Belajar di Luar Negara Uruguay

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Belajar di Luar Negara Uruguay

Youth for Understanding USA

Uruguay menawarkan pemandangan indah pantai, bukit pasir, dan lagun besar. Mengalami keindahan intim Uruguay, di mana rakyatnya hangat dan tanah itu mengalu-alukan. Anda akan menikmati mengenali rakyat negara kecil ini tetapi unik ini!

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 385 - Holcomb
 • 378 - The Scholarship Grand Forks Scheels
 • 314 - Biasiswa YFU Americas
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

Jatuh berlepas: 1 April 2000 - 1 Ogos 2003. Berlepas musim bunga: 1 Januari 2000 - 1 Januari 2003. Berangkat musim panas: 1 April 2000-1 Ogos 2003.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan lulus dari sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Bahasa Sepanyol. Kajian bahasa terdahulu tidak diperlukan. Keluarga di utara juga boleh berbahasa Portuñol.
 • Tumpuan Keluarga Tuan Rumah: Sepanjang Uruguay di bandar-bandar kecil (sehingga 30,000 orang), bandar bersaiz sederhana (31,000-125,000 orang), dan kawasan desa. Pelajar jarang diletakkan di kawasan metropolitan.
 • Sekolah: Mac hingga November, dengan percutian musim panas dari Disember hingga Februari.
 • Perjalanan: Perjalanan pendidikan pilihan disediakan untuk bayaran tambahan kepada pelajar tahun dan semester.

Program Summer

Temui Uruguay

Pada program musim panas ini, para pelajar tinggal bersama keluarga sukarelawan tempatan di metropolitan Montevideo dan melibatkan diri dalam budaya unik Uruguay. Pelajar mendaftar dalam kursus Bahasa Sepanyol di Academia Uruguay, menghabiskan pagi mereka di kelas sebelum mengambil bahagian dalam aktiviti ekstrakurikuler atau budaya siang. Semasa minggu terakhir, pelajar akan mendapat peluang untuk meletakkan ujian bahasa Sepanyol mereka dengan pergi ke sekolah menengah tempatan di Montevideo. YFU Uruguay juga menganjurkan aktiviti kebudayaan serantau yang termasuk melawat ladang tradisional, menghadiri karnival dan perlawanan bola sepak, dan mengalami semua yang ditawarkan oleh budaya Uruguay!

Program Akademik

Semasa di Uruguay anda akan hidup dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti dan menghadiri sekolah menengah tempatan. Sama ada anda tinggal selama satu tahun atau semester, anda pasti membuat rakan seumur hidup! Sebahagian daripada pengalaman anda ialah:

Sekolah: Sebagai pelajar, anda akan memilih landasan pengajian seperti biologi, sains, kemanusiaan, atau seni liberal. Kursus dalam trek biasanya diwajibkan. Peletakan sekolah di sekolah swasta adalah mungkin, dan pelajar mungkin dikehendaki memakai pakaian seragam. Jangkaan pelajar tinggi, jadi sangat penting bagi pelajar untuk mengambil pelajaran secara serius.

Ekstra Kurikulum: Sekolah Uruguay jarang menawarkan aktiviti ekstrakurikuler. Walau bagaimanapun, pelajar YFU digalakkan terlibat dalam komuniti mereka dengan menyertai kelab tempatan, pasukan, dan aktiviti lain di bandar mereka.

Pelancongan Pilihan: YFU Uruguay menawarkan banyak peluang kaya untuk anda mengalami Amerika Selatan melalui aktiviti budaya pilihan yang tersedia dengan kos tambahan. Pilihan-pilihan ini boleh termasuk perjalanan ke Iguaçu Falls, perjalanan ke Buenos Aires dan Colonia, sebuah khemah pengembaraan luar di Cordoba Highlands, bersiar-siar ke Crows 'Creek, atau hujung minggu di mata air panas di Salto. Pelajar juga mempunyai pilihan untuk menghadiri kem musim panas YFU selama 6 hari di La Paloma pada bulan Disember, di mana mereka menikmati pantai-pantai Uruguay yang paling hebat dengan melawat pelbagai resort peranginan tepi pantai. Maklumat lanjut mengenai semua ekspedisi budaya pilihan ini akan ditawarkan pada orientasi ketibaan di Uruguay.

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mestilah tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari mandatori, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Apabila ketibaan, pelajar menghadiri orientasi selama empat hari di mana mereka belajar lebih banyak tentang kehidupan di Uruguay dan mengusahakan kemahiran bahasa mereka. Untuk memulakan program ini, pelajar juga menghadiri kursus Bahasa Sepanyol yang intensif, dari mana mereka menerima sijil penyiapan dari YFU dan gred akhir. Pelajar tahun mengambil bahagian dalam orientasi pertengahan tahun, dan semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi kemasukan semula tiga hari untuk mencerminkan pengalaman mereka dan bersedia untuk kejutan budaya terbalik.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah
 • Pendaftaran di sekolah menengah Uruguay tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari Wakil YFU Uruguay Area pada program
 • Insurans komprehensif

Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Uruguay mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 150 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Tarikh Permohonan

Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober . Tarikh akhir untuk memohon biasiswa ialah 1 Disember . Tarikh akhir untuk semua musim panas atau jatuh program berlepas (Jun-September) adalah 15 Mac . Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
12,995 USD
Program semester
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Winter and Spring departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Winter and Spring departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat