Belajar di luar negara Switzerland

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Belajar di luar negara Switzerland

Youth for Understanding USA

Sebaik sahaja anda melihat keindahan pegunungan Alps, tasik, kota, dan istana Switzerland, anda akan menyedari mengapa budaya Switzerland berkisar alam dan di luar. Mempunyai pengalaman pertukaran YFU di salah satu negara yang paling sedar ekologi di dunia!

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 385 - Holcomb
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

1 Mac 2000 - 1 September 2002.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan lulus dari sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan berdasarkan kes demi kes.

 • Bahasa: Romansch, Itali, Jerman dan Perancis. Diperlukan 2 tahun pengajian bahasa Jerman dan Perancis. Pelajar yang mempunyai kurang daripada 2 tahun Perancis mungkin tidak mendaftar untuk program berbahasa Perancis. Pelajar yang mempunyai kemahiran bahasa Perancis di bawah peringkat walaupun terdapat pembelajaran bahasa 2 tahun dan pelajar yang tidak memenuhi syarat bahasa Jerman akan diperlukan untuk mengambil pelajaran bahasa tambahan dengan perbelanjaan mereka sendiri.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Kebanyakan keluarga tuan rumah terletak di bandar atau kampung kecil berhampiran dengan kawasan metropolitan. Keluarga Switzerland biasanya makan malam bersama. Dinnertime adalah peluang yang sempurna untuk membincangkan apa yang berlaku pada siang hari, berkongsi idea, dan membuat rancangan untuk hujung minggu atau cuti.
 • Sekolah: Ogos hingga pertengahan Julai, dengan cuti sepanjang tahun. Sekolah biasanya dari 8:45 pagi - 3:00 petang. Pelajaran biasanya kira-kira 45 minit dan dipisahkan oleh rehat pendek.

Program Akademik

Belajar di Switzerland dan pilih sama ada anda ingin hidup dan bersekolah di kawasan berbahasa Perancis atau berbahasa Jerman!

Sekolah: Sebagai pelajar pertukaran di Switzerland, anda akan didaftarkan di Gimnasium / kolej, yang merupakan sekolah menengah untuk pelajar bertaraf universiti. Sebagai sekolah Switzerland cenderung untuk mencabar akademik, bersiaplah untuk bekerja keras! Sistem sekolah Switzerland agak berpusat, yang bermaksud pengalaman sekolah anda mungkin berbeza-beza bergantung pada tempat anda berada. Sesetengah sekolah Switzerland menawarkan aktiviti dan acara ekstrakurikuler kepada pelajar mereka, dan pertukaran pelajar mungkin berpeluang untuk menyertai banyak acara ekstrakurikuler yang mungkin berlaku di dalam komuniti anda.

Orientasi Bahasa Intensif: Pelajar yang mempunyai pengajian bahasa kurang dari dua tahun untuk bahasa berbahasa Switzerland akan didaftarkan dalam pilihan latihan bahasa empat minggu yang intensif dengan bayaran tambahan sekitar CHF1,100. Pelajar digalakkan untuk mula belajar bahasa Jerman sebaik sahaja mereka diterima dalam program ini.

Pelajar yang ingin belajar di luar negara dalam bahasa Perancis berbahasa Switzerland mesti memenuhi keperluan bahasa dua tahun. Sebelum berlepas, pelajar akan mengambil ujian bahasa. Apabila ketibaan, pelajar mungkin dikehendaki untuk mengambil kursus bahasa intensif jika mereka tidak memenuhi tahap A2 Perancis.

Bahasa Jerman vs Bahasa Switzerland: Jika anda benar-benar menikmati pembelajaran bahasa baru, maka anda pasti akan mempertimbangkan tinggal di rantau berbahasa Switzerland Switzerland! Walaupun semua bahasa tulisan dan pelajaran sekolah diajarkan dalam bahasa Jerman yang standard, ini bukan bahasa orang yang dituturkan. Swiss German mempunyai beberapa persamaan tetapi juga berbeza jauh dari bahasa Jerman standard. Keluarga tuan rumah YFU diminta untuk bercakap bahasa Jerman dengan pelajarnya sementara di rumah, namun anda akan dengan cepat menjadi biasa dengan dialek Switzerland-Jerman di kawasan anda kerana semua orang di luar sekolah dan keluarga anda akan menggunakan dialek tempatan. Ini adalah cara terbaik untuk mempelajari lebih daripada satu bahasa semasa anda berada di luar negara!

Pelancongan Pilihan: Banyak acara tambahan, seperti mesyuarat keluarga dan perhimpunan serantau, mungkin berlaku secara tempatan sepanjang tahun. Pelajar juga telah memilih untuk menghadiri kem ski selama empat hingga lima hari di resort ski Switzerland dengan bayaran tambahan. Kem ini sebahagiannya disubsidi oleh YFU Switzerland, jadi pelajar dijangka membayar kira-kira 200 CHF. Kos ini termasuk bilik dan papan, pas ski, dan perjalanan untuk pelajar ke resort.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mesti disediakan untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari yang wajib, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Akan ada kem orientasi satu minggu beberapa minggu selepas ketibaan anda. Pada bulan Januari, anda akan mengambil bahagian dalam orientasi pertengahan, termasuk kem ski selama empat hari di Alps. Sebelum pulang ke rumah, anda akan mempunyai orientasi kemasukan semula dengan pelajar tahun lain di Switzerland. Semua kos orientasi dimasukkan ke dalam program tuisyen.

Keperluan Permohonan Tambahan: Sebagai tambahan kepada semua dokumen permohonan, pelajar yang memohon untuk program berbahasa Switzerland berbahasa Perancis mesti menghantar surat keluarga tuan rumah yang ditulis dalam bahasa Perancis dan satu salinan warna halaman pertama pasport mereka. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa pelajar yang sebelum ini belajar di luar negara untuk semester atau tahun tidak layak untuk program Perancis atau Jerman Switzerland.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti
 • Pendaftaran di sekolah menengah Swiss tempatan
 • Insurans kesihatan yang komprehensif
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari Wakil Wilayah YFU Switzerland semasa program

Kos tambahan: Kos tambahan kepada pelajar yang tidak termasuk dalam tuisyen termasuk kos perjalanan ke dan dari sekolah (kira-kira 30 CHF sebulan), buku teks, dan bahan-bahan sekolah yang lain. Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Switzerland mengesyorkan agar pelajar merancang kira-kira CHF250 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Tarikh Akhir Aplikasi: Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober. Tarikh akhir untuk memohon biasiswa adalah 1 Disember. Tarikh akhir musim panas atau program pelepasan musim gugur (Jun-September) adalah 15 Mac. Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Perancis
 • Jerman


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
15,995 USD
Program Tahun
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Winter and Spring departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Winter and Spring departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat