Belajar di luar negara Thailand

Youth for Understanding USA

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Belajar di luar negara Thailand

Youth for Understanding USA

Dikenali sebagai Land of Smiles, Thailand penuh tradisi dan pengembaraan - sama ada ia mengembara melalui hutan di atas gajah, mengambil pelayaran di Sungai Chao Praya, melawat resort pantai, atau hanya bermeditasi di Wat Pho, Thailand mempunyai sesuatu untuk semua orang!

Sekilas

Beasiswa Tersedia

 • 385 - Holcomb
 • 378 - The Scholarship Grand Forks Scheels
 • 368 - Pemberian Komuniti YFU
 • 384 - Dana Bantuan Kewangan YFU

Keperluan Umur

1 Jun 2000 - 31 Mei 2003. Program sukarelawan: 1 Jun 1996 - 31 Mei 2000. Pelajar yang tidak memenuhi syarat umur ini atau akan lulus dari sekolah menengah sebelum permulaan program mereka akan dipertimbangkan untuk kemasukan ke asas kes demi kes.

 • Bahasa: Thai. Kajian bahasa terdahulu tidak diperlukan. Pelajar akan menerima pengenalan kepada bahasa Thai semasa orientasi pasca kedatangan mereka. Latihan bahasa lebih lanjut diatur oleh sekolah tuan rumah individu.
 • Penempatan Keluarga Tuan Rumah: Dalam 76 wilayah Thailand, penempatan boleh berada di bandar, pinggir bandar, bandar kecil, atau persekitaran luar bandar. Pelajar yang memohon untuk program sukarela boleh diletakkan dengan sama ada keluarga tuan rumah atau mungkin menginap di tempat kerja tempat kerja, seperti asrama, rumah tetamu, pangsapuri servis atau lain-lain yang mungkin disediakan oleh tapak kerja.
 • Sekolah: Pelajar pada tahun ini menghadiri sekolah dari Jun hingga awal Mac. Pelajar pada program musim panas menghadiri sekolah dari akhir Jun hingga Julai.

Program Summer

Temui Thailand

Program musim panas 6-minggu ini membolehkan anda untuk melibatkan diri sepenuhnya dalam budaya Thai. Anda akan hidup dengan keluarga tuan rumah dan berpeluang melawat sekolah dengan pelajar Thai tempatan. Pelajar mungkin juga mempunyai peluang untuk mengalami komuniti yang berbeza selain komuniti keluarga tuan rumah anda tinggal selama kira-kira satu minggu. Ini akan memberi peluang kepada pelajar untuk mengalami budaya lain di Thailand.

Program Akademik

Semasa semester atau tahun di Thailand, anda akan tinggal bersama keluarga tuan rumah dan menghadiri sekolah menengah tempatan. Sebahagian daripada pengalaman anda ialah:

Sekolah: Anda akan menghadiri sekolah Thailand tempatan, di mana anda akan ditempatkan di gred 10, 11, atau 12 bergantung pada sekolah. Kelas yang diperlukan termasuk bahasa Thai, kajian sosial, dan pendidikan jasmani. Sebagai pelajar pertukaran, anda akan mempunyai banyak mata pelajaran elektif untuk dipilih seperti Bahasa Inggeris, sejarah, muzik Thai, tarian Thai, masakan Thailand, seni dan kraf, pembuatan bunga tiruan, pertempuran pedang, Muay Thai (Thai boxing), agama, meditasi , dan banyak lagi bergantung kepada sekolah. Dalam kelas bahasa Inggeris, anda mungkin dianggap sebagai penceramah tetamu dan diminta membantu guru. Minggu sekolah adalah hari Isnin hingga Jumaat dan kelas biasanya diadakan dari jam 7:30 pagi hingga 3:30 malam. Pelajar Thai juga perlu memakai pakaian seragam di sekolah, jadi pelajar mungkin mempunyai pakaian seragam yang disediakan oleh keluarga tuan rumah mereka, atau pelajar perlu membeli mereka sendiri, dan keluarga akan membantu mencari pakaian seragam yang sesuai untuk anda!

Pelajar: Pelajar YFU digalakkan untuk terlibat dalam komuniti mereka dengan menyertai akademik, sukan, atau kelab rekreasi yang bertemu semasa dan selepas sekolah.

Lawatan: Pada tahun-tahun sebelumnya, para pelajar telah berpeluang untuk mengambil bahagian dalam lawatan selama lima hari terakhir program. Aktiviti-aktiviti telah termasuk menerokai wilayah Utara - perjalanan ke Chiang Mai, "Rose of the North," menghadiri kem gajah, dan melawat sebuah resort pantai yang indah!

Program Sukarelawan Tahun Gap

Pelajar dalam program sukarelawan jurang tahun mestilah berumur sekurang-kurangnya 18 tahun untuk hadir. Sebagai sukarelawan di Thailand, anda sama ada tinggal bersama keluarga tuan rumah atau penginapan yang akan diatur oleh tapak kerja yang akan menjadi sukarela. Penginapan ini boleh termasuk asrama, rumah tumpangan atau pangsapuri servis.

Sukarelawan: Pilihan yang mungkin termasuk mengajar Bahasa Inggeris, bekerja dengan kanak-kanak kurang upaya, dan jenis perkhidmatan masyarakat lain untuk penduduk setempat. Anda akan dapat memilih dalam aplikasi anda yang jenis perkhidmatan komuniti yang paling anda minati, dan kemudian YFU Thailand akan memilih beberapa tapak kerja berpotensi untuk anda. Anda mungkin berpeluang mengalami lebih daripada satu tapak kerja semasa penginapan anda.

Program Tambahan: Pelajar yang ingin menyertai program sukarela juga boleh memilih untuk menambahkan projek sukarela tambahan kepada program mereka. Projek ini mungkin berukuran 2-4 minggu pada bulan Oktober, di mana pelajar mungkin dapat mengalami komuniti yang berbeza di Thailand, dan melakukan kerja sukarela di laman web yang berbeza untuk tempoh waktu ini.

Tuisyen merangkumi

 • Penempatan dengan keluarga tuan rumah
 • Pendaftaran di sekolah menengah Thailand tempatan
 • Pemindahan lapangan terbang
 • Perjalanan domestik dan antarabangsa
 • Semua orientasi pra-berlepas dan selepas kedatangan
 • Sokongan pra-program oleh kakitangan YFU terlatih
 • Sokongan dari Wakil Kawasan YFU Thailand semasa program
 • Insurans komprehensif

Program tuisyen tidak termasuk wang perbelanjaan peribadi. YFU Thailand mengesyorkan bahawa pelajar merancang untuk kira-kira $ 150 untuk setiap bulan bahawa mereka berada dalam program ini.

Maklumat tambahan

Orientasi: Semua pelajar yang memohon untuk program semester atau tahun mestilah tersedia untuk Orientasi Pra-Kebangsaan Nasional 3 hari mandatori, yang biasanya berlaku pada pertengahan bulan Julai. Orientasi ini adalah sebahagian daripada program yang bertujuan untuk menyediakan pelajar pengalaman mereka di luar negara. Semua pelajar akan mengambil bahagian dalam orientasi pra-berlepas setempat pada bulan Mei atau Jun. Semua kos orientasi dimasukkan ke dalam program tuisyen. Sebaik sahaja anda tiba di Thailand, anda akan bermula dengan orientasi selama empat hari di Bangkok. Anda juga akan mengambil bahagian dalam orientasi pertengahan tahun tiga hingga empat hari pada bulan Oktober. Anda akan melengkapkan penginapan anda dengan orientasi kemasukan semula untuk empat atau lima hari pada bulan Mac. Semua kos orientasi dimasukkan ke dalam program tuisyen.

Kos Tambahan: Pengajian meliputi kos pendaftaran sekolah, tetapi pelajar perlu bersedia untuk membayar bekalan sekolah, pakaian seragam sekolah, dan apa-apa kos pengangkutan ke sekolah.

Maklumat Visa: YFU Thailand akan memerlukan salinan pasport anda awal dalam proses kemasukan untuk memulakan mempersiapkan dokumen visa untuk anda. Jika anda tidak mempunyai pasport pada masa anda menyerahkan permohonan anda, atau anda akan memperbaharui pasport anda sebelum anda berlepas ke Thailand, anda perlu memulakan proses itu dengan serta-merta apabila memohon dengan YFU.

Tarikh Akhir Aplikasi: Tarikh akhir permohonan untuk semua program berlepas musim sejuk dan musim bunga (Januari-Mac) adalah 1 Oktober. Tarikh akhir untuk memohon biasiswa adalah 1 Disember. Tarikh akhir musim panas atau program pelepasan musim gugur (Jun-September) adalah 15 Mac. Program boleh mengisi sebelum tarikh akhir, jadi kami menggalakkan penyerahan awal!

This school offers programs in:
 • Thai


Tarikh Akhir Kemaskini January 22, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
13,995 USD
Program semester
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Locations
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Winter and Spring departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Washington, District of Columbia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Summer or Fall departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Winter and Spring departure programs
Tarikh akhir Permintaan Maklumat