Barcelona Microeconometrics Sekolah Musim Panas

Barcelona Graduate School of Economics

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Barcelona Microeconometrics Sekolah Musim Panas

Barcelona Graduate School of Economics

Dengan adanya peningkatan jumlah data individu daripada kaji selidik telah membawa bukan sahaja untuk pertumbuhan yang ketara dalam bilangan pekerjaan akademik yang bersifat empirikal menggunakan jenis maklumat tetapi juga untuk nombor yang lebih besar kajian yang diarahkan oleh institusi awam dan swasta di mana jenis ini data digunakan.

Ciri-ciri ini jenis data adalah seperti itu teknik statistik dan ekonometrik sesuai untuk rawatan mereka mempunyai sifat tertentu, secara amnya berbeza daripada yang sesuai bagi data siri masa. Sifat kualitatif kebanyakan maklumat, representativity daripada sampel yang digunakan, isu-isu penapisan yang berkaitan dengan pembolehubah bersandar adalah, antara lain, beberapa aspek yang membezakan teknik-teknik ini dari perspektif ekonometrik.

Tambahan pula, peningkatan kepentingan maklumat seperti ini juga bermakna bahawa sejumlah besar kajian rasmi dari negara-negara yang berbeza mempunyai struktur panel data. Iaitu, seorang individu (orang, isi rumah, firma) diperhatikan untuk beberapa tempoh masa. Ini jenis data mempunyai beberapa kelebihan ekonometrik dan juga memerlukan penggunaan teknik tertentu.

Akhirnya, ia menjadi satu amalan biasa untuk menilai dasar-dasar awam dengan membandingkan hasil rawatan yang diberikan dalam sekumpulan individu dengan orang-kumpulan lain dengan ciri-ciri yang sama yang masih belum menjadi objek rawatan. Untuk melakukan ini, maklumat daripada kaji selidik juga digunakan, ini merupakan rangka kerja khusus untuk penggunaan teknik ekonometrik untuk data individu.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
5 - 10 
Sambilan
Locations
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat