:
  • Kelas dari Isnin hingga Jumaat, diedarkan seperti berikut
  • 9:00-00:30 - Pelajaran Kumpulan Kecil - purata 5-6 orang
  • 12:30-13:30 pm - masa makan tengah hari

Gabung

Anda juga boleh menggabungkan pelajaran kumpulan pada waktu pagi, 9:00-00:30 dengan 1 atau 2 pelajaran swasta pada sebelah petang.

swasta

Anda juga boleh mendapatkan hanya pelajaran swasta pada waktu pagi atau petang.

Pada waktu petang - mengamalkan Portugis menggunakan menyeronokkan & pendekatan antara budaya Programs (kelas memasak, Kelas Menari, "Capoeira" Kelas, Kuliah, Aktiviti-aktiviti sosial dan lawatan Brazil) disyorkan untuk mereka yang ingin memulakan atau perlu meningkatkan pembelajaran mereka dalam bahasa Portugis, dan dimasukkan dalam konteks budaya Brazil untuk membeli sokongan untuk kemasukan mereka dalam persekitaran tempatan, meminimumkan potensi pertembungan budaya. Kursus-kursus yang mencadangkan pembangunan kemahiran bahasa yang berbeza (lisan dan kefahaman bertulis, lisan dan pengeluaran bertulis) melalui pendekatan komunikatif dan dinamik yang menggunakan rangsangan pengajaran pelbagai (audiovisual, aktiviti interaktif, internet, dan lain-lain).

Butiran: - Hari dan masa mungkin berbeza-beza sesuai dengan cuaca, aktiviti luar, lawatan ke diatur.

  • Bahan pendidikan yang disediakan oleh pihak sekolah.
  • Ujian Penempatan dilakukan oleh guru semasa ketibaan.
  • Guru-guru yang terlatih dalam PLE (Portugis Bahasa Asing).

Aktiviti kebudayaan

Capoeira Capoeira Kelas Buku pelajaran tambahan atau menggunakan kelas percuma anda sekali seminggu bagi setiap minggu kelas Portugis!


tarian

Kelas tarian

Buku pelajaran tambahan atau menggunakan kelas percuma anda sekali seminggu bagi setiap minggu kelas Portugis!

Sukan airSukan air

Beritahu kami yang sukan air yang anda mahu mempunyai kelas dan kami akan membuat bajet dan jadual kelas untuk anda!

DialogoCultural Tours

Seminggu sekali pergi dengan kakitangan kami dan kelas anda bertemu dengan beberapa tempat yang menggerunkan di Salvador, bersenang-senang dan mengamalkan bahasa anda!

DialogoGASTRONOMY

Belajar bagaimana untuk memasak semua makanan Brazil yang lazat dengan sekali kelas minggu! Mereka percuma, dan anda hanya membayar untuk bahan-bahan.

Dialogosukarela

Marilah kita tahu jika anda ingin menjadi sebahagian daripada sukarelawan dan membantu orang yang memerlukan dan kami akan menjadualkan dengan institusi yang memerlukan. Yang boleh menjadi cara yang baik untuk mengamalkan!

DialogoYoga

Setiap pelajar mendapat satu kelas yoga percuma di padang portuguese! Jika anda suka anda boleh menempah lebih banyak kelas.

DialogoFilem Brazil

Seminggu sekali kita memilih filem Brazil untuk menonton dalam kumpulan di sekolah kami. Sudah tentu, dalam audio bahasa dan dengan popcorn dan soda;)

Program diajar dalam:
Portuguese (Brazil)
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
1 - 24 
Sambilan
Price
499 BRL
diskaun khas untuk pelajar
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date