Belajar Abroad Belgium - Wallonia

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Belajar Abroad Belgium - Wallonia

Youth for Understanding USA

Di rumah ke ibu pejabat Kesatuan Eropah dan NATO, Belgium menawarkan anda peluang untuk melibatkan diri dalam sejarah, budaya, dan pusat lingkungan masyarakat global hari ini.

YFU Belgium diwakili oleh dua kantor, satu untuk wilayah berbahasa Perancis dan yang lain untuk berbahasa Belanda. YFU Belgium-Wallonia adalah program berbahasa Perancis, dan menawarkan peluang istimewa untuk membantu mengembangkan bahasa Perancis anda sambil menjelajahi kehidupan dan budaya Belgia. Program ini memerlukan dua tahun pendidikan terdahulu dalam bahasa Perancis. Pelajar yang tidak memenuhi syarat ini boleh diterima secara bersyarat untuk membuktikan pemahaman lingual mereka dengan cara lain.

Sekilas

Beasiswa yang ada

 • 385 - Holcomb
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

15 Februari 2001 - 15 Ogos 2003. Pelajar luar keperluan umur akan dipertimbangkan untuk kemasukan secara kes demi kes.

 • Bahasa: Perancis. Pelajar dikehendaki sama ada mengambil dua tahun Perancis di sekolah menengah atau lulus ujian bahasa dalam talian.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Pelajar biasanya ditempatkan di kawasan pinggir bandar atau di kampung.
 • Sekolah: Pendidikan dianggap sangat penting dan tahap pendidikan di Belgium hari ini adalah salah satu yang tertinggi di Eropah. Di sekolah-sekolah di Belgium, anda boleh mempelajari bahasa, matematik, sains, sejarah, ekonomi, geografi, dan sains sosial.

Program Akademik

Sekolah: Dengan 99% kadar celik hurufnya, Belgium tidak boleh dinafikan ketika bersekolah. Belgium menduduki tempat ke-16 oleh Organisasi Kerjasama Ekonomi dan Pembangunan (OECD) ketika datang ke pendidikan, membuktikan ia memiliki guru dan sekolah yang berkualiti. Sistem pendidikan dibahagikan antara sistem negara dan sistem peribadi, kebanyakannya Katolik, yang keduanya bebas. Walaupun orang Belgium asli boleh memilih dari Sekolah Menengah Teknikal, Vokasional, atau Seni Menengah, kebanyakan pelajar YFU akan didaftarkan dalam Pendidikan Menengah Umum.

Ekstrakurikulum: Kebanyakan sekolah menengah Belgium tidak menawarkan aktiviti ekstrakurikuler. Walau bagaimanapun, pelajar YFU digalakkan menyertai sukan, kelab, atau pasukan di komuniti tempatan mereka untuk terlibat dan bertemu dengan penduduk tempatan!

Tawaran Program Khas: Pelajar dalam program sepanjang tahun dijemput untuk mengambil bahagian dalam perjalanan kebudayaan ke Paris pada bulan Februari / Mac. Untuk beberapa hari semasa cuti Karnival, pelajar akan mendapat peluang untuk bertemu dengan rakan-rakan pelajar antarabangsa dan meneroka bersama-sama. Terdapat juga peluang untuk menyertai lawatan sehari ke Cologne, Jerman di mana pelajar melawat Pasar Krismas Jerman yang terkenal.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mesti tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari mandatori, yang biasanya diadakan pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program anda yang bertujuan untuk mempersiapkan anda untuk pengalaman anda di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Belgium Wallonia menawarkan tiga orientasi dalam negara; "Orientasi selepas kedatangan", "susulan", dan "masuk semula" untuk menyokong pelajar dan keluarga tuan rumah mereka sepanjang program.

Maklumat Visa: Maklumat mengenai visa dan proses imigresen lain akan disediakan semasa pendaftaran. Untuk mengetahui lebih lanjut, anda boleh melayari laman web Kedutaan di sini: http: //www.diplobel.us/

Kos Tambahan: Pakaian seragam sekolah, buku teks, dan bahan-bahan sekolah yang lain tidak termasuk dalam program tuisyen. Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Belgium mengesyorkan agar pelajar merancang untuk kira-kira € 150-200 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah
 • Pendaftaran di sekolah tinggi Belgium tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari Wakil Kawasan YFU Belgium semasa program
 • Insurans komprehensif
This school offers programs in:
 • Perancis


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
15,995 USD
Tahun Perancis
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat