Belajar Di Luar Negara Dan Bertukar-tukar

University of the Commonwealth Caribbean

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Belajar Di Luar Negara Dan Bertukar-tukar

University of the Commonwealth Caribbean

Masuk

Adakah anda pelajar luar negara yang ingin belajar di UCC? Atau adakah anda pelajar UCC mencari peluang untuk belajar di luar negara?

Program University of the Commonwealth Caribbean Abroad and Exchange membolehkan pelajar mengalami pembelajaran dalam budaya baru dan di negara baru.

UCC bekerja dengan institusi di seluruh dunia untuk meningkatkan peluang para pelajar tempatan untuk belajar di luar negara dan untuk pelajar luar negara mengalami kehidupan di UCC dan menjadi warga global yang lebih bulat.

Pelajar universiti di luar negara boleh memohon untuk semester atau tahun di UCC di mana-mana program ijazah sarjana kami. Walau bagaimanapun, pelajar mesti memenuhi prasyarat. Pelajar luar negara boleh mengambil minimum 5 kursus dan maksimum 6 kursus semester kecuali diluluskan sebaliknya. UCC akan mengeluarkan transkrip apabila pelajar menyelesaikan program semester di luar negara.

Pelajar boleh belajar di luar negara untuk semester (musim gugur atau musim bunga) atau sepanjang tahun akademik melalui perkongsian program akademik yang telah ditandatangani.

Pelajar Keluar

UCC mempunyai perjanjian pertukaran dengan senarai sekolah pertukaran yang semakin meningkat. Program-program ini membolehkan para pelajar UCC untuk mendaftar di universiti pertukaran (tuan rumah) sebagai pelajar pertukaran antarabangsa dan pelajar dari universiti tersebut untuk mendaftar di UCC selama semester atau setahun.

Tuisyen

Pelajar UCC yang dipilih untuk kajian semester atau tahun di luar negara tetap sebagai pelajar UCC yang sepenuhnya didaftarkan dan oleh itu dikehendaki membayar yuran pengajian mereka ke UCC pada waktu yang diperlukan.

Kos Bukan Tuisyen

Pelajar UCC yang telah dipilih untuk kajian semester di luar negeri dikehendaki membayar semua kos bukan tuisyen ke universiti yang akan mereka hadapi. Kos bukan tuisyen termasuk bilik dan papan, yuran aktiviti tetapi akan berubah mengikut lokasi.

Mengeluarkan

Pelajar akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kos yang ditanggung oleh pengeluaran dari program luar negara.

Biasiswa

Sesetengah program luar negara menawarkan biasiswa mereka sendiri. Pelajar digalakkan untuk menyemak ketersediaan biasiswa ini dan tarikh akhir permohonan mereka yang dalam beberapa kes boleh menjadi lebih awal dari tarikh permulaan tempoh kajian semester.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 31, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Locations
Jamaika - Kingston, St. Andrew Parish
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Jamaika - Kingston, St. Andrew Parish
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat