Beijing - China Kontemporari & Bahasa Cina

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Beijing - China Kontemporari & Bahasa Cina

IES Abroad

beijing

Gambaran Keseluruhan

Beijing dianggap tempat untuk belajar Cina di China-ia menetapkan sebutan yang standard bagi seluruh negara. Sebagai modal politik, intelektual dan budaya China, ia juga merupakan tempat yang ideal untuk mengkaji kontemporari China. Penduduk Beijing yang ramah dan bangga menjadi dari bandar-apa persekitaran ini menarik yang sempurna untuk belajar di luar negara.

Kami China kontemporari & Bahasa Cina program menawarkan pelajar pelbagai kursus bahasa Cina, termasuk tahap atas, elektif bahasa Cina berasaskan topik, dan kawasan kajian kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris. Program ini akan memberi manfaat kepada pelajar yang ingin berkembang dengan pesat pengetahuan mereka Cina bertulis dan lisan, dan pengetahuan mereka tentang China secara amnya.

Program ini adalah berdasarkan di kampus Beijing Foreign Studies University (Bei Wai), salah satu universiti akademik perdana Beijing. kelas tatabahasa, sesi gerudi kecil, dan tutorial swasta sejam (dua kali seminggu) menggabungkan dengan kajian intensif Cina dua jam setiap hari, empat hari seminggu. pelajar maju boleh memilih 2 kredit kelas bahasa topikal tambahan, seperti Cina Klasik, Slang Modern & Budaya Pop, Personal & Perniagaan Komunikasi.

Selain kursus bahasa Cina anda, anda akan memilih dari Kajian Kawasan 3 kredit kursus (diajar dalam bahasa Inggeris) dalam bidang Pengajian Asia itu, Ekonomi, Hubungan Antarabangsa, Sains Politik dan Sastera untuk melengkapkan kajian bahasa anda.

Beijing akan menjadi kelas anda. Melawat istana yang paling ketara di Beijing, Kota Larangan dan Istana Musim Panas, dan belajar tentang Ming dan Qing. Menikmati adat tempatan, merasa teh, dan serantau masakan seperti jian crepes bing, zha mi jiang dan pelbagai jenis ladu jiozi. Anda juga boleh mengamalkan kemahiran bahasa anda dan menyaksikan apa yang anda belajar di dalam kelas tangan pertama dengan pergi ke pasaran tempatan dan tawar-menawar dengan pembekal untuk tawaran terbaik atau hanya meneroka bandar ini indah. Semua yang anda lakukan akan menjadi sebahagian daripada pengalaman pembelajaran anda.

Untuk pelajar yang berminat dalam bidang pendidikan dan perkembangan kanak-kanak, anda mempunyai peluang untuk memohon untuk mengambil bahagian dalam pilihan perumahan unik Pemimpin Masa Depan Global (GFL). Jika dipilih untuk GFL, anda akan hidup dengan keluarga homestay Cina secara percuma (16 x makan / minggu termasuk) dan akan menghabiskan sekurang-kurangnya 20 jam seminggu mengajar bahasa Inggeris kepada kanak-kanak / kanak homestay. Ini pilihan yang sangat mendalam dan berpatutan adalah cara terbaik untuk belajar dengan lebih mendalam tentang budaya dan adat resam Cina, dan membuat hubungan yang kuat melalui GFL dan keluarga homestay anda.

Kami mahu anda berasa seperti di rumah di Beijing, jadi kita melakukan semua yang kita boleh untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam hidup di bandar. Dengan pengenalan kami kepada Beijing semasa orientasi anda dan acara kebudayaan yang menyeronokkan kita sebagai asas, anda tidak lama lagi akan menjadi biasa dengan cara Beijing yang hidup.

Fakta Cepat

 • Center: IES Luar Negara Beijing
 • City: Beijing
 • Negara: China
 • Kredit Program: 15-19 kredit
 • Bahasa Pengantar: Bahasa Inggeris, Cina
 • Bahasa Prasyarat: Tiada

Tarikh program

Selepas anda dimasukkan ke wad, merujuk kepada seksyen Tarikh Perjalanan Maklumat Predeparture dengan akaun MyIESabroad anda sebelum tempahan perjalanan.

Kejatuhan 2017

 • Ketibaan: Jumaat Ogos 25, 2017
 • Berlepas: Jumaat Disember 15, 2017

Spring 2018

 • Ketibaan: Jumaat Januari 12, 2018
 • Berlepas: Sabtu Mei 5, 2018

AKADEMIK

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda dengan kajian yang terbaik di luar negara program mungkin-yang merangkumi pengalaman akademik dan kebudayaan yang berkualiti tinggi. Kami menawarkan kursus-kursus yang meneroka bahasa Cina dan kajian kawasan melalui mendalam dan pendekatan hands-on. profesor bertaraf dunia kami meningkatkan pengalaman akademik anda dan memberi anda perspektif baru setiap hari di dalam kelas.

Jatuh, musim bunga, dan tahun akademik pelajar mesti mendaftar dalam sekurang-kurangnya 15 kredit semester.

Dalam usaha untuk memenuhi keperluan 15 kredit, anda mengambil yang diperlukan 6 kredit kursus bahasa Cina dan memilih antara gabungan berikut:

 • 2-4 IES Abroad Kursus Pengajian, Amerika Syarikat (3 kredit setiap satu)
 • 2-3 IES Abroad Kursus Elektif Bahasa (2 kredit setiap satu; mesti diletakkan di 300 peringkat Cina atau di atas)

Heritage Pelajar

Jika anda seorang penceramah warisan (anda mempunyai latar belakang pengajian kekeluargaan tidak rasmi), anda boleh mengambil kesempatan daripada program yang direka khas yang memberi tumpuan kepada keperluan bahasa individu anda. IES Luar Negara Beijing mengulas tahap setiap pelajar warisan berdasarkan kes demi kes dan mencipta satu program yang membolehkan anda untuk terus maju dalam kelas kecil.

Center-Wide Bahasa Ikrar

fakulti Beijing kami amat berbangga kerana kualiti latihan bahasanya. Dalam usaha untuk mewujudkan persekitaran bahasa Cina dan memaksimumkan kecekapan individu, anda dikehendaki mematuhi ikrar bahasa di kampus Beijing Foreign Studies University. "Hujung minggu Mesra Inggeris" berselang-seli sepanjang semester untuk memberikan anda seketika dari kesibukan ikrar bahasa. Pelajar yang tidak mempunyai pengalaman bahasa sebelum dijangka menyertai ikrar bahasa enam minggu ke semester.

Kursus

INI ADALAH SENARAI PENAWARAN KURSUS MUNGKIN. KETERSEDIAAN KURSUS pilihan dari PENGGAL KE JANGKA.

Seni

AR 180 - Calligraphy Cina (Spring, Musim Luruh)

Pengajian Asia

 • AS / EC 312 - Modern Ekonomi Cina (Musim Luruh, Spring)
 • PO / AS / GO 318 - Kerajaan China dan Politik (Musim Luruh, Spring)
 • PO / AS / SO 301 - Kontemporari Persatuan Cina (Musim Luruh, Spring)

Bahasa Cina

 • CN 102 - Bahasa Cina di Context: Novice Luar Negara I (Musim Luruh, Spring)
 • CN 203 - Bahasa Cina di Context: Emerging bebas Luar Negara I (Musim Luruh, Spring)
 • CN 320 - Penulisan Surat & E-mel: Komunikasi Peribadi & Perniagaan (Musim Luruh, Spring)
 • CN 351 - Bahasa Cina in Context: Independent Luar Negara I (Musim Luruh, Spring)
 • CN 370 - Modern Slang & Budaya Pop (Musim Luruh, Spring)
 • CN 380 - Kelancaran Melalui Filem (Musim Luruh, Spring)
 • CN 390 - Peristiwa Semasa Melalui pembacaan akhbar (Musim Luruh, Spring)
 • CN 403 - Bahasa Cina di Context: Emerging Kompeten Luar Negara II (Musim Luruh, Spring)
 • CN 420 - HSK Preparation (Musim Luruh, Spring)
 • CN 520 - Bahasa Cina di Context: Cina Maju II (Musim Luruh, Spring)

EKONOMI

AS / EC 312 - Modern Ekonomi Cina (Musim Luruh, Spring)

kerajaan

 • PO / AS / GO 318 - Kerajaan China dan Politik (Musim Luruh, Spring)
 • SO / GO 331 - pergerakan buruh dan Perubahan Sosial di China (Musim Luruh, Spring)

SEJARAH

 • HS 331 - lewat Imperial China (Spring)
 • HS 333 - Sejarah Beijing (Kejatuhan)

Sains Politik

 • PO / AS / GO 318 - Kerajaan China dan Politik (Musim Luruh, Spring)
 • PO / AS / SO 301 - Kontemporari Persatuan Cina (Musim Luruh, Spring)

sosiologi

 • PO / AS / SO 301 - Kontemporari Persatuan Cina (Musim Luruh, Spring)
 • SO / GO 331 - pergerakan buruh dan Perubahan Sosial di China (Musim Luruh, Spring)

Institusi rakan kongsi (s)

Beijing Universiti Pengajian Asing

Dikenali sebagai Bei Wai atau BFSU, Beijing Foreign Studies University adalah salah satu institusi akademik yang paling berprestij di Beijing. A pengajaran dan penyelidikan universiti, BFSU mempunyai badan pelajar 7000 dan merupakan salah satu daripada 100 universiti di seluruh negara dipilih untuk pembangunan keutamaan ke dalam abad ke-21. IES Luar Negara kini hanya program AS bermastautin di Bei Wai, memberikan anda peluang yang lebih baik untuk mengintegrasikan dengan pelajar Cina. Sesetengah pelajar menyertai aktiviti sukan di antara dinding, seperti pong ping dan bola keranjang kesatuan pelajar universiti dan.

PERUMAHAN

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah memutuskan tanda untuk melihat atau menemui kafe-bukan yang terbaik mencari tempat untuk hidup di mana anda berasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang menggambarkan bagaimana masyarakat tempatan hidup. Matlamat kami adalah bahawa apabila anda meninggalkan Beijing, ia akan berasa seperti di rumah.

Semua pilihan perumahan di persekitaran bahasa rendaman kami untuk menyokong kemajuan bahasa yang pesat. pilihan perumahan akan memerlukan komitmen untuk bercakap Cina sebanyak mungkin dan mematuhi isi rumah dan dewan kediaman etika yang harmoni dengan norma budaya Cina dan peraturan universiti.

Homestay

Homestay menyediakan persekitaran yang sesuai untuk belajar tentang China dan meningkatkan kemahiran bahasa Cina anda. homestay kami biasanya terletak dalam jarak berjalan kaki atau menaiki bas ke Center. Semua homestay mempunyai bilik tidur swasta. Walaupun tinggal di rumah mungkin melibatkan membuat beberapa pengorbanan privasi dan kebebasan peribadi, keluarga homestay Cina kami adalah universal tidak sabar-sabar untuk mengenali anda dan berkongsi idea-idea mereka, bahasa, dan budaya dengan anda.

Anda dibekalkan sarapan dan makan malam dengan keluarga angkat, tujuh hari seminggu, manakala program ini adalah bersidang. peluang Homestay mungkin terhad.

Asrama Pelajar antarabangsa dengan sebilik Cina

Bergantung kepada ketersediaan, anda mempunyai peluang yang luar biasa untuk tinggal dengan seorang pelajar Cina di BFSU Antarabangsa Asrama Pelajar. Walaupun berkongsi bilik dengan rakan sebilik Cina mungkin memerlukan anda untuk membuat perubahan budaya dan kompromi, ganjaran yang ketara.

Pelajar sering mengembangkan persahabatan yang kukuh dengan pelajar Cina di asrama, dan menikmati perhimpunan spontan di dalam dan di luar kampus BFSU itu. sebilik cina dipilih daripada bahasa jabatan cina berprestij BFSU dan Sekolah Perniagaan Antarabangsa.

Bilik-bilik berwayar untuk akses Internet dan asrama termasuk ruang istirahat pelajar, bilik mandi berkongsi, mesin basuh, dan kemudahan dapur.

Makanan tidak termasuk, tetapi anda boleh makan di salah satu daripada beberapa kafeteria universiti atau menyiapkan makanan sendiri di dapur berkongsi. Mengambil kesempatan daripada banyak kecil, restoran murah berhampiran kampus dan di Beijing.

Kehidupan pelajar

Haluan

Program ini bermula dengan specially- direka, Program lima hari itu memperkenalkan anda kepada IES Abroad kakitangan, pelajar rakan-rakan anda, Beijing Foreign Studies University, dan bandar Beijing. Topik-topik seperti ahli akademik, perumahan, pengangkutan, pelarasan budaya, dan kesihatan dan keselamatan diliputi semasa orientasi anda. Anda mengambil ujian penempatan bahasa di tapak untuk menentukan tahap kursus sesuai. Satu-satu menasihati sesi kelas bahasa dan kawasan kajian disusun, serta penempatan homestay.

TERAS ™, IES Luar Negara yang Orientation Komprehensif dan Pengalaman Re-entry, bermula semasa orientasi dan berterusan sepanjang semester dengan menyertai aktiviti memberi tumpuan kepada pelarasan budaya, pencapaian matlamat, dan bersedia untuk pulang ke rumah.

Aktiviti-aktiviti termasuk "Jelajah Beijing" (aktiviti berasaskan tugas untuk anda untuk mempelajari sistem pengangkutan dan untuk melawat kawasan dan tempat-tempat bersejarah yang sering dikunjungi oleh pelajar), dan "Tiananmen Trifecta" (lawatan ke Tiananmen Square, Pusat Perancangan Bandar Beijing, dan Kota Larangan).

Kurikulum Aktiviti & Acara Kebudayaan

Mentakrifkan semula cara hidup anda dan belajar di Beijing melalui acara budaya kita, seperti:

 • lukisan Cina tradisional dan memotong meterai
 • kuliah jemputan dari ulama terkemuka, wartawan dan pakar mengenai budaya Cina
 • Pidato Challenge Cina
 • Karaoke (KTV)
 • kelab sebutan dan puisi bacaan

sukarela

Jika anda berminat untuk menjadi sukarelawan semasa di luar negara, kakitangan di Beijing boleh menyediakan anda dengan maklumat kenalan. Dalam tahun-tahun yang lalu, Pelajar-pelajar telah mengajar Bahasa Inggeris dan mengarahkan eksperimen sains di sekolah-sekolah rendah dan menengah. penempatan sukarelawan lain telah merangkumkan pusat panggilan wanita dan NGO membantu kanak-kanak dengan pelbagai upaya. Sukarela adalah peluang yang baik untuk keasyikan budaya dan pelajar merasa sumbangan ketara kepada perkembangan bahasa mereka dan perkembangan perbendaharaan kata.

Penyerapan tambahan Kebudayaan

Mencari untuk menimba pengalaman tangan pertama hayat Cina, adat, dan masakan semasa membuat persahabatan yang berpanjangan? Lihat Global Future pilihan Pemimpin Immersive Homestay (lihat Perumahan)!

Syarat Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dalam kedudukan yang baik di sekolah rumah anda
 • 2.75 GPA atau lebih baik pada skala 4.0 (GPAs bawah 2.75 akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes)
 • Mahasiswa tingkat kedua, Junior atau berdiri Senior apabila program bermula

Pasport & Visa Keperluan

Pasport yang sah untuk sekurang-kurangnya enam bulan selepas tarikh tamat program ini, dengan sekurang-kurangnya dua muka surat kosong diperlukan.

A visa pelajar dikehendaki untuk memasuki China. Setelah masuk, anda akan menerima lebih banyak maklumat mengenai proses permohonan dan sebarang fi yang berkaitan. Proses permohonan untuk warganegara bukan AS boleh menjadi sangat panjang, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Kos

Kejatuhan 2017

 • Yuran Pengajian: $ 11.525
 • Perumahan: $ 3,175
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 14.930

Tahun akademik

 • Yuran Pengajian: $ 20.735
 • Perumahan: $ 6,350
 • Insurans: $ 455
 • Jumlah: $ 27.540

Pertimbangkan harga ini sebagai satu titik permulaan. Kami menggalakkan anda untuk menghubungi pengajian di luar negara pejabat untuk menentukan kos sebenar kepada anda berdasarkan faktor dalam bantuan kewangan, biasiswa, dasar sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
 • Cina
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini July 3, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Sept. 2018
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
14,930 USD
Locations
China - Beijing
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula: Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Mei 5, 2018
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
China - Beijing
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sept. 2018
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Jan. 2019
China - Beijing
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Mei 5, 2018
Price
kos Program Fall 2017