Belajar di luar negara India

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Belajar di luar negara India

Youth for Understanding USA

India adalah rumah kepada lebih dari tiga puluh Tapak Warisan Dunia UNESCO dan salah satu daripada tujuh keajaiban moden dunia. Pelajar YFU mempunyai peluang menarik untuk memanggil rumah ajaib budaya ini!

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 385 - Holcomb
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

1 Ogos 2000 - 1 Julai 2003.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan lulus dari sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Hindi dan Bahasa Inggeris. Tiada kajian bahasa terdahulu diperlukan.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Semua pelajar ditempatkan di Utara India dengan keluarga berpendapatan tinggi.
 • Sekolah: Sekolah bermula pada bulan April dan berakhir pada awal bulan Mac. Terdapat satu minggu rehat pada bulan Oktober untuk Diwali dan percutian musim sejuk satu minggu pada bulan Disember.

Program Akademik

Sebagai pelajar YFU ke India, anda akan tinggal bersama keluarga tuan rumah dan menghadiri sekolah menengah tempatan. Sebahagian daripada pengalaman anda ialah:

Sekolah: Sekolah menengah (gred 9-12) adalah untuk pelajar berumur antara 14 hingga 18 tahun. Ia menyediakan pelajar untuk pendidikan tinggi di kolej dan universiti di India. Pelajar yang telah lulus dari sekolah di Amerika Syarikat akan ditempatkan di gred ke-11, seperti yang akan dilengkapkan pelajar tahun senior mereka. Tiada pelajar akan ditempatkan di gred 12 manakala di India. Kursus termasuk bahasa Hindi, Bahasa Inggeris, matematik, kemanusiaan, perdagangan, sains komputer, sejarah, kajian sosial, yoga, seni dan pendidikan jasmani. Kebanyakan kelas diajar dalam bahasa Inggeris. Pelajar akan ditempatkan di sekolah swasta, di mana mereka biasanya mempelajari kemanusiaan dan perdagangan. Pelajar tidak mengkaji sains kerana tahap kesukaran yang tinggi.

Ekstrakurikulum: Pelajar YFU digalakkan untuk melibatkan diri dalam aktiviti kurikulum yang ditawarkan oleh sekolah dan komuniti tuan rumah mereka. Beberapa contoh ekstrakurikuler yang popular termasuk kriket, teater musikal, dan olahraga.

Pelancongan Pilihan: Pada pertengahan Mac, para pelajar dijemput untuk menyertai ekspedisi budaya selama 3 hari dengan pelajar YFU lain dari seluruh dunia. Destinasi perjalanan ini bervariasi dari tahun ke tahun, tetapi ekspedisi sebelumnya telah pergi ke laman-laman seperti Himachal, Dehrandun, dan Shimla. Pelajar akan mengetahui lebih lanjut mengenai perjalanan pilihan ini semasa ketibaan di India. Lawatan ini biasanya ditawarkan kepada pelajar dengan harga kira-kira $ 300.

Sukarelawan

Pelajar yang mendaftar dalam Program Sukarelawan Tahun akan menghadiri sekolah, dan kemudian mengambil bahagian dalam projek khidmat masyarakat untuk bulan terakhir tahun pertukaran. Projek-projek mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada bekerja di rumah anak yatim, mengajar, bekerja dengan orang tua, atau bekerja dengan orang kurang upaya mental. Pada program ini, pelajar terus hidup dengan keluarga tuan rumah mereka, tetapi bukannya bersekolah, mereka sukarela selama beberapa jam setiap hari. Peluang sukarelawan ini merupakan peluang yang baik untuk pelajar membuat perbezaan dalam komuniti India mereka dan membenamkan diri lebih dalam dalam budaya tuan rumah mereka.

Pelajar yang mengambil bahagian dalam program Semester akan menghadiri sekolah dan pulang ke rumah sebelum tempoh peperiksaan bermula pada akhir bulan Mac.

Jurang Tahun Luar Negara

Program Akademik tradisional juga boleh didapati sebagai pilihan Gap Year Abroad. Ketahui lebih lanjut mengenai program tahun jurang yang lain. Pelajar yang menyertai tahun jurang di India tidak akan diletakkan di gred 12.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mestilah tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari mandatori, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Di India, pelajar juga akan menghadiri orientasi pasca kedatangan, pertengahan tahun dan kemasukan semula dengan pelajar YFU yang lain dari seluruh dunia. Manual survival Hindi akan diberikan kepada pelajar sebulan sebelum keberangkatan mereka.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah
 • Pendaftaran di sekolah menengah persendirian India tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari Wakil Wilayah YFU India semasa program

Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU India mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 125 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Kos tambahan: Pelajar perlu belanjawan untuk menampung perbelanjaan berkaitan sekolah tambahan termasuk pakaian musim panas dan musim sejuk (sekitar $ 160), buku teks (lebih kurang $ 200), dan pengangkutan (sekitar $ 45 sebulan). Pelajar juga bertanggungjawab untuk menampung sebarang bayaran yang berkaitan dengan mendapatkan visa. Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU India mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 125 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Tarikh Permohonan

Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober . Tarikh akhir untuk memohon biasiswa ialah 1 Disember . Tarikh akhir untuk semua musim panas atau jatuh program berlepas (Jun-September) adalah 15 Mac . Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Hindi
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
14,495 USD
Program semester
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat