Baca keterangan rasmi

Belajar bahasa Inggeris dan mewujudkan peluang baru

Yang Pembelajaran Bahasa Inggeris (ell) program adalah intensif, lima semester, tahap lima, program sepenuh masa untuk pelajar yang berbahasa Inggeris sebagai bahasa kedua. Program ini boleh membantu membina kemahiran bahasa Inggeris untuk berjaya di kolej, universiti, dan kerjaya. Pembelajaran Bahasa Inggeris boleh didapati di kedua-dua Kemajuan Kampus dan Eglinton Pembelajaran Laman.

Bermula Setiap 3 Minggu ... Ditawarkan Sepanjang Tahun!

Dengan pengambilan yang berterusan dan mula tarikh, anda boleh mula dengan segera, atau apabila ia sesuai dengan jadual anda. Anda akan ditempatkan di peringkat yang berdasarkan ujian penempatan diagnostik. Setiap tahap terdiri daripada lima yang berbeza "modul" dan setiap "Modul" berjalan selama tiga minggu.

"Mari, menikmati masa anda di Centennial. Kami mempunyai persekitaran yang baik, rakan-rakan, dan guru-guru profesional. Mereka sangat membantu dan mereka akan memberikan pendidikan yang baik, meningkatkan keyakinan anda, dan mereka akan membantu anda untuk meningkatkan kemahiran Bahasa Inggeris anda. Pengalaman saya telah menakjubkan. Setiap hari kita mempunyai banyak perbualan; kita berbincang dan berdebat mengenai topik yang berbeza dan maklumat. Kita belajar tentang satu sama lain, dari budaya yang berbeza dan lebih-lebih lagi kita boleh cuba banyak makanan. Apa yang menarik dan hebat "- Thanh Phuong Huynh, ell Tahap 5.

Fleksibel dan disesuaikan untuk Keperluan Pembelajaran Anda

Matlamat program Bahasa Inggeris Pembelajaran adalah untuk menyediakan anda dengan pengalaman pembelajaran yang disesuaikan berdasarkan tahap kemahiran anda. Ia direka untuk pelajar-pelajar yang Bahasa Inggeris Bahasa kemahiran terdiri daripada sangat terhad kepada peringkat pertengahan.

Setiap peringkat dibahagikan kepada dua kelas utama: Kemahiran Teras Bersepadu (Membaca / Penulisan / Tatabahasa) dan Kemahiran Komunikasi (Bercakap / Pendengaran / Sebutan). Tahap 1 dan 2 termasuk kursus tambahan dalam Kemahiran Kelancaran. Tahap 3-5 mempunyai kursus tambahan dalam Kemahiran Akademik.

Manfaat Program

  • Program Pembelajaran Bahasa Inggeris (ell) adalah berdasarkan kepada amalan pengajaran dan pembelajaran moden.
  • Ahli Fakulti kami berkelayakan, berdedikasi profesional pengajaran ESL yang memberi arahan serta sokongan, dorongan, dan bimbingan.
  • Anda dengan pengajar selama kira-kira 375 jam per semester.
  • Setiap pengambilan baru adalah modul bahasa yang berasingan.
  • Ujian penempatan diagnostik memastikan penempatan tahap bahasa yang betul.
  • Anda mempunyai penilaian yang kerap diagnostik untuk mengukur kemajuan kelas.

Persekitaran Pembelajaran

  • Kemudahan pembelajaran bahasa berkomputer
  • Akses kepada perkhidmatan kolej dan sumber
  • Perjalanan
  • Satu-satu tunjuk ajar

Ell - Bahasa Inggeris Penilaian dan Penempatan disesuaikan

Pelajar mengambil ujian penilaian di Centennial Kolej untuk memastikan penempatan tahap betul dalam Program ell. Pelajar boleh ditempatkan di peringkat yang berbeza dalam program ini bergantung kepada kemahiran bahasa / beliau. Sebagai contoh, pelajar boleh diberikan kepada Tahap 1 Kemahiran Teras Bersepadu (Membaca / Penulisan / Tatabahasa) dan boleh diletakkan di Aras 2 Kemahiran Komunikasi (Bercakap / Pendengaran / Sebutan).

Pelajar tidak perlu mengambil ujian penempatan luar untuk memenuhi syarat untuk kemasukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 18 lagi program yang ditawarkan oleh Centennial College »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date